Megdöbbentő körülmények között él Szilágyi István, aki számtalan filmben és színpadi darabban játszott az elmúlt 50 évben.

Milliók kedvence volt, ma nyomorog a színészlegenda

Fotó: AC News

Az idős színész az otthonában látta vendégül az AC News-t.

Így élek én… így kell élnem

- kezdte lesütött szemmel, elcsukló hangon.

Kicsit nehezen megy már a közlekedés a lábam miatt. Úgy egy évvel ezelőtt súlyos tüdőgyulladást kaptam, mert nem tudtunk fűteni a házban.

Akkor kórházba szállítottak, és nagyon sok gyógyszert adtak nekem. Több hétig bent feküdtem, és közben a kezelés során trombózis alakult ki a lábamban. Szerencsére most már kezd meggyógyulni, de időnként még mindig nagyon fáj, és a jelenlegi gyógyszerek is kicsit megnehezítik a beszédkészségemet

- mondta Szilágyi István, aki a betegsége miatt most dolgozni is alig tud.

Ha minden jól megy, tavasszal már felléphetek a Győri Nemzeti Színházban. Remélem, addigra felépülök, mert most nagyon sok munkától elestem, amire nagy szükségem lett volna, hiszen a nyugdíjamból aligha tudok megélni

- folytatta reménykedve, majd hozzátette:

Engem sosem érdekelt a pénz, gazdagság és hírnév. A művészetnek adtam az életem, és mindig csak az érdekelt, hogy menyire jó egy darab, amiben játszom. Persze zavar a nélkülözés, de ha visszamehetnék az időben sem csinálnék másképp semmit.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mint szegény Antal Imre. Sok botrányhős celeb, meg köszönik jól vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Mint szegény Antal Imre. Sok botrányhős celeb, meg köszönik jól vannak.
Equus
ahham... amikor szaladt a szekér, talán akkor kellett volna más időkre is gondolni...
Amúgy tetszik a háttér: gondos kezek munkája adja a szép zöld pázsitot, az élhető környezetet...
wagabund
..."Engem sosem érdekelt a pénz, gazdagság és hírnév. A művészetnek adtam az életem, és mindig csak az érdekelt, hogy menyire jó egy darab, amiben játszom."...

ezt a mondatot nem kellett volna mondania...

