Bántalmazás miatt állították elő 2 évvel ezelőtt a rendőrök B.-né Erzsébet tanárnőt, mert egy diákja azt állította, hogy megütötte őt. A matematika-technika szakos tanárnő 38 éve dolgozott a csongrádi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában. Tavaly tavasszal a bíróság kimondta, a tanárnő ártatlan. Novemberben a munkaügyi bíróság megállapította, jogtalan volt az elbocsátás, anyagi kártérítést ítéltek meg.

A tanárnő a Délmagyarnak elmesélte az esetet:

„Ügyeletes voltam. Észrevettem, hogy a nyolcadikosok egy ugrókötéllel csapkodják egymást. Odamentem, elkértem tőlük, még mielőtt valakinek a szemét kicsapja a kötél. Nem adták, itt a piros, hol a piros játékot játszottak velem. Ahogy ott álltam közöttük, egy reflexszerű mozdulatot tettem a kezemmel hátrafelé, és közben véletlenül hozzáértem a mögöttem álló diákhoz. A kötelet odaadták, én nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az esetnek. Sokan látták, ami történt. Órám következett, bementem. Aztán kicsöngetéskor elámultam a következményeken.”

B.-nét a szünetben azzal fogadta az igazgatónő, hogy azonnal döntenie kell: vagy közös megegyezéssel távozik, vagy az iskola feljelenti bántalmazásért, és azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól. A tanárnő nem írta alá, amit kért tőle a felettese. Otthon elmondott mindent a férjének. Másnap a diák édesanyjával együtt ott volt az iskolában. A fiú családja sem akarta, hogy a tanárnő ellen eljárás induljon a szerencsétlen, nem szándékos mozdulat miatt. Az igazgatónő azonban megtette a feljelentést, és 2015. június 16-án elbocsátotta a tanárnőt. Erzsébetért rendőrök mentek a lakására. Közfeladatot ellátó személy által elkövetett bántalmazás volt a gyanú. A büntetőügy elfogultság miatt először a szentesi bíróságra, végül onnan is tovább került, Hódmezővásárhelyen tárgyalták. Az eljárás sokáig tartott.

Megvizsgálták, milyen jellem Erzsébet, bántott-e valaha gyereket. A végén az ügyész is a vádlott felmentését kérte.

Nem a tanárnő esete az egyetlen a csongrádi iskolában: a Délmagyar információi szerint három elküldött pedagógus indított és nyert munkaügyi pert az intézmény ellen.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem az igazgató alkalmasságát kellene esetleg elemezni? Vagy jól "fekszik" a mindenhatónál?
Dr plágium
Azért remélem az igazgatónővel fizettetik meg a kártérítést!
nezelodo
Nem az igazgató alkalmasságát kellene esetleg elemezni? Vagy jól "fekszik" a mindenhatónál?
keresztapa
@Dr plágium: Az Igazgató nővel kell a kártérítés összegét fizettetni, és állásából azonnali hatállyal elbocsájtani alkalmatlansági minősítéssel.
quadrocopter
Gondolom a dirinő narancsos párttagkönyve kint van a falon, a címer helyett!
szaboria1
Az igazgató nő úgy látszik marad Tné. Csatári Mária.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.