Bayer Zsolt Mészáros Lőrinc tévéjének Háttér-kép című műsorában elemezte az Oscart nyert kisfilmet, amit állítása szerint már hatszor látott – írja a 24.hu.

Bayer Zsolt elárulta, amikor először látta Mindenkit, azt mondta: hű, ez jó! Azóta azonban egyre kevésbé gondolja, hogy az üzenete pozitív lenne.

Bogár László közgazdász, a műsor másik vendége is hasonlóan látja az alkotást, bár annak mondandója szerinte a demokráciáról is szólhat, arról, hogy mindenki választójogot kap, miközben nem mindenki kompetens, vagy "tud énekelni".

Bayer Zsolt szerint "gázos" a Mindenki üzenete

A  hatalomnak (jelen esetben a karvezetőnek) erre választ kell adni. Az egyik mód, hogy elismeri a különbségeket, a másik, hogy manipulálja a közösséget, mert snassz lenne bevallani, hogy

vannak emberek, akik nem énekelnek rendesen, na de nekik is van választójoguk, ők is tagjai a kórusnak. (…) Akkor inkább játsszuk azt, hogy mindenki kiválóan énekel, és aki esetleg mégsem, az meg tátogjon, tegyen úgy, mintha ő is kompetens állampolgár volna, pedig mindnyájan tudjuk, hogy nem az.

Bayer Zsolt ezt a gondolatot folytatva hozzátette, valóban az lenne a becsületes, ha tanárnő megmondaná a gyerekeknek, hogy nem tudnak énekelni. De!

Ez a világ nem ilyen. Azért nem ilyen, mert a világ eleve képmutató. (…) A nyugati világ abba nyomorodik bele, hogy még a hülye gyereknek is el van magyarázva, hogy Pistike te zseni vagy, minden arannyá válik, amihez hozzányúlsz.

Bayer azzal zárta a műelemzést, hogy szerinte rossz a film üzenete, mert a kegyes hazugságot kötő pedagógust kinevezi nácinak:

Szerintem ez egy nagyon gázos üzenet.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az a baj ezzel a primitív barommal, hogy ugyanannyit ér a szavazata, mint bármelyikünké. A nép egyik legnagyobb szellemi vakondtúrásának és világítótornyának bölcs és megszívlelendő gondolataival állunk szemben, arról, hogy mindenki választójogot kap. Tehát Bayer Zsolt, lovagkeresztes vitéz ismét nem bírt aludni, ezért alkotott egy nagyot, hajnali
órán fel is tolta a közösbe, hadd csipegessen belőle mindenki, akinek igénye van rá. Most
hirtelen nem is tudom, hogy még Széles Gábor, vagy már Mészáros Lölö írja ­e alá a fizetési
papírt, de lényegében teljesen mindegy. Bayer úr ír, akárki áll is a kassza túlsó végén. Jelen
agyállása szerint a liberálisok istentelen volta felett sopánkodik egy velőset, mert ha valaki, ő
aztán tudja, mi a keresztényi szeretet és erkölcs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Jaj Zsóti, tudom hogy nehéz a felfogásod (gyakorta okadatolod), de még nyugodtan nézd meg néhányszor, bár jobb lenne ha valakit megkérnél, hogy magyarázza el, bizony ez egyértelmű, bár nagyon udvarias kritika arra, amit ti itt műveltek! =))
karma1
zsolti, ne dudorogj, mert hulye vagy. Erika neni hazugsagba kenyszeritett bele olyan gyerekeket, akik TUDNAK enekelni a valosagban, csak eppen Erika neni szerint nem! Azt mivel magyaraznad meg vajon, hogyha a korus megnyeri a svedorszagi utat, akkor a "tatikazokat" is ki kell vinni magukkal, mivel nem derulhet ki, hogy azok nem is enekeltek a korusban?
Mert akkor bizony Erika neni nem csak a gyerekekkel, a kozonseggel baszott volna ki, hanem a sajat politikai fonokeivel is, akiknek igy a tatikazo gyerekeket is kellene utaztatniuk.
Erika neni egy magat istennek kepzelo, szerepeket oszto, de a csokiosztassal a jotekonykodo (al)arcat is mutogato uralkodo tipus.
Az uzenet a filmben nagyon jo, csak neked nem jott le, zsolti, es mert savanyu a szolo, es mert eleg ciki lenne az, ha a sajat orszagabeli ujsagiro huzna le a filmet nyilvanosan. (Pedig igy is lehuztad, te kocsog)
coni
Gondolom ugyanezért távoztak/távoznak az országból a zseniális, külföldön világhírre szert tett tudósaink is. Igazán rossz üzenete annak lesz majd ha csak már bayerok lesznek itthon.
wagabund
Nem kell ezen annyit rugózni... a rendező(és filmje) kapott egy Oscart, oszt jónapot..
a (bíráló)bizottság jó része is tudja, amit kell...adtak a magyar művészetnek egy kedves ajándékot, hadd érezzék a szeretet...pláne a (filmbeli)gyerekek...nekik örök élmény.

ez a stáb akármit is csinál, vagy tíz évig nem kap semmit...

szerintem
Ludmilla
elég későn esett le a tantan...Jó film:üzenete:a zsarnok elzavarható,mert az együtt éneklés jobb mindennél,az szól szépen...
nemfideszes
"Ez a világ nem ilyen. Azért nem ilyen, mert ti eleve képmutatóak vagytok. (…) Magyarország abba nyomorodik bele, hogy a hülye híveitekkel megetetik, hogy a földbuta gázszerelő egy zseni, és minden arannyá válik, amihez hozzányúl. Szerintem ez nagyon gáz!"

