Az LMP szerint stratégiai kérdés az ország által követendő energiapolitikai irány meghatározása, így a paksi bővítésről nemcsak ki lehet, hanem ki is kell írni a népszavazást.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője vasárnapi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek elmondta: a paksi bővítés még az olimpiai pályázatnál is sokkal súlyosabb kérdés, mivel a több ezer milliárd forint elköltésén felül ugyanekkora hitelről és az ország szuverenitásáról is szó van, a környezeti, egészségügyi kockázatokon túl.

Az embereknek joguk van dönteni arról, hogy szeretnék-e Magyarországot még egyszer kiszolgáltatott helyzetben látni Oroszországgal szemben – jelentette ki.

A képviselő közlése szerint a jövő héten adják be a kérdést a választási irodához. Úgy vélte, a kezdeményezéssel nem támadnak nemzetközi szerződést, amelyről nem lehet népszavazást kiírni, hanem egy stratégiai kérdésben kérnék ki az emberek véleményét.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A kérdés: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?"

Ebből én nem azt olvasom ki, hogy ne legyen atomerőmű, hanem túlméretezett erőmű ne legyen. Ebben van logika, hisz áramot eddig is tudtunk importálni és a nem kormányzati számítások szerint Paks2 után is olcsóbban tudnánk külföldről venni, mint amennyiért Paks2 termelni fogja.
Ami engem Paks2-ben aggaszt az az, hogy eleve gyanús, hogy Orbán még saját párttársait is meglepve Paks2-vel tért haza egy moszkvai találkozóról. Mire föl ez a kapkodás. Már csak azért sem kellene elsietni a dolgot mert a jelenlegi erőmű is még vagy 15 évig üzembiztos. Tehát még 10 év elég lenne rá, hogy kivárjuk a technológiai fejlődés mit hoz és akkor dönthetnénk róla.
Amire nagyon várok az a fúziós erőművek elterjedése. Persze még pár évtized kell hozzá, de nagyon ígéretesek a kísérletek. Teljesen környezetbarát. Baleset esetén is a robbanáson kívül semmilyen kárt nem okoz. Akit érdekel: www.magfuzio.hu/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Bela333: Belam, ez egy nagyon jo kiindulasi pont lenne, ezzel valoban feltorhetne az LMP: csak birja vegigcsinalni...
De mint fentebb irtam, lesz ebbol meg boven gyurcsanyozas...
Sziszifusz
Ügynök akták ... Orbán-Putyin találkozó Moszkvában ... megállapodás a paksi atomerőmű bővítéséről ... szerződések és egyéb dokumentációk titkosítása.
Valami nagyon bűzlik, de nem Dániában !
Csizmás Kond
Akár azt is lehet, szerintem viszont ha már mindenki annyit beszél arról az ügynökös tevékenységről, besúgókról és mindenki igazságot akar miért nem kezdeményezi valaki egy az arról szóló szavazást ???...szerintem sikere lenne..:)))...sőt pártot is alakíthatna...:))
Jozefina
Csak egy jól megfogalmazott kérdésen múlik??!!! Ilyen mondat ma Magyarországon szerintem nincs!!!
bence
@picike1: Az egyoldalú szerződést amit sunyi módon kötött orbán , egy jól sikerült népszavazással mindenkor fellehet bontani ! Sőt ezért a jogtalan eljárásért simán be lehet perelni ! A Magyar népnek nincs szüksége Paks 2 - re , és ezt nem csak én állítom !
bence
@agnes200: ! Ésszerű a meglátásod !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.