A delmagyar.hu kért meg egy székkutasi lakost, hogy láthatósági mellényben és egy hajszárítóval álljon ki a településen áthaladó forgalmas 47-es főút mellé. A hatás nem is maradt el: az autósok azt hitték, mérik a sebességüket, ezért lassítottak.

Hajszárítóval lassítottuk Székkutason a forgalmat  

Az ötlet Skóciából jött, ott elégelte meg egy kis település lakossága a falun átrobogó forgalmat.

A helyzet Székkutason is hasonló: bár a község két végén van forgalomlassító terelés az úton, a településen belül ugyanúgy száguldanak az autósok, a helyi lakosok alig tudnak átkelni az út egyik oldaláról a másikra, decemberben volt legutóbb baleset, az elütött helyi lakos a később a kórházban halt meg.

A polgármester a lapnak elmondta, négy nagyméretű táblát helyeznek ki: kettő, a település két végén baleseti helyszínelést fog ábrázolni, a sportcentrumnál lévő zebránál pedig egy családot ábrázoló tábla hívja fel a figyelmet a gyalogosokra.

Akad olyan lakos, aki szerint viszont igazi megoldást az állandó rendőri jelenlét és a helyszínen kiosztott büntetések jelentenének.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem kell ide hajszárítóval forgalomlassítás . Ez már lerágott csont, tudjuk, tapasztaljuk sokan, hogy kátyú kátyú hátán. Az nem fér a fejembe, hogy a kb. két éve készült utak hogy nézhetnek ki így, ilyen rövid idő alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.