Így hitelesebb lenne...
Eladott Ország
Az a baj ezzel a primitív barommal, hogy ugyanannyit ér a szavazata, mint bármelyikünké. A nép egyik legnagyobb szellemi vakondtúrásának és világítótornyának bölcs és megszívlelendő gondolataival állunk szemben, arról, hogy mindenki választójogot kap. Tehát Bayer Zsolt, lovagkeresztes vitéz ismét nem bírt aludni, ezért alkotott egy nagyot, hajnali
órán fel is tolta a közösbe, hadd csipegessen belőle mindenki, akinek igénye van rá. Most
hirtelen nem is tudom, hogy még Széles Gábor, vagy már Mészáros Lölö írja ­e alá a fizetési
papírt, de lényegében teljesen mindegy. Bayer úr ír, akárki áll is a kassza túlsó végén. Jelen
agyállása szerint a liberálisok istentelen volta felett sopánkodik egy velőset, mert ha valaki, ő
aztán tudja, mi a keresztényi szeretet és erkölcs.
Perwool
"még a hülye gyereknek is el van magyarázva, hogy Pistike te zseni vagy, minden arannyá válik, amihez hozzányúlsz."

Ja, pont így járt pl. Mészáros Lőrinc! A hülyének is minden... Végül is, "hülyéknek áll a világ"!
Edmond Dantes
Én a film művészi értékeit,eszközeit nem tudom értékelni,mert alapvetően nem szakterületem,csak szubjektív benyomásaim vannak.Viszont a mondanivalója az súlyos,főleg azért mert gyerekekkel mondatja ki,ezért persze egy kissé didaktikus is.Azt üzeni a film,hogy ha egy közösségben néhány embert elhallgattat a hatalom,függetlenül a módszertől,akkor a közösség tisztességes tagjai szolidaritásból szintén elhallgatnak.Nem tudom,hogy pirul e most az arca például annak a kormánypárti újságírónak,aki boldogan terpeszkedik el a kormányinfón,mert a kitiltott társai miatt akár két székre is leülhet.Az persze egy más dolog,hogy ma Magyarországon találunk e ilyen tudatos közösséget,de a film azt ígéri,hogy ezek a gyerekek talán ilyenek lesznek.Legalább higgyük el a mesét.
justhpeter
Amit én a filmben láttam: Zsóti kapja be !
Nessy
Ki az ördög mondta, hogy ha ilyen rossz, többször is megnézze?
Nekem izlés ficamom van, mert tetszett a film! A gyerekek még tudnak egymásért kiállni.
Bayer úr, még nem látott olyat, amikor valami komiszságot csináltak páran, és megkérdezték,"ki volt?" felállat az egész osztály.
Béla333
Nem stimmel a film mondanivalója a Fidesz alattvalót nevelő szemléletével.
Ők a filmet úgy oldották volna meg, hogy nem énekel senki, hanem magnóról bejátszák az éneket!
Az lett volna a Fidesz mondanivaló!
Veleda
A lényeg, hogy Bayer Zsóti nem énekel a kórusban. Persze, ha az ő kislánya énekelne, egészen más lenne a véleménye
Sámannus
Zsótika.! Azért díjazták nagyokos, mert neked egy bunkó tahónak nem is tetszhet! Ehhez te be vagy gyepesedve.
Desischado
@Ludmilla: Nálad a pont. Ez böki az Q bajnok bayer szemét, hogy igenis, el lehet zavarni a zsarnokot!
namihami
Borzasztó érzés lehet, hogy ha valaki egy ilyen szuperember, aki mindenhez JOBBAN ért. Még a filmes szakembereket is a sarokba képes zavarni.
Képzeljétek el, milyen csodálatos világ lenne ez, ha a teremtést rábízták volna.
Borsodi
Mészáros a gázos, és te mint keresztes lovag. Nekünk nincs elég hosszú a nyelvünk ,és nézünk tükörbe..
Cefi
Bayer Zsolt szerint "gázos" a Mindenki üzenete.

Bayer elvtárs üzenete gázos. Konkrétan szarszagú. De milyen lehetne egy szardarabé?
lenn
"Bayer Zsolt elárulta, amikor először látta Mindenkit, azt mondta: hű, ez jó!"

Én elárulom, amikor először láttam B (bullshit generátor) Zsótot, azt mondtam: hű, ki ez a büdös gyökér!?

" Azóta .."

Azóta sem változott a véleményem, sőt...
Kutyuska
@Eladott Ország: Valószínűleg Bayer is egy azok közül a hülye gyerekek közül, akinek megmagyarázták, hogy zseni, és van olyan hülye, hogy elhitte, ezért úgy érzi, meg kell osztania magvas, magasröptű gondolatait mindenkivel.
Eladott Ország
@Kutyuska: Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani sem Bayernek, sem a hozzá hasonlóknak, de figyelni feltétlenül érdemes rájuk. Amikor elkezd változni a hangvétel, akkor tudhatjuk, hogy történt valami. Mert az is egy örök igazság, hogy csak a rágcsálókat kell figyelni. Ők érzik meg legelőször, hogy mikor kell menekülni a süllyedő hajóról.
Kutyuska
@Nessy: Fideszeseknél nem szokás, hogy felelősséget vállaljanak bármiért is.
Ott a bűnbak keresés és a felelősség másokra hárítása a módi.
CsipkeRózsa
Kétszer kaptunk két év alatt Oscart. a két filmből Bayer Zsoltnak egyik sem nyerte el a tetszését.
Egyik azért, mert a film készítői és a tartalma nem felelt meg az ő ízlésének.
A másik azért, mert Orbánnal kapcsolható a zsarnokság. Biztosan későn jutott ez eszébe, különben nem nézte volna meg olyan sokszor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.