Az új 2 ezer és 5 ezer forintos bankjegyek március 1-jén kerülnek készpénzforgalomba, széleskörű elterjedésük néhány hónapon belül várható – mondta Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kedden újságíróknak, Budapesten.

Szerdától jönnek az új 2 ezresek és 5 ezresek

(Fotó: Magyar Nemzeti Bank)

A forgalomban lévő, 2016 előtt kibocsátott régi 2 ezer és 5 ezer forintos bankjegyeket 2017. július 31-ig lehet a kiskereskedelmi forgalomban felhasználni, ezután az MNB bevonja azokat, 2017. augusztus 1-jétől már csak új címletekkel lehet fizetni.

Szerdától jönnek az új 2 ezresek és 5 ezresek

(Fotó: Magyar Nemzeti Bank)

A régi 2 ezer és 5 ezer forintos bankjegyeket három évig a hitelintézeti és postafiókokban becserélik, 2037. július 31-éig pedig a jegybankban díjmentesen átválthatók újakra – írja a hvg.hu.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az idősek egy darabig ismét jól "elfizetik" majd magukat és az emberséges vásári kereskedő még csak véletlenül sem jelzi, hogy többt adott a mami, mint ami jár!
eszegfu
Nem tudok rájönni: miért is kellett nekünk ez az uj pénz? Elvileg u.annyiba kerül az előállitásuk, mint a régieké... mégis a jegybank alelnöke a "biztonsági elemek" jól érzékelhetőségét kiemelte. Ha u.annyiba került, akkor u.olyanok a biztonsági elemek, ha pedig az uj pénzeken jobb, akkor az nem kerülhetett annyiba, mint a régi. És akkor megjegyzem: én még nem hallottam, hogy a 2 és 5 ezreseket hamisitották volna, sőt a 10 és 20 ezreseket sem, akkor miért kellett uj formájuakra cserélni, hiszen a régiek még csak el sem használódtak a nagy "forgásban"?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.