Nagy Ervin színművész jobban szeretett Bajnai alatt élni, és szerinte a magyaroknak egy újabb Kádár kellett, ezért lett Orbán.

A színész a HVG-nek adott interjút (amit az Index szemlézett), és nem ez volt az egyetlen erős gondolata. 

Kiderült, Andy Vajnával nem szimpatizál, mivel a filmügyi kormánybiztos tiltakozott az ellen, hogy ő legyen a Kincsem című új magyar film főszereplője. 

Frusztrált. Ki örül annak, ha azt susmorogják a háta mögött, hogy csapnivaló.

 - mondta el a lapnak. Hozzátette, sok rosszat el lehet mondani Vajnáról, de a pénzt mindig megszerzi a magyar filmeknek, a "kölcsönös antipátia lényegtelen".

Az erősebb gondolatai ezek voltak a színésznek a jelenlegi közállapotokról:

Bajom a buta magyar politikával van. Saját jó minták híján ez a társadalom addig izmozott, míg posztkommunista rendszert hozott létre.

Nem Orbán Viktor szervezte meg Magyarországot, hanem a magyar nép alkotta meg magának Orbánt. Megint akartak maguknak egy Kádár Jánost, egy új apukát, mert még mindig nem szeretnék önállóan maguk intézni a dolgot. Remélem, hogy lassan kinőjük.

Jobb szeretnék az unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt élni. De a társadalom még nem tart ott, hogy egy kedves, intelligens belvárosi kultúrlény kelljen neki.

Nagy az interjúban elmondta, semelyik oldalra sem szavaz, neki még nincs pártja, még várja annak a létrejöttét. Színháza, a Katona már a kádári szocializmus alatt is kitartott a szuverenitás mellett, és ez így volt az azóta érkezett bal és jobboldali kormányok alatt is.

Ugyanakkor a kortárs darabokkal reagálnak a közélet nagy kérdéseire, problémáira. A Pintér Béla rendezte A bajnokkal Nagy szerint azt akarták elérni, hogy 

hadd lássa a közönség, hogy az orra elé tolt csili-vili máz mögött rohad a hátsó kert.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@1magyar: Igaz amit írtál! Nem a szocializmust sírja vissza az emberek többsége, hanem a munkahelyeket, az egészségügyi ellátást, lakást,,oktatást akár az egyetemig stabil megélhetést.
Azok mocskolják a leghangosabban, akik a Kádár rendszer kiszolgálói voltak, a párttitkárok és az ő leszármazottjaik, akik most ott ülnek a kormányban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@coni: Mennyi volt akkor az adósságunk és mennyi most?
coni
@1magyar: 67% volt rendszerváltáskor a GDP arányos adósságunk most 77%, mivel a sziciliai mintát követjük. De lehetne más utat is választani, Bokros 90%-ről 52%-ra szorította.
1magyar
@coni: De ha nem a dolgozó, átlagembert szorítanák meg mennyit lehetne visszatenni a kasszába?
Gyuri Géderről
"Nagy Ervin: a magyaroknak egy újabb Kádár kellett, így lett Orbán"
A mondat első része igaz, csakhogy Orbán néven egy Rákosit kapott az ország.
(mindkettő a maga módján írtja, irtotta az ország népét a csatlósai segítségével)
Nem vagyunk még érettek a demokráciára, mi a diktatúrába érezzük jól magunkat.
Designer
@qxy: Írd le neki privátba' !!! A neveket is! Tudod, mint Feri bácsi! "Neveket akarok, Vikike! Neveket, és a kkor Ön szabad!"
qxy
@Designer: Neveket akarok, Vikike! Neveket, és a kkor Ön szabad!"
ez jó erről jutott eszembe, volt egy időszak hogy építőanyagot nem lehetett kapni csak ha ki van írva ( diszpo) fél évet is várni kellett a téglára . Na mi, minden nap mentünk, hoztuk, vittük a téglákat cserepeket. Egyszer aztán egy ügy buzgó akárki el kapott bennünket és iroda, asztalra csapott és ezt mondta Neveket akarok neveket akarok. Én meg nyugodtan.- Na kérem.Nevet akar? Maga szerint kiknek visszük az építő anyagot? egy gyári melósnak? Neveket akarsz barátom? mondok én neked ha kell de holnap nem tudom ki fog ülni ebben a székben mert te biztos hogy nem.Tudod, azok építkeznek és van téglájuk, akik el tudják intézni. és ezek raktak alád széket is . kis gondolkodás, nem árt. El is lettünk engedve. be látta hogy a nevekkel mit érne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.