Már csak ketten maradtak a Nemzet Színésze díj alapítótagjai közül.

Megrázta Törőcsik Marit és Máthé Erzsit kollégájuk, Berek Katalin színésznő halála. A Nemzet Színészei díj alapítótagjai közül már csak ők ketten maradtak.

Tegnapig már csak mi hárman maradtunk az alapító tagok közül, és nagy fájdalmam, hogy most Kati is elment. Amikor egy nagyon jó baráttól és színésztárstól kell elbúcsúznom, akkor óriási szomorúság vesz rajtam erőt. Úgy érzem, ő elvitte az életem egy darabkáját

- mondta el a Blikknek Törőcsik Mari. 

A Nemzet Színésze díj – amelyet 2000-ben indított el az akkori kormány – alapító tagjai közül már csak ketten, Törőcsik és a 90 éves Máthé Erzsi vannak életben. Berek Katival ők hárman 2000-ben kapták meg az elismerést.

Máthé Erzsi is meghatottan emlékezett az elhunytra.

Kati nagyon okos előadó volt, hosszasan értelmezte és világosan adta át a nagy költők verseit, József Attila és Nagy László költeményei­t ő tette mindenki számára közismertté. Nagyon mély barátság fűzött össze bennünket, és talán ezért is érintett meg most nagyon az ő elvesztése. Most felébredt bennem a félelem, hogy egyre fogy a korosztályunk, hiszen Kati jó pár évvel fiatalabb volt nálam

- olvasható a cikkben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Nagyon szerettem Berek Katit, volt alkalmam szerencsére személyesen is látni több előadásban! Nála pl. kevesen tudnak/tudtak verset mondani.

Sajnos az évek gyorsan múlnak! Nyugodjon békében!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.