Általában a normális keretek közt zajló vita fajul őrjöngéssé, nem pedig fordítva, a Momentum győri fórumán azonban megtörtént a lehetetlen: egy megafonba üvöltöző bácsival kezdődött, és kis csoportokban zajló eszmecserével ért véget.

Komárom után Győr sem úszta meg a kormánypárti trollok felbukkanását a Momentum fórumán. Kiderült, őket már előre körlevélben toborozták, így itt rekordmennyiségű ellendrukker vett részt az eseményen.

Véleményüket mégsem fejthették ki elég részletesen, mert egy megafonnal érkező idősebb férfi mindannyiukat túlharsogta. A nyugdíjas történelemtanár lapot sem osztott a többi tiltakozónak, olyan vehemenciával kiabált a készülékbe.

Trollkodni mentek a Momentum gyűlésére, értelmes beszélgetés lett a vége

Szerencsére a Momentumosok a hivatalos programba iktattak egy workshopot is, ahol 8-10 fős csoportokban lehetett megtárgyalni egy-egy momentumossal a problémákat, a kormánypártiak pedig jobb híján becsatlakoztak ezekbe.

Így a résztvevők ritka pillanatnak lehettek részesei: értelmes párbeszéd alakult ki a Momentum hívei és a szkeptikusok között. A helyi járdák állapotától kezdve Mészáros Lőrincen át az oktatásig szinte minden szóba került.

A Momentum pedig nem kívánhatott volna magának jobb helyzetet, mint hogy személyesen tisztázza a félreértéseket: Mécs János írása épp a „bunkó pestiekről szólt”, és oka van annak is, hogy csak a fővárosban gyűjtöttek aláírásokat az olimpia ellen.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ha a Momentumosoknak sikerült ezeket a sötét bunkókat értelmes beszélgetésre kényszeríteni, akkor tényleg tudnak valamit. Akár még lehet belőlük valami:
RonaGyuri
ha a Momentumosoknak sikerült ezeket a sötét bunkókat értelmes beszélgetésre kényszeríteni, akkor tényleg tudnak valamit. Akár még lehet belőlük valami:
human
@RonaGyuri: Ha túl tud lépni a kezdeti beszólogatáson akkor kialakulhat értelmes beszélgetés. Jó, ez nem igaz egy mélymagyar fideszhívőre, de van akivel szóba lehet állni. Gyakorlatilag az árokháborút kell felszámolni, mert ott nincs előrelépés. Mindenki sablonokat vág a másik fejéhez. Nem csoda, hisz Orbánnak érdeke, hogy mindkét oldal maradjon a sablonnál és ne is próbáljanak leállni beszélgetni egymással, mert még kiderülhet, hogy meztelen a király. Én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy mekkora tévhitek tudnak kialakulni, ha nem ülünk le kibeszélni a dolgokat, hanem csak távolról dobáljuk egymásra a légből kapott feltételezéseket.
human
Ha a momentum lendülete kitart és a választásokig látogatják a vidéket, akkor azt Orbán jobban meg fogja érezni mintha az mszp szólna neki be a parlamentben. A realitás az, hogy ehhez rohadt sok idő, aktivista és sok pénz kellene.
Nessy
Oldaltól függően értelmes, intelligens emberek szót tudnak érteni egymással. Erre lenne szükség, nem "párt elnökök" acsarkodására!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.