A március 6-i Mezőgazdasági és Halászati Tanácson Szlovákia és Magyarország közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének megtárgyalását, és az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását – írja a 444.

A kormány véleménye továbbra is az, hogy az ügyet európai szinten szükséges rendezni, mert most nincs EU-s jogi alapja annak, hogy fellépjenek az élelmiszerek minőségi különbségei miatt a nagyvállalatokkal szemben.

A szlovákokkal együtt kérjük az EU-t, hogy tárgyaljunk az élelmiszerek minőségéről

Ezért a magyar kormány üdvözli azt a szlovák kezdeményezést, hogy a visegrádi négyek mihamarabb a legmagasabb szinten egyeztessenek a kérdésben.

Azt várjuk az Európai Bizottságtól, hogy vizsgálja meg ezt a kérdést és találjon jogi megoldást arra, hogy a közösség területén egy gyártó ugyanazon termékét, ugyanolyan minőségben vásárolhassák meg a fogyasztók Magyarországon, Szlovákiában, Ausztriában vagy akár Németországban is

– közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának soron következő ülésén a két ország közös előterjesztést nyújt be, amivel felszólítja a Bizottságot a jogi környezet módosítására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.