Egy felháborodott szülő panaszolta el a bama.hu portálnak, hogy a mohácsi busójáráson 15 éves lányát többször megfogdosták a maszkba és subába öltözött felvonulók.

"A busójáráshoz hozzátartozik a fogdosás" – megszólalt a főszervező

A busók megtapogatták a lány domborulatait, majd ketten közre is fogták, és tovább molesztálták a tinit. Az esetről itt írtunk bővebben.

Hegedűs Emese főszervező a Blikknek azt nyilatkozta, nem érti, mire ez a nagy felháborodás.

A busójárás hagyományához hozzátartozik, hogy körbeveszik, megölelgetik a lányokat, asszonyokat, akár meg is fogdossák őket. Emellett a termékenységi rituáléknak különböző tárgyai is jelen vannak a felvonuláson, például a famatyi, ami egy mozgatható falloszú férfi bábu, vagy a bikacsök, ami gyakorlatilag a bika szárított pénisze, amire masnit kötnek, és a lányokat böködik, simogatják vele. Nem véletlen, hogy a hagyományos busójárás fontos részei voltak a jankelék, akik távol tartották a busóktól a gyerekeket. A honlapunkon található fotókon, videókon világosan látszik, hogy milyen is a busójárás. Külön felhívjuk mindenki figyelmét: ne ijedjenek meg, nem fogják sem bántani, sem elrabolni őket!

- magyarázta a főszervező.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
"A busójáráshoz hozzátartozik a fogdosás" – megszólalt a főszervező.

Megfodosnálak én is kis köcsög. Utána sokáig nem tudnál ilyen faszságokat mondani, te szardarab.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
nem akarom vedeni ezt a verbarmot, aki - allitolag - megcsipkedte a delikvenst, de amikor en voltam egy busojarason, kb. 40 eve, akkor az alarcosok bizony el-elkapdostak a lanyokat, megolelgettek oket, es ugy csinaltak, mintha puszit akarnanak adni, de persze ez csak egy pillanat volt, mindenfele szexualis indittatas nelkul,... Aki ismeri vagy volt mar ilyen felvonulason, az tudja, hogy egyik kezukben nagy kereplot forgatnak, tehat meg ket kezuk sincs arra, hogy komolyabban kart tegyenek a nokben vagy a hallgatosagban...
Sok kulfoldi pont ezert is latogat el a busojarasokra, az oreg nemet spinek kifejezetten orultek, ha megforgattak oket a busok...
Ha a holgy ennyire kenyes, nezze inkabb teven ezt a nepszokast, es akkor nem esik bantodasa...
Villon
@nemfideszes: Nem tudhatom, hogy Te mennyiszer voltál és hány éve először. Az én tapasztalatom megegyezik a főszervező leírásával. A hetvenes évek elején voltam először és mondhatom, hogy néha félelmet keltő volt. Pár évvel később már tudtam, hogy mire számíthatok.
karma1
@Villon: Az egeszet arra talaltak ki, hogy 'eluzzek a telet", (aztan meg a torokoket), az elobbi altalaban mindig sikeres cel volt...:o)))
Persze, felelmetes, hangos, de amikor egy-egy rosszul sikerult alarc miatt az illeto nem latja mi van elotte, es elesik, akkor elegge mokas is,... Ez oldani szokta a feszultseget, hiszen kiderul, nem remek ezek, hanem emberek...:o))))
eugen4402
Készséggel elhiszem, hogy a termékenységi szertartások mindenhol utalnak arra műveletre, ami a szaporodás előzménye. Emlékbe is készülhetnek ilyen fotók, videók. Achtung!!! Amikor azt mondják hogy "most mosolyogj, itt repül a kismadár", és átölel két bushman, akkor fülelj jól! Mert ha cirpelést hallasz, az nem tücsök-eredetű, hanem cipzár lehúzása okozza...
kiscsillag66
Én az egész busójárástól rosszul vagyok. Nekem undorító az egész, csúnyák, képzelem, milyen büdös rajtuk az a szőrös dolog. (Aki szereti, attól elnézést kérek.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.