A kormány azt ígérte, hogy 2018-ig az elhunyt Makovecz Imre minden fiókban maradt tervét felépítik. A program leginkább Makót érinti, ahol 2,6 milliárd forintból könyvtár épül, megújul a kihasználtság hiányában bezárt mozi, és új épületegyüttest kap a veszteséges fürdő. Mindennek a tetejébe az építész stílusát követve építik át a környező köztereket. A pénz nem számít, és erre Lázár János a garancia.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
És a végén Makót "Makóvec"-re keresztelik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Azt sem veszik észre, hogy az internet korában a mozi már csak egy épület?
adrenalink
És a végén Makót "Makóvec"-re keresztelik...
eszegfu
A Makovecz által tervezett épületek bennem azt az érzést keltik, mintha egy szobrot látnék... nem használható a szobor semmire, csak jó érzés nézni, ha tetszik.
Eladott Ország
sarkiingatlanos.blog.hu/2016/08/30/a_vilag_legverfagyasztobb_epuletei_koztuk_egy_magyar_is
Parlamentünket Európa legszebb épületei között tartják számon, nem így a paksi Makovecz-templom, ami sokak számára olyannyira hátborzongató, hogy az említett listán igen előkelő helyre került. Nézzük meg, mely épületek számítanak igazán rémségesnek vagy nyomasztónak a Daily Dot lajstromán! A mindenáron való közpénz lenyúlása érdekében nem kellene azért annyira tolni az organikus építészetet, még akkor is ha az kihasználatlan, gazdaságtalan épületegyüttes.
nevemnick
Sajnos, városunk is rendelkezik egy, a szocialista éra alatt elkezdett, majd közel húsz év alatt befejezett, Makovecz által jegyzett épülettel. Kulturális központként ,,működik", ahol öt 15-25 m2-es, két 35 m2-es klubterem-iroda, és a félkör alakú aulán kívül még két folyosó az élettér. Az aula, a 250 fős ,,rendezvényterem", a klubtermek-irodák a belmagasságuk miatt télen kifűthetetlenek. Mindez a főtértől alig százötven méterre épült, és a belváros képét igencsak elrondítja az a két 25 méteres, semmire sem használható, a formája után lakosság megállapítása szerint: ,,pénisztorony". A turisták megcsodálják a fa szerkezetek miatt, de édeskevés a dicsérő szó az elrendezéssel, használhatóságával kapcsolatban.
Egyszóval, megszívtuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.