Egy év próbára bocsátást kapott, mert megsértette a szolgálati tekintélyt. Pedig csak beteg apját akarta ápolni.

Elítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly még tűzoltósofőrként fél éves fizetés nélküli betegszabadságot akart kivenni, hogy beteg apját, mint egyke gyermek, ápolni tudja.

Elítélték a volt tűzoltósofőrt, aki csak szabadságra akart menni

A kép illusztráció

A szabadságolás azonban félresiklott, a férfi pedig benyújtotta a leszerelését, ennek során elég csúnyán összekülönbözött felettesével. A férfi a leszerelő papírjára ezt fel is vezette, emiatt az ügyészség elindított egy vizsgálatot, ám hamar kiderült, egy másik is folyamatban van, amit pedig a felettes indítványozott szolgálati tekintély megsértése vétsége ügyében.

Az első esetből nem lett semmi, azonban a második eset a bíróság elé került – írtuk korábbi cikkünkben.

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa az ügyészség indítványa ellenére nem pénzbírságot szabott ki az egykori tűzoltósofőrre, hanem elítélte, és egy év próbára bocsátotta. Azaz, ha egy évig a próbaidő alatt nem csinál semmi törvénybe ütközőt, akkor megszűnik a büntethetősége.

Az ítélethirdetés után a férfi bejelentette, fellebbezni fog, az ügyészség pedig azt, hogy elgondolkodik a fellebbezésen.

(Index)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Na ettől lesz aztán tekintélye a vezetőnek.
A disznók között...
justhpeter
Szolgálati tekintélyt nem csak akkor lehet megsérteni, ha van ?
quadrocopter
Elég szar a helyzet, amikor csak a törvény biztosítja a szolgálati tekintélyt! Azt is kéne ám vizsgálni, hogy a tekintélysértést milyen vezetői magatartás váltotta k9, mint ahogyan a gyalogos közlek. balesetben is vizsgálják a gyalogos közrehatását és ez tükröződik is az ítéletben!
lampa laz
Ez a tetves főnök megérdemelné h valaki megmutassa neki az "őszínte tiszteletet" egy vejkós "reflektorral megvilágított " utcácskában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.