A Momentum tehát egy mozdulattal, amikor mozgalom gyanánt pártnak tekintteti magát a társadalom nagy részét is elutasítja. Ilyet is ismer a történelem. Az anarchista pártok egy része olykor a törvényhozásba is bekerül. De igen ritkán válnak kormányzati tényezővé. Mert az országoknak másnap is ki kell nyitni. Igaz, ahhoz mégiscsak kellene valami program. Ahhoz az nagyon kevés, hogy valamiért olykor aláírásokat gyűjtenek. Lehetőleg eltitkolva az adatbázisépítés valós célját. Ebben a felállásban elmehetnek a fenébe!

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Az a baj, hogy sokan azt mondogatják jobb + bal oldal.
Jönnek a választási ígérgetések...amiből soha semmi, nem úgy lesz, ahogyan ígérték.
Egymást váltogatva 4 évente semmi nem változik, csak a korrupció a lopás nő!
Nekünk választóknak, teljesen mindegy, hogy ki lopja el e jövőnket. Nekünk egy szállal sem lesz jobb! Az éppen kormányon lévő jobb oldal, nem csak a bal oldali szavazókat lopja meg.
Ugyan ez fordítva is érvényes.
Attól, hogy a jobb vagy bal politikusnak fűtött fedett uszodája van, rajta kívül azt nem fogja élvezni a szavazó tábora.Vagy, amikor Hende döngette a titkárnőjét, illetve az alföldbikája TV2 Zsuzsikát, az bíz csak nekik jelentett élvezetet, orgazmust.
Értsétek meg...fent és lent van..
Nem jobb és bal..
Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek elfelejtésére, mint a megválasztása...
“A hatalom birtokának az a hatása, hogy az emberek süketekké és vakokká válnak. Nem látják többé azt, ami az orruk előtt van, és nem hallják, ami a fülükbe harsog.”
(Mahatma Gandhi)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@GeoCravker: Tényleg gyökeres különbség van a gondolkodásunkban. De nem ott, és nem úgy, ahogy leírod!
Te annyira "félsz" a felelősségtől, hogy inkább - azon kívül, hogy mások minden mozzanatát kritizálod - , semmit se teszel! Egy épkézláb ötleted sincs valójában.

A konkrét hibákért - pl. a penészes kenyérért - meg kell keresni a valódi felelőst. Azt mondod a boltos az? Hiba! Mert lehet, hogy az, de biztos?
Talán a pék, mert rossz volt a liszt? Hiba! Persze, az is lehet, de mindig?
Talán a ... kereskedő, aki eladta a megromlott lisztet?... és lehetne folytatni! Ez egy folyamat! Ott kell belépni és megakasztani, ahonnan a hiba ered!
Ha csak kiemelsz egyet, és azt mondod, ő a "hibás", akkor bűnbakot kreáltál, de találgatás szintjén ritkán születik jó megoldás! Ja, és felelőtlen vagy!

Mert valódi megoldás csak a fékek és az egyensúlyok rendszerében lehetséges. Ma ez van? Ha nem, ez kinek a felelőssége?
Ha már felelősségről beszélünk. Nem lehet, hogy a tiéd is? Mindannyiunké?

mert "penészes kenyeret" senki, se földműves, se más, nem érdemel!

Mit kell tenni? Olyan struktúrát és rendszert építeni, ahol a hiba megtalálható és kijavítható. Hiba mindig képződik, nincs tökéletes rendszer, ahogy tökéletes ember és szervezet sincs.

Ha azért nem tud egy jobb rendszer kiépülni, mert te, és a sok-sok te-ből adódó tömeg egykéi nem találja meg a maga "tökéletes" és a "felelős" szereplőit, - aki persze nem ő, a háttérember, hanem mások vigyék vásárra a bőrüket őérte, csak legyen olyan, amilyet elképzelt -, és elvárásaiban kompromisszumra nem hajlandó, na, ez a felelőtlenség! Sőt, ez hatalmas OSTOBASÁG!
JAJMÁR
folytatás: Ha olyan szervezet tetszik neked, amelyik meghirdeti a maga programját -pl- folytatjuk - és a te véleményed nem érdekli, akkor vedd észre, abban élsz! Vagy tudod, és jól érzed magad, akkor bocs!

A politikai pártnak lehet "elvi" - ha érted - alapja, de mégiscsak az őket követők érdekeit kell megjelenítenie, az alapok betartásával! Ehhez pedig párbeszéd kell! - ha érted -
Nos, ha megkérdezi a Momentum az embereket, mit hogyan, és miként, az nem "lenyúlás"!
Csoportos gondolkodás! Aminek az eredményeként létrejöhet valami sokkal jobb.
Haladni kell a jövővel, vagy ráhagyni a fiatalokra :-D
GeoCravker
@JAJMÁR: ma, 18:32
"A konkrét hibákért - pl. a penészes kenyérért - meg kell keresni a valódi felelőst. Azt mondod a boltos az? "
Nem azt írtam. Olvasd vissza, ha nem hiszed. Azt írtam, hogy a tipikus felhasználóhibáztatási attitűd mozogna, ha... De Tudod mit? Rád bízom az újraolvasását.

"Te annyira "félsz" a felelősségtől, hogy inkább - azon kívül, hogy mások minden mozzanatát kritizálod - , semmit se teszel!"
Dehogynem. Alkalmasint elmegyek az urnához és szavazok :-)
De mondok Néked valamit. Még az Orbánt meghaladó felelősségpánikhoz is jogom lenne. Ez sem vonná el a kritikához való jogomat a penészes kenyérről. S még ebben az esetben sem tömhetnéd a számba. Ha ezt nem érted, akkor alapvetően nem érted a demokrácia működését.
Bűnbakot jelenleg Te kreálsz. Amikor lefekszel annak az eszmének ami azt mondja: Azért pocsék vagy hiányzik a Momentum, a CKP vagy bárki más programja, mert más nem kreál nekik (jobbat). Miért is nem ők a felelősek a saját működésükért? Miért én vagy bárki más tehet róla? Ne kreálj tehát bűnbakot, hanem nyugodtan keresd meg a felelőst a programért. Csak aztán merd is megtalálni!

"Nos, ha megkérdezi a Momentum az embereket, mit hogyan, és miként, az nem "lenyúlás"! "
Olykor végigondolod amit írsz? Ha nincs semmim, de működik a "dobjátok össze nekem" az mi a bánatos lóalkatrész, ha nem a tiszta, felelősségáthárító lenyúlás?
JAJMÁR
@GeoCravker: "Orbánt meghaladó felelősségpánikhoz is" jogod lenne?
No, ez tuti.
"felelősségáthárító lenyúlás"? :-D
Á, "menj a fenébe"! Föladom.
GeoCravker
@JAJMÁR: "Föladom. "
Megértelek. Mivel láthatóan meghaladta a szövegértési képességed, hogy nem elég címszavasan odamondogatni valamit, hanem érvelni kellene, és ehhez egy 2-3 bekezdésből álló hozzászólást elolvasni. Bocs, de nem először tapasztalom, hogy képtelen vagy nem kiragadott mondatokra reagálni, hanem meghagyni valamit a szövegösszefüggsében. és arra reagálni.
Azért ne csüggedj. A remény hal meg utoljára... Mire végképp csődbe viszik az ellenzékiséget a szalámizómesterek telán Neked is leesik, hogy a nagy semmi pont arra jó: semmire.
GeoCravker
@Mirabilis: Bocs, de valahol felvetettemmár, hogy ez a megoszósdi csak a kormánynak jó. Tényleg csak nekik jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.