Kedden zárult a kormány három hónapos akciója, eddig lehetett kérni az Erzsébet-utalványok ismételt kiküldését.

A Magyar Nemzet azt írja, 

az érintettek közül 37 719-en nem vették át vagy nem keresték az utalványokat a postán, tehát ennyien maradtak ki a kormány karácsonyi ajándékozásából.

Külföldről 1431 Erzsébet-utalvány érkezett vissza. A belföldön át nem vett küldeményeket 11 452 esetben küldték ki újra, de azt nem tudni, hogy ezekkel, illetve a többi utalvánnyal mi lett. Az ügyben sem a Magyar Posta, sem a nyugdíjfolyósító, sem a Miniszterelnökség nem adott érdemi tájékoztatást. 

Orbán Viktor miniszterelnök november végén jelentette be a juttatást azzal, hogy karácsonyig, illetve legkésőbb a tavalyi év végéig mindenki hozzájuthat a 10 ezer forintos ajándékhoz. Először a kormányhivatal dolgozóival akarták kézbesíttetni az utalványokat, de a nagy felháborodás miatt végül a Magyar Posta vállalta a feladatot, és Orbán Viktor levelével együtt 400 forintért vitte házhoz a nyugdíjasoknak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Több tízezer nyugdíjas nem kapta meg az Erzsébet-utalványt.

Érdekes. A kanadában és ausztráliában élők mind megkapták.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/20/pusszancs-kis-vezer/
Nem vagy ugyan kedves, de a másik opció a tisztelt lett volna. Akkor már inkább kedves.
Képzeld, mi történt! Rendeltem anyámnak gyógyharisnyát, mert dagad a lába, ez meg olyan
gumis izé. Jót tesz neki. A régi elkezdett szétmenni, ezért kellett másik. Meg is rendeltem, de egy hét után sem kapta meg. Nem is fogja megkapni az idén, mert a posta nem tudja kiszállítani. Tudod miért? Azért, mert kitaláltad ezt az Erzsébet-­utalványt. Pont postán és pont most kell kivinni, de nem bírja a posta. Úgyhogy anyám lába tovább dagad januárig. Köszi, rendes vagy. Az jutott eszembe, hogy senki nincs körülötted, aki szólna neked, ha hülyeségeket csinálsz? Egy épeszű ember nincs ott, aki elmondta volna, hogy a hülye ötleteidnek milyen következményei vannak? Mert te leszarod, azt látom. Eszedbe sem jut, hogy a postán emberek dolgoznak. Jut is eszembe! Képzeld, tegnap láttam két fiatal srácot – szerintem középiskolások voltak – postásbringával, postástáskával szédelegtek. Nem találták az utcát, ahová menniük kellett volna. Nekik is az utalványod miatt kell a mínusz két fokban, jeges úton, ismeretlen környéken kézbesíteni. Legalább fizettek nekik? Ha igen, végül mennyibe kerül nekünk, adófizetőknek az utalvány? Amit azért nem lehetett banki utalással küldeni, mert akkor nem tudja a nyugdíjas, kinek legyen hálás? Viktor, te hülyének nézed a nyugdíjas szavazókat? Vagy azért kellett az utalvány, mert megszűnik a forgalmazó cég és a nyakatokon maradt volna majdnem hárommillió ilyen cetli? Viktor, te hülyének nézel mindenkit? Na, megyek lassan dolgomra, csak ezt el akartam neked mondani. Meg még valamit. Meg még valamit. Tudsz róla, drága egy Viktor, hogy azok a slapjaid, akik telióbégatják a sajtót a nagyvonalúságoddal a béremelésről meg a jobbanteljesítésről, azt elfelejtik mondani, hogy a rezsicsökkentett áram nálunk drágább, mint más országokban? Meg azt sem reklámozzák, hogy mióta a rezsicsökkentés örömére szétvertétek a kéményseprést,...
Eladott Ország
folytatás ma, 10:04... idáig kétszer annyian haltak meg szénmonoxid mérgezésben, mint tavaly? És azt sem nagyon reklámozzátok, hogy a cafeteria adóját és járulékait tovább emelitek a botrányos 34,51 százalékról 43,66 százalékra. Ergo: évente kb. egy havi juttatást bukik a munkavállaló. Ügyes. Ameddig rá nem jönnek az emberek, hogy mégsem vagy te annyira sem jó, sem bölcs király. Akkor gáz lesz és még Lölö haverod sem fogja tudni megjavítani. Nem baj, én kivárom. Ahogy anyám a harisnyát. Pusszancs, kis vezér.
Cefi
Több tízezer nyugdíjas nem kapta meg az Erzsébet-utalványt.

Érdekes. A kanadában és ausztráliában élők mind megkapták.
quadrocopter
Mjad jön Kovács Mesélő Zoltán és:

- aki nem kapta meg, az nem is nyugdíjas,
- csak azok nem kaptak, akik Gyurcsány-Bajnai-Soros,
- takarékossági ökökból öt nyugdíjas kapott egy szériát,
- szándékosan nem vették át, hogy lejárassák a kormányt,
- a kormény rájött, hogy nincs is szükségük az utalványra,
- a bankkártyákra utaltuk az utalványokat,
- a Magyar Posta vizsgálódik, mert a kormány még annak is kiküldte, aki elhunyt és ezt be is jelentette!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.