Március végétől teljesítménydíjat kell fizetni azok után a napelemes rendszerek után, amelyek teljesítménye meghaladja a 4 kW-ot – értesült a Világgazdaság.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal „a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól” szóló rendelete szerint amennyiben a háztartási méretű kiserőmű telepítését tervező rendszerhasználó igénybejelentése 2017. március 31-e után történik meg, akkor a 4 kW teljesítményt meghaladó részre elosztói teljesítménydíjat kell fizetnie, kivéve, ha az áram visszatáplálása a hálózatba műszakilag akadályozott.

Az elosztói teljesítménydíj a rendelet hatályos szövege szerint jelenleg 0 Ft/kW/év, de nincs rá garancia, hogy ennyi is marad.

Egy átlagos család fogyasztásának a kiváltását egy 3-6 kW-os teljesítményű napelemes rendszer fedezi, így a háztartásoknak is fel kell készülniük ennek a díjnak a befizetésére

- mondta Szolnoki Ádám, a MANAP Iparági Egyesület elnöke.

A szakember szerint a későbbiekben egy tollvonással súlyos terhet kaphatnak napelemes rendszerek tulajdonosai.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Gyulán van még olyan tanya (Siórét), ahol nincs áram!!! A közeli buszmegállónál sincs megoldva a közvilágítás! Ott mi a teendő???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CHEWBACCA
Gyulán van még olyan tanya (Siórét), ahol nincs áram!!! A közeli buszmegállónál sincs megoldva a közvilágítás! Ott mi a teendő???
Doxi1
gyalázatos, disznó dolog, hazaárulással felér, hogy a paksi ulibuli miatt magasan tartják az energiaárakat ( a többit is) csak hogy ne törjön majd ki a balhé a magas paks2 áramár miatt.
sokanvagyunk
A napozóknak is fizetni kell mostantól - a szolárium ár felét. :)
eszegfu
@CHEWBACCA: Tudod ez olyan forditottan arányos: a rezsicsökkentés nem vonatkozik a fával,szénnel tüzelőkre, viszont a napelem adója ezek szerint vonatkozik az utolsó tanyára is.:(
Equus
már várható volt, h a napsütötte órák számát is adóztatni fogják... ezután még a szél jöhet csak... habár... amilyen furfangosak, majd jön a kapuadó, az ablakadó is... kémények már listán vannak...
qxy
Na meg, minap olvastam, hogy az eső víz állami tulajdon? aki össze gyüjti meg büntetik? igaz ez? Ha igen, Alapítani kell egy " Természet adta energia felügyelő bizottságot. Ha nem esik annyi eső ami nekem kell a szántóra, be lehessen perelni az államot hisz állami tulajdon az eső akkor locsolja Orbán.Ha meg belvíz van, akkor szívja ki Orbán hisz az ő vize nem? Kurva jó ügyvéd, és jogszabályok és meg lehetne fingatni Orbánt
sokanvagyunk
@Equus: Amíg a passzátszelet ők fújják, az szóba sem jöhet.
1magyar
Nem hiszem el! Büntetik aki környezetét védő energiát használ???
Azt kéne büntetni aki ilyen törvényt hoz!
Qqberci
Valahogy el kell érni, hogy Paks-2 legalább papíron, egy ideig olcsóbbnak tűnjön, mint bármi más...
human
Az energiafüggetlenedésért harcoló kormányunk nem szeretné, ha függetlenek lennének a háztartások Paks2-től. Egyre gyengébb lábakon áll ez a Paks2 sztori, ha már különadókkal kell megerősíteni.
CsipkeRózsa
@CHEWBACCA: ott az éjjel is látó készülék lehet a megoldás.
1magyar
Hol az ellenzék? Minek fizetjük őket? Nem emelik fel a szavukat?
quadrocopter
Van még egy ilyen idióta, nyerészkedő, szarházi rezsim a világon, mint az Orbán-rezsim?

A 4 Kw-ot meghaladó teljesítményű generátok mikor kerülnek sorra?
nezelodo
Tanultak az Inviteltől, azok egykor az indexnet betárcsázós internet szolgáltatására vetettek ki csomagdíjat, jó vastagot, amilyen a bőr a képükön. Ezek meg a napot adóztatnák, amiért ránk süt. Mernek nagyot álmodni. Az érintettek meg szóljanak vissza, csak a felét fizetjük, mert éjjel nem süt a nap, ahogy a pénzünket költő zseni mondta, a Sajmon barackmagos államtitkár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.