Orbán Viktor beszédet mondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, amelyben hosszasan értekezett a magyar gazdaság állapotáról.

Úgy tűnik, a miniszterelnök beszéde során végig a "hoztam is, meg nem is, van is, meg nincs is" típusú népmesei furfanggal élt. Kezdésként egyből leszögezte, a téma ostoba, majd csak azért is belemászott.

Végre egy olyan közegben vagyok, ahol nem az az ostoba vita zajlik, hogy a magyar gazdaság fejlődött-e, vagy sem

- kezdte, ám pár perc múlva már azon merengett, hogy a helyzet jó-e, vagy sem.

A jó, mint kifejezés, szerintem mellőzendő, ha a gazdasági helyzetről beszélünk. Én valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy a helyzet biztató. A jelenlegi helyzetet el lehet még rontani

- mondta sejtelmesen.

Orbán: nem jó a magyar gazdaság, de a helyzet biztató

Orbán mindazonáltal kerülné a "jót", mint jelzőt a gazdaság állapotára, mert a kommunizmusból örökölt cinizmus miatt a magyar nép, ha azt hallja valamiről, hogy jó, egyből arra gyanakszik, hogy az valójában rossz.

Nem véletlenül gáncsolnak Brüsszelből

Ezért használná a biztató jelzőt, bár maga is elismeri, hogy többre van szükség annál, amit eddig elértünk, mert ha csak annyit tenne a kormány, amit eddig, akkor nem fog minőségileg előrelépni az ország.

Ezért volna szükség rá, hogy "nagy dolgokat csináljunk", mint a Budapest-Belgrád vasútvonal és a paksi beruházás, ezeket ugyanis "nem véletlenül gáncsolják Brüsszelből".

Beszédéből még megtudhattuk még, hogy ahhoz képest, hogy már több mint egy éve folyamatos válsághelyzet van az országban, szerinte itt alacsony a terrorfenyegetettség.

(444)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
" jó, mint kifejezés, szerintem mellőzendő, ha a gazdasági helyzetről beszélünk. "
Qvára tisztában vagy a helyzettel, meg mi is, de a rohadt parazita férgeidet az ellenkezőjével zabáltatod.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Nagyon rossz a gazdaság helyzete! Attól,hogy Orbán reklámozza sok pénzért,hogy Magyarország erősödik jobban teljesít attól még nagyon rossz a helyzet. Sok pénzt elvonnak az a baj. A reklám árát is fordítsák a gazdaság fejlesztésére, a kormány konzultációs leveleinek árát a kisnyugdíjasoknak emeljék annyival a juttatásukat akkor bővül a hazai fogyasztás ezzel a gazdaság is fejlődik. Egy 30 ezer forintos nyugdíjból a 27%-os áfát ha levonjuk amit fizetni kell mi marad ? Viktor gondolkodj!
karma1
@Yoda69: 15.23-ra: Elvegre a sullyedes is egy mozgas, csak az irany van elb@szva...:o))
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/01/csak-a-gatyabol-kilogo-segg-es-az-onamitas/
Itt úgy múlt el lassan három évtizednyi törékeny demokrácia, hogy közben nem dörögtek a
fegyverek, nem kellett senkinek az életéért futnia és az utóbbi 10 év több mint felében napi 2
milliárd forint érkezett az országba. Felzárkózásra, a versenyképesség javításra. Ezek voltak azok az évek, amelyekhez hasonlatosak soha többé nem lesznek ennek az országnak az életében. Ebből a rengeteg pénzből arra futotta, hogy Európa rekord ÁFA-­jával, az olcsó élőmunka bérének rommá adóztatásával, a térkövezésbe, stadionépítésbe, játékvasútba, Makovecz­ örökségbe, űrközpontokba, vadászházakba, mangalicatelepekbe, soha fel nem épült groteszk, kirakat szörnyűségekbe, családi vállalkozásokba folyt el a magyar jövő. A szó legszorosabb értelmében. Évek óta nem voltak ilyen alacsony szinten a beruházások, az egészségügy és oktatás nem a demagógia, hanem a véres valóság szintjén döglődik, a munkaerőhiányt a munkanélküliség emeli négyzetre, miközben a semmihez nem értő idióták 10 milliárd forintból akarják felzárkóztatni a vidéket. A mangalicaszerelő bárgyú Mészáros Lölö fél éves zsebpénzéből. A helyzet az, hogy a csillapíthatatlan étvágyú udvartartás felzabált mindent néhány év alatt, de lássuk be, a korábbi és mindenkori kormányok sem erőltették meg magukat, hogy jobbra forduljon a magyar sors. Minél nagyobb az étvágy a vályú mellett, annál nagyobb a pusztulás mindenhol máshol. Nincs versenyképesség, nincs fejlődés, nincs felzárkózás. Csak a gatyából kilógó segg és az önámítás. Nem jó, nem biztató, nem rossz, katasztrofális. A helyzet biztató mondja az elmebeteg csúti cigány-röhej.
elnyomott
Látni a fényt az alagút végén - jön a vonat! :-(
Eladott Ország
@elnyomott: Nincs rajta fék. Katasztrófa!.
Macskaszem
Nem jó a magyar gazdaság, de legalább sz@r. Magyarország erőlködik, gecicsürhe gazdagodik. Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.