A megkérdezettek többsége költségesnek érzi a Paksi Atomerőmű tervezett bővítését, amellyel túl nagy adósság szakadna Magyarország nyakába, miközben hazánk túlzottan kiszolgáltatottá válna Oroszországgal szemben.

A Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet végzett közvélemény-kutatást, 1503 embert kérdeztek meg az atomerőmű bővítéséről – olvasható az Index cikkében.

A megkérdezettek nagy része összességében is kedvezőtlennek tartja az oroszokkal kötött üzletet.

Leginkább a fideszesek tartják jó ötletnek az atomerőmű bővítését

"A részletesebb eredmények szerint az emberek 47 százaléka gondolja, hogy Paks bővítése túl sokba kerül, a válaszadók 34 százaléka szerint a beruházás hosszabb távon lesz kedvező az országnak, ezért megéri a nagy adósság is.

Ez utóbbi véleményt két nagyobb társadalmi csoport támogatja főleg, az egyik a Fidesz-szavazók, a másik pedig a Paks vonzáskörzetében élők. Minden más, a vizsgálatban kimutatható csoport úgy gondolja, hogy az adósság túl nagy lesz.

Szintén a Fidesz-szavazók azok, akik többségében (58%) úgy gondolják, hogy az oroszokkal kötött megállapodás nem érinti hazánk függetlenségét, ha pártszimpátia alapján nézzük, mindenki más úgy vélekedik, hogy az üzlet valamilyen szinten kiszolgáltatottá teszi Magyarországot" – olvasható a cikkben.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@coni: Röhej a paksi titkosítás, úgy ahogy van! Ugyanis nem plutóniumot akarunk termelni atombombához, hanem energiát közfogyasztásra! Ennek ellenére csak ott érdemes titkosítani, ahol kemény szar van a palacsintában, mint a paksi szerződésben lehet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@Eladott Ország: Úgy viselkedik mintha az lenne a feladata,hogy szép lassan elpusztítson minket.Nem kell nekünk ellenség,hiszen van egy jótevőnk aki megoldja minden gondunkat,mondhatjuk nálunk most van Románia.
Eladott Ország
@Borsodi: A többi…? nagyon úgy fest, csak köpönyegváltás volna ismét, nem pedig rendszer, abból meg láttunk már eleget az elmúlt 25 évben, a társadalom java elsősorban emiatt ment el, sokkal kevésbé csak “megélni”…
Ceausescu utolsó pillanataiban könnyes szemekkel azt kiáltotta, hogy halála megbosszulja magát, majd ... Orbánviktor is fog könyörögni, ha a NÉP - nek már igazán elege ...
papa.49
@Eladott Ország: Az utolsó mondatodhoz ÚGY LEGYEN!!!
papa.49
Még egy fontos dolog, az a reaktor amit a muszkák ide szánnak néhány hónapja nem működik pár órás üzem után bekrepált!!!
Akkor miről is beszélünk???
bence
@Béla333: ! Igazad van ! Ugyan ez a véleményem !
kukac50
Akkor legyen paksi atom erőmű építés ha Orbán Viktor Paksra költözik és ott fog élni élete végéig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.