Az internethasználat áfája 5 százalékra csökken 2018 január elsejétő – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten.

Az új elemekkel kiegészült program több tucat fontos eleme közül kiemelte: az áfacsökkentéssel a vezetékes és mobil internetezés fogyasztói ára további 15 százalékkal csökkenhet majd, mivel az eddigi 27-ről 18 százalékra történt áfacsökkentés is beváltotta a reményeket, csökkentek az árak.

Kifejtette, a program további eleme, hogy az idén májusban induló digitális jólét alapcsomaghoz kapcsolódva, de nem csak az arra jogosultak számára 2017 végén, 2018 elején szoftver alapcsomagot is biztosítani szeretnének. Az alapcsomag működtetésével foglalkozó szervezeten, a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-n keresztül lesznek elérhetők ingyenesen az elsősorban nyílt forráskódú vagy arra épülő szoftverek, e-learning képzések, támogató szolgáltatások – ismertette.

Deutsch Tamás elmondta, hogy a magyar mobilinternet hálózat jelenleg a világon a 3. legfejlettebb. Szándékaik szerint erre a technológiai adottságra építve az év közepén létrehozzák az 5G koalíciót, amivel Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává válhat. Az 5G koalíció tevékenysége a Zalaegerszegen létesülő önvezető gépjárművek tesztelését szolgáló tesztpályához kapcsolódik, amely a szektor kutatás-fejlesztési bázisa is lesz.

Magyarországon robosztus hálózatfejlesztés zajlik: a szupergyors internet programmal 2 évvel hamarabb, már 2018 végére minden magyar háztartásban elérhető lesz a legalább másodpercenként 30 megabit (Mbps) sebességű internet. Májustól lesz elérhető minden szolgáltatónál a digitális alapcsomag, ami a legolcsóbb internetcsomagnál 15 százalékkal olcsóbb internet hozzáférést biztosít. A Wifi-fejlesztés részeként pedig 2018 végére minden magyar településen lesz legalább egy közterületen, közintézményben ingyenes wifi, ez jelenleg közel ezer településen elérhető.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Ki a faszt érdekel zsíroshaj-tripper-kábszer-internetügyi tompikaminiszter?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
Minek után 18%-ra csökkentették az internet áfáját a UPC megvonta a kedvezményeket, így most többet fizetek, mint a 27%-os áfa idején. Ennyi.
quadrocopter
Vigyázat, választási beetetés és ahogy az lenni szokott, valahol, valami más termékek drágulnak!
Amiért tavaly 1200 HUF-ot fizettem, most 1500 HUF!
finn szauna
Van az az internethasználat, ami nem függ tőled.
Nélküled is működik az internetet - vágod geci?

Beszéljünk a te posványszavakba mérhető semmiről.
Kuka, bármit is mondasz.
Érted ezt!?
finn szauna
Orbán Viktor egy megélhetési náci.
És ennyi..
Egy normális ember utálja a nácikat.
És ennyi.
simmering73
Még egy rezsihuszár. Dugd fel magadnak.
papa.49
Na figyelj te faszkalap, tegnap jött meg a telecomos számla, az igaz hogy az internet kevesebb lett, viszont ott van a különadó amit a csomagban lévő két szennycsatornáért fizetek, és összességében 450 Ft. kell többet fizetnem mint egy hónappal ezelőtt!!!
Amit harsogtál az mind hazugság DÁDÉ, húzzál a bánatos büdös picsába!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.