Kevésbé érintette a zöldség-gyümölcs ágazatot a fagykár – mondta Ledó Ferenc elnök, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Jól bírta a hazai zöldség-gyümölcs ágazat a téli fagyokat

Az elnök elmondta, a fagykár leginkább azoknál a csonthéjas növényeknél jelentkezett, amelyek tartósan mínusz 18 foknál is alacsonyabb hőmérsékletnek voltak kitéve. Ugyanakkor, ha ezeknél a virágzás optimálisan alakul, akkor jelentős terméscsökkenés sem lesz. Jelentősebb kár a szamócánál lehet – fűzte hozzá.

A téli hideg negatívan érinthette a melegházas zöldségtermesztést, hiszen a palánták növekedését befolyásolhatta. Ez azt jelenti, hogy néhány hetet csúszhat a hazai zöldségek (paprika, paradicsom) leszedése – fűzte hozzá.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Sóval akor egy okkal kevesebb, hogy miért drága a zöldség! Most akkor miért fognak sírni a gazdák, hogy uniós lét akasszanak le?
quadrocopter
Sóval akor egy okkal kevesebb, hogy miért drága a zöldség! Most akkor miért fognak sírni a gazdák, hogy uniós lét akasszanak le?
RonaGyuri
Nyugi majd mással indokolják az elképesztő áraikat!
nevemnick
Az a baj, hogy a jelenleg a boltban kapható zöldség-gyümölcs import árú, csak itt csomagolják, amelynek az árát az importáló állapítja meg különböző indokokkal. Itt Magyarországon azt csinálják mint a kedves anyósom: ha valami betegség felüti a fejét Dél-Afrikában akkor ő már másnap megkapja... tehát, ha Marokkóban, vagy Hispániában valamiféle kis hőingadozás mínusz felé tendál, akkor már az idetartó repülőgépen is emelkedik az ára.
Na ugye...
simmering73
Érdekes, mégis egekben a zöldség, gyümölcs ára.
kukac50
Biztos a szobában gondolta ki ezeket, mert felénk a gabona félék fele is kifagyott!
Nagyon sok elbokrosodott időben vetett búza teljesen sárga és nem él.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.