Ahhoz képest, hogy kormányzati bürokráciacsökkentést ígér a Fidesz-kormány 2010 óta folyamatosan, egyre nő a mindenféle biztosok, megbízottak és helyettes államtitkárok száma.

Egyre több a helyettes államtitkár és a miniszteri biztos az Orbán-kormányban, holott a miniszterelnök 2010-ben még azt ígérte, nem lesz itt semmiféle "rangkórság és kormányzati dáridó" – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Bürokráciacsökkentés helyett egyre nő a helyettes államtitkárok száma

A lap szerint csak idén eddig 18 új miniszteri biztost, egy új államtitkárt és négy új helyettes államtitkárt neveztek ki eddig.

Megszaladt a létszám Bajnaiék óta

A lap cikkében közölt egy grafikont is, amely szerint a Bajnai-kormány ideje alatt 16 kormánytag (gy.k.: miniszter), 20 államtitkár és 49 helyettes államtitkár dolgozott.

A második Orbán-kormány (2010-14) alatt ez a következőképp változott: 10 fő kormánytag; 42 államtitkár, 54 helyettes államtitkár.

A harmadik Orbán-kormány harmadik évében ha lehet, még jobban megszaladt a létszám: 12 kormánytag; 56 államtitkár, 108 helyettes államtitkár a mérleg jelenleg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában 20 helyettes államtitkár, a Miniszterelnökségnél 19, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál pedig 17 dolgozik.

"A minisztériumok között a vezetői létszámot tekintve a középmezőnyben szerepel a fejlesztési, illetve a földművelésügyi tárca, előbbiben 6 államtitkár és 11 helyettes államtitkár van, utóbbinál ez a szám 6 és 10, de a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztériumban is 5 államtitkár és 10 helyettes államtitkár dolgozik. A sereghajtók között van a belügyi tárca (3, illetve 9), az Igazságügyi Minisztérium (4, illetve 7) és a Rogán Antal miniszter által irányított Miniszterelnöki Kabinetiroda (4, illetve 2). A Honvédelmi Minisztériumnak csak 2 államtitkára és 3 helyettes államtitkára van, és ott a miniszteri biztosokból is csak kettő van" – olvasható a cikkben.

Miközben a kormány folyamatos bürokráciacsökkentés hirdetett 2010-től kezdve, közben szép lassan a duplájára hízott az állomány (Bajnai alatt 85 fő volt a kormánytagok, államtitkárok és helyettes államtitkárok létszáma, ez most 176 fő).