(sok filmben láttam, szerettem a pasit)
terlasz
@Equus: Nekem is ez a két gondolat jutott azonnal eszembe.
huKKK
"Úgy is mondhatnám, hogy én vagyok az utca hírmondója..."
Desischado
Remélem, meggyógyul, és rendeződik az anyagi helyzete is. Méltatlan ez a helyzet, hiszen nagyon tehetséges, sok örömöt szerzett a játékával sokaknak. Én nagyon szeretem, és a legjobbakat kívánom neki! Méltatlan, hogy őt például nem választják meg a nemzet szinészének, pedig megérdemelné! És az is gyalázat, hogy ő sem tud kijönni a nyugdíjából!
szaboria1
@Desischado: Sajnos a művészeknek még a SZJA bevezetésekor nem nagyon kellett adót fizetni és amikor kitalálták, hogy az adózott jövedelem után befizetett járulékok képezik a nyugdíj alapot. Kb. 10 évig a művész világ mentesült az adózás alól. Ezért van, hogy soknak alig van nyugdíja. Van egy érzésem nem is figyelmeztették öket, hogy nem lesz nyugdíjuk.
Cefi
@human: Antal Imre nem ilyen körülmények között élt és halt. Nem volt szegény és társtalan.
bakegya
@Equus: te tényleg ilyen előítéletterhes vagy?-az idős ember,aki ereje fogytán , örüljünk ha saját magát ellátni képes még.Tisztálkodás,de még a kanál felemelése is munka-nem kikezdésnek szánom, a kérdésem,de a generációk felelős népszokásait magyar viszonylatban az a tapasztalatom, jobban járnánk ha iskolában is elkezdenénk TANÍTANI !!!
Talán akkor nem lenne szükség "OKOS KERÍTÉSEKRE" sem!
bakegya
SZILÁGYI JÁNOS ,KIÉRDEMELTEN A MAGYAR SZÍNJÁTSZÁS NAGYJAI KÖZÖTT FOGLALHATNA MÁR HELYET-de hát ez a nemzet értékrend-fogyatékosságban van tartva már gyengén számolva is jó ideje!!!
Aki Én
@Equus: ,,Kicsit nehezen megy már a közlekedés a lábam miatt."
,,közben a kezelés során trombózis alakult ki a lábamban. Szerencsére most már kezd meggyógyulni, de időnként még mindig nagyon fáj,"
Nem gondolnám, hogy a kert a legnagyobb gondja, mikor még járni is alig tud.
magyarbakancs
Az egyik legjobb karakterszínészvolt Magyarországon.
levarosbukta
Rohadtul nem érdekel ezeknek a művészecskéknek a nyomora. Akkor amikor más még álmodozni se mert olyan luxusról, jólétről, utazásokról amiben részük volt nem gondoltak arra hogy egyszer megöregszenek, nem kellenek a kutyának se már, és gondoskodniuk kellene az öreg napjaikról is. Pont ez a jellemző is rájuk, a mának élünk a holnap meg le van tojva. Aztán meg hiszem ha akarom, volt egy pár művészünk akik állandóan sírtak hogy így nincs pénzük úgy nincs pénzük, úgy néztek ki mint egy hajléktalan aztán a haláluk után derült ki hogy rajta ültek a milliókon.
dr. prédikátor
Igazán sajnálom! nem ezt érdemelné!De hát ő NEM CELEB!!!Ő csak egy NAGYON JÓ színész!!!
Equus
@Aki Én: jó színész volt... Most magának írt szerepet. Jól játssza...
Veleda
Szilágyi István soha nem tartozott a mulatós tivornyázó színészek közzé. Mindig is szerényen élt az aprócska mellékszereplők gázsijából. Szerettünk Lópici Gáspár! Mielőbbi felgyógyulást kívánva, várjuk a visszatérted !!!
Eladott Ország
Ilyen a fidesz munkaalapú társadalma, szociális ellátása, szarni bele.
lusta
Ne feledjük, hogy Szilágyi István volt a legtöbb magyar filmben szereplő színész. Ez a helyzet nála már elég régóta van. Ezért csodálkozom, hogy a kiváló, a nemzet megbecsülésének örvendő , de nem nemzet... , alkotókat senki sem becsüli meg. Ő egyébként az a színész, aki nem tivornyákra, nem nőkre, nem utazásokra költötte a pénzét. Azt a pénzt, ami mindig kevés volt, mert nem főszerepeket játszott, távol állt tőle a celebség. Bármely rendező elmondhatja, hogy vele nagyon jó volt dolgozni, nem volt bagyszájú, tolakodó. lehet, hogy ezért kapta mindig az egyik legkisebb gázsit is. ezekről az esetekről kevesen tudnak, ő meg szerénysége miatt nem veri nagydobra, mert szégyelli.
Cefi
@lusta: Főszerepet sosem játszott. Mikor Bujtor még élt, fennhangon harcolt szilágyiért. Igazán nagy szerepet is Tőle kapott utoljára, Potrien őrmestert.
szaboria1
@Cefi: Sajnos Antal Imre is a végén nyomorgott mer alig volt nyugdíja.
szaboria1
@Equus: @terlasz: @levarosbukta: A fentebb 5.25 írásomból meg kell értenetek mennyire elkúrták a SZJA bevezetését és hoztak egy olyan rendeletet amikor az adózott jövedelem számított csak. Meg kell mondani nem csak a művészek de azok is rosszul jártak akik 92 után lettek nyugdíjasok mert volt közöttük akiknek nem kellett adót fizetni a kevés keresetük miatt. A rosszul értelmezett jogszabály miatt sokan nem is tudták miért lett kevesebb a nyugdíjuk. Nekem is 3700.- /hó lett volna kevesebb akkor 94-be de én mint volt tb-s megreklamáltam és akkor derült ki rosszul számoltak. Nekem korrigáltak de vajon másoknak megtették e?
Cefi
@szaboria1: Ez nem igaz. Személyes ismerősöm, volt, tulajdonképpen szomszédok voltunk. ( ötven méteres körben lakott még Kibédy Ervin, Csurka István, Gregor Bernadett, R. Kárpáti Péter) A párja eléggé kihasználta, de igyekezett óvni. A gubanc a túlzásba vitt unicum volt. Amikor kezdett fogyni a pénz, eladta a szentenrei rezidenciát. Annak árát már nem tudta elinni.
vonotok
De " senkit nem hagyunk az útszélén ". Ó, hogy rohadnátok meg a hazugságotokban !!!
szaboria1
@Cefi: Én úgy tudom neki nem volt Szentendrén háza az a Józsi volt. A pesti lakását is kirabolták egy ügyvéd nevetséges járadékért szerezte meg. Igaz ezt más művészektől hallottam.
Cefi
@szaboria1: A szentedreit anyukájától örökölte.
Equus
Cefi, Saboria! húúúú... de kajakra kitárgyaltátok... otthon vagytok dolgokban. Derék és figyelmes népek vagytok... de ki nem szarja le? Ennek a pojácának a nyavalygásával együtt?
Cefi
@Equus: Úgy gondolom normálisan kérdeztem valamit.
picike1
@lópicigáspár: csak nem te vagy az itten bár ezt csak akkor hinném ha látnám !
Desischado
@Cefi: Pedig fantasztikus szinész, annyi szent!
szaboria1
@Equus: Nem semmi milyen neveletlen vagy máshol is milyen csúnyán írsz.
Equus
@szaboria1: ahham...
„Szeresd a magyart, de ne faragd le” - szóla,
„Erejét, formáját, durva kérgét róla:
Mert mi haszna símább, ha jól megfaragják?
Nehezebb eltörni a faragatlan fát.”
:D
RonaGyuri
Szííííííííííínéééééészlegenda??? szááááááááámtalan szerep???

észnél vagytok???
kiscsillag66
Tegnap este hallottam az ATV-híradójából, hogy gyűjtést rendeznek neki. Érdemes lenne esetleg a TV2-nek is követni!
eszegfu
Most sajnáljuk vagy, sem egyik másik szinészt, énekest és müvészt, mert ők a rendszerváltásig nem tartoztak a TB törvény hatálya alá, ezért nekik nem volt kötelező fizetniük a különböző járulékokat, igy jó, ha 10 évig járulékoltak, hogy legalább a mindenkori minimál nyugdijat megkapják, tehát most nagyon kevés a megélhetésükre forditható összeg. A sors iróniája, hogy a "melós"-tól mindig vontak mindent + a munkáltató is járulékolt... és ezeknek az embereknek is csak éppenhogy lesz egy kicsike nyugdijuk, mert közben "elfogy" a magyar járulékfizetésre képes ember... üres lesz a kassza... és ezek az emberek ma nem képesek kisebb-nagyobb összeget sem félretenni, mert nincs miből. Sajnos a "végeredmény" u.az, ha szándékosan nem tettek félre, amikor esetleg "mentek a lovak", vagy nem volt miből...
idppp
Nem csak milliók kedvence volt, most is az! De, nehogy már sajnálni kelljen anyagi helyzete miatt! Egész életében sokkal többet keresett, mint én és rengeteg nyugdíjas társam, mégis megélünk, és nem nyafogunk! Nem tartozik rám, hogy mi lett a rengeteg pénzével, de az sem, hogy most nehezen él!, magának köszönheti! Piszkosul unom már azt a sok, egykor kőgazdag művészt, celebet, aki állandóan nyekereg, és az én zsebemben akar kotorászni! Ha fölösleges pénzem van, azt a tényleg szegényeknek adom, nem a nyavalygó "tücskök"-nek!
idppp
Ja, az még lemaradt, hogy mi a jó fenétől lenne ő színészlegenda? Annak a hülye újságírónak is elmentek otthonról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.