Az emberek kifosztásának megakadályozását szolgálja a kormánypártok következő jogalkotási javaslata, amely a hitelkárosultak ingatlanjának árverezési gyakorlatát érintené - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz-frakció helyettes vezetője. Németh Szilárd méltánytalannak nevezte a bankok és követeléskezelők gyakorlatát, amely szerint az árverezésen az ingatlan akár az értékének 50 százalékáért is elvihető valakitől, de azt is, hogy a folyamat két fordulóban, akár 120 nap alatt lezárulhat. Azt mondta: az első fordulóban az ingatlant az értékének 70, ha pedig nem talál gazdára, akkor a második körben 50 százalékán bocsátják árverezésre. Felháborítónak tartotta, hogy aki így veszíti el a lakását, annak akár a folyamat végén is maradhat még hiteltartozása. Hangsúlyozta: a hiteleket fizetni kell, de a bajbajutottakkal nem lehet megtenni, hogy mindenüket elvegyék.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nosza akkor kezdjék önmagukkal a szanálást!
RonaGyuri
nem bírják a konkurenciát, az emberek kifosztása az ő privilégiumuk!
panellproli
Hogy nem sül ki a szeme a zsírdisznónak! Az nem felháborító, hogy akiktől elvették a munkájukat, a rokkant nyugdíjukat, vagy egyéb más kis jövedelmüket, azok közül is sokan elveszítették a lakásukat? Azt az igéretüket beváltották, hogy senkit nem hagynak az út szélén, ugyanis jól belökték őket az árokba, nehogy látni lehessen mennyien vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.