Rokkantnyugdíjas anyját és annak élettársát fenyegette egy férfi évek óta, hogy őt eltartsák. Most zsarolás miatt mehet börtönbe.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy Győr környéki férfival szemben, aki éveken át bántalmazta, zsarolta rokkantnyugdíjas édesanyját és annak élettársát.

A 34 éves férfi 2011 óta külön élt édesanyjáéktól, azonban továbbra is azt várta el, hogy rokkantnyugdíjas édesanyja fizesse számláit, önálló otthonának fenntartási költségeit, fedezze megélhetését. Az anyának heti két alkalommal kellett 4000-4000 Ft-ot a fiának átadni.

Mivel az édesanyjáék nehezen tudtak kisebb összegeket is kifizetni, 2014-től a férfi egyre agresszívabbá vált: bemászott a zárt kapun, édesanyját többször bántalmazta, a fejét ütötte, az orrát eltörte, sárral megdobálta, a sértett élettársát is ököllel bántalmazta, édesanyjáék házát is kővel dobálta, ablakát betörte.

A vádlott 2016-ban folyószámlát is nyitott, hogy a sértettek arra fizessék be a követelt összegeket, amit a sértettek félelmükben meg is tettek, mert ilyen alkalmakkor a vádlott legalább nem kereste őket személyesen.

Az elkövető a sértetteket rendszeresen szidta, kiabált velük, megöléssel fenyegette őket.

Az ügyészség a vádlottal szemben 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottal szemben kiszabható büntetés mértéke 2 évtől 8 évig terjedhet.

(Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@papa.49: Anno dolgoztam falun. Még az átkosban, de ez ma már mindegy. Akkor is volt hasonló eset. Aztán a csemete egyszercsak elmaradt a faluból. A pletyka az volt, hogy az utcabeliek egyszer megbeszélték vele a kocsmaajtón kívül a viselkedési normák mibenlétét. Azt nem mondták, hogy a rábeszélés nyomán mennyivel nőtt az országos géz és gipsz fogyasztás.
papa.49
@GeoCravker: Jó megoldás, alkalmazni kéne mostanában is, de mikor a kihívott rendőr csak a fejét vakargatja, és semmit nem tesz, mert NEM TEHET akkor ott baj van nagy baj...
GeoCravker
@papa.49: A rendőr talán nem is kellene. De a közösségek is atomizálódtak. mert már annyi lövészárok van az emberek között, hogy másból sem áll a préri.
papa.49
@GeoCravker: A rendőrt azért említettem mert a példának felhozott esetben az idős hölgy kihívta a rendőröket, mikor nem találta aznap felvett nyugdíját, az alkoholista seggfej fia meg azt mondta a rendőröknek ,,a mama elfelejtette hová tette a pénzt,, ...Ebben az országban az ilyen aljadékok nyugodtan lébecolnak a kutya se bántja őket...
Dr plágium
És az ilyen utódoktól várjuk el, hogy segítsék a rászoruló szüleiket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.