Mindemellett ott vannak még a miniszteri biztosok és kormánymegbízottak száma is. "A kormányfő mellett változatlanul 5 miniszterelnöki biztos dolgozik, és a kormánybiztosok száma is 15 maradt az év eleje óta, viszont miniszterelnöki megbízottból több lett, ők már 15-en vannak a kormányzati honlap adatai szerint" – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Minél kövérebb a disznó annál többet zabál és egyre kevesebbet mozog!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ez is csak EGY volt a hazugságai közül!!!
bakegya
Minél kövérebb a disznó annál többet zabál és egyre kevesebbet mozog!
colibri
Tetves hazug, tapsolhatsz magadnak... remélem, a jövő héten jól kifütyülnek majd...
Nessy
Meg kell "fizetni" a híveket! Igy lehet közpénzből vazallusokat vásárolni!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/01/09/ezt-lassan-tenyleg-nem-birja-el-az-orszag/
Hogy a több százezres, milliós fizetéseik mellé még milyen béren kívüli és egyéb juttatások –
kafetéria, (személyes) autóhasználat, illetménykiegészítés, vezetői illetménypótlék,
célprémium, napidíj, hivatali lakás, ruhapénz, anyámkínja – pontosan hány milliárd forintba
kerülnek havonta, évente az adófizetőknek, akiknek karcsúbb államot ígért és hazudott Orbán, abba belegondolni is rossz. Mindazonáltal a legsúlyosabb mégis az, hogy ebben a hatalmas dzsungelben lehet csak igazán kényelmesen, a felelősséget innen oda tolva vegetálni, kitalált, érdemi munkát alig vagy egyáltalán nem igénylő pozíciók és feladatok mögé bújva szívni az ország vérét. Ha egyszer valaki összeszámolná, hogy valójában hány Fidesz­közeli rokon, barát, jószomszéd fekszik el ezekben a zsíros állami pozíciókban, valószínűleg az a szám tükrözné az állampárt teljes tagságát tokkal vonóval. Annak a kisebbségnek a számát, amelyik gyakorlatilag fogva tartja az egész országot. Igen, a nemzeti keresztény kormány ígéretéhez híven csökkentette a bürokráciát. Kirúgtak valamennyi – valószínűleg érdemi munkát végző – a hierarchia legalján lévő, éhbérért güriző humánerőforrást és felvettek helyettük kismillió államtitkárt sokszoros fizetéssel. A hülyének is megéri? Meg hát. A rokonok állás nélkül maradtak? Nem maradtak állás nélkül.
Nessy
Csak elintézni ne akarjon valamit az ember! A törvényeink már a kihirdetés pillanatában hibásak. A kodifikáció csapni való. A még működő informatikai rendszereket le kell cserélni, mert XY. unokaöcsikéje már látott számítógépet, és majd az ír pár milliárdért programot. Akkor jön az, hogy a régi már nincs meg, az új meg el sem indul! Még van pár valóban hozzáértő ember, de nekik silentium!
magyarbakancs
Minden diktatúrában az adminisztratív intészkedésekel akadályozzák a szabadságot.
sokanvagyunk
@Nessy: A közmondás szerint "Akinek az Isten hivatalt adott, észt is adott hozzá" - és mivel a miniszterelnök nem Isten - legfeljebb annak képzeli magát, az általa kinevezettek is csak képzelgetnek ész táján.
justhpeter
FideSS-kdnp és az ész = kibékíthetetlen ellentét
quadrocopter
Röhej! Valamelyik nap felhívtam a tv. -szolgáltatói államtitkárt, hogy akadozik a kép, késik a hang, majd végighallgattam, amint a helyettes államtitkárnő dugásra ösztönző mély hangja végigolvasta a menüt, figyelmeztetve, hogy a beszélgetést rögzítik. Gondoltam magamban, inkább a szerződésben vállalt csatornakiosztást rögzítenétek.. Érkezett a kötelező reklám, végül 5.21 perc alatt felvette a telcsit egy élő embernek tűnő miniszteri biztosnak látszó Fontos Ember, a Szakértő, aki vélhetően magával az Úristennel beszélhetett, mert percek múlva működött, aminek működnie kell.
quadrocopter
Ezért nem jut a nyugdíjasokra normális összeg!
quadrocopter
Orbán taktikája a felelősség leadása, megosztása, gyáva sunyi féreg.
solidedge
Ha ez így megy megvalósul Orbán álma, a teljes foglalkoztatottság.
kukac50
Sör alátét nagyságú adóbevallás bevezetése helyett, kell a sok ingyenélő maffia tag.
Eladott Ország
A hűbéri államban az uralkodó (király) egy hierarchikus rendszer, a hűbéri piramis élén állva, a neki személyesen lekötelezettek (vazallusok) és ezek lekötelezettjei (alvazallusok) által, illetve velük megosztva gyakorolta a közhatalmat a hűbéri láncolatból kirekesztettek felett. Etetni kell a vazallusokat, csak most a 21. századot írjuk, de Mária országában a helyzet változatlan.B*szhatjuk.
kiscsillag66
Sajnos, sokan elhitték, amit ezek mondtak: kisebb lesz a parlament. Most már annyian vannak, hogy bővíteni kell az üléstermet, hogy mind beférjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.