Március elsejével bezárt a Rainbow Üzletlánc Kft. üzemeltetésében működő 56 Alexandra könyvesbolt, jelen állapot szerint 29-et új bérlők üzemeltetnek tovább könyves üzletként, míg 27 bolt sorsáról az új ügyvezetésnek kell majd döntenie – tudta meg a Napi.hu.

Ma is nyitva tart az a négy Alexandra könyvesbolt, amelyeket Matyi Dezső üzemeltet. 

A Rainbow alkalmazásában jelenleg 362 fő áll, a februári bérüket már megkapták, a márciusi fizetés 80 százalékát pedig előre kifizették nekik. A dolgozókat a boltok új üzemeltetői átvehetik. Az átadandó könyvesboltok januári bérletidíj-tartozását is rendezték.

A Napi.hu információi szerint a cég keddi taggyűlésén a tulajdonostársak nem választottak új ügyvezetőt, és ismét nem született döntés a társaság jövőbeni működésére vonatkozóan.

A Rainbow által üzemeltetett boltokból 24 egység bérletét venne át a Janikovszky és Kolosi Kft., amely a Líra Könyv Zrt. és Janikovszky János, a Móra Kiadó Zrt. tulajdonosának érdekeltsége. További öt üzletet vinne tovább a Nédiosz Kiadó Kft. (amely szintén több kiadót képvisel).

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
A régi könyvesboltoknak meg volt a varázsuk. Hát még, ha arra gondolok, hogy a kis városokban is volt, külön gyerek könyvtár, a felnőtt mellett. Manapság, annyira összefolyik minden.:(
sokanvagyunk
Az okokat előidézők nincsenek bezárva.
levarosbukta
Az is naiv aki azt gondolta akár egy percig is hogy ezek a könyvesboltok akár egy fillér erejéig is nyereségesek lehetnek. Az internet elterjedésének legnagyobb vesztesei a könyvesboltok, a mozik. Én azt csodálom hogy egyáltalán ideáig húzták, bár amennyi adósságot felhalmoztak előbb is becsukhatták volna a boltot.
Kacsa951
Valószínű, utólag derül ki az igazi "mozgató rugó", amiért két ember nyilvánosan is köpködi egymást, tekintet nélkül az általuk tulajdonolt és vezetett cégre, annak dolgozóira, s nem utolsó sorban a könyvekre, az irodalom, ismeretterjesztés, szórakozás tényére, ami miatt könyvet vásárolunk, ha még telik rá.
elnyomott
@magyarbakancs: ja, a szellemi elit meg egyre kevesebb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.