2017 nyaráig tart az 1956-os emlékév, addig pedig nem is kerül nyilvánosságra, mennyi pénz mehetett el összesen az ezzel kapcsolatos rendezvényekre.

Miért nem adja ki a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve programjainak költéseit?

tette fel Szabó Tímea független országgyűlési képviselő a kérdést az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

Rétvári Bence nyakatekert választ adott:

Az 1956-os Emlékév keretein belül számos kulturális program, rendezvény emelte és emeli a megemlékezés méltóságát. Az Emlékév célja, hogy a 60. évfordulót végre méltó módon ünnepelhesse meg a magyarság, mivel ez az 50 . jubileumon – köszönhetően jelenlegi ellenzéki erők minősíthetetlen magatartásának – sajnos nem sikerült. A 2016 januárjában megkezdett és 2017 nyaráig tartó Emlékévben egy olyan eseménysorozat valósulhat meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról, a magyarság egyik legdicsőségesebb eseményéről, illetve annak hőseiről, melyre eddig nem lehetett példa hazánkban. Az Emlékévről a teljes beszámoló az Emlékév befejeztével készül el, és onnantól mindenki számára hozzáférhető is lesz.

Azt azonban nem tudni, miért várnak vele nyárig.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
egyébként is még el kell lopni számos millát!
Nagy Mária
"Az Emlékév célja, hogy a 60. évfordulót végre méltó módon ünnepelhesse meg a magyarság, mivel ez az 50 . jubileumon – köszönhetően jelenlegi ellenzéki erők minősíthetetlen magatartásának – sajnos nem sikerült."- Ja ti ott sem voltatok.
Én nem bánnám, ha egy kicsit most visszakapnátok.
justhpeter
Rendben. Nyáron megtudom, hogy mennyibe került az emlékév. Mikor tudom meg, mennyit vittek haza belőle ?
karma1
@justhpeter: Szinte azonnal, ha jol tudsz szamolni...:o)))) Csak valoszinu nagyon oda kell figyelni, hogy hol is lesz nyilvanossagra hozva ez a koltsegvetes, elszamolas...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.