Rokkantnyugdíjas anyját és annak élettársát fenyegette egy férfi évek óta, hogy őt eltartsák. Most zsarolás miatt mehet börtönbe.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy Győr környéki férfival szemben, aki éveken át bántalmazta, zsarolta rokkantnyugdíjas