28777 Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - tudatta a család az MTI-vel hétfőn. 1930. október 7-én született szegény makói családban, a város árvaházában nőtt fel. Nyolcévesen a szegedi színházban játszott gyermekszínészként, és tizenöt évesen már tudta, hogy színésznő lesz. A Színiakadémián Gellért Endre osztályában Hacser Józsa, Horváth Teri, Psota Irén, Soós Imre, Váradi Hédi volt az osztálytársa. Diplomáját kézhez véve 1952-ben a Nemzeti Színházhoz szerződött, az ország első társulatának tizennyolc évig volt a tagja. Az állandó megújulásra törekvő színésznő 1970-ben egyik Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyon sajnalom Ot, kivalo tragika volt, nagy szineszno... Kar, hogy olyan regota nem szerepelt mar - most pedig vegleg elment...

R.I.P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
Őszinte részvétem. Ifjúságom meghatározó művésze volt.
karma1
@elnyomott: En mar ezt nem lathattam, de csodalatosan mondott verseket, es feledhetetlen dramai szineszno volt... Mondjuk az az evjarat se volt semmi: mindenki oriasi nev volt ott...:o))
nemkati
Nagyon-nagyon sajnálom, a hiányát már régóta éreztük. Mostmár mindig fogjuk. Szerettem őt, és jó, hogy volt nekünk. Pihenjen békében.
huKKK
@karma1: A cikk végérõl hiányzik egy rész:
"...1970-ben egyik (innen hiányzik) Életének 87. évében..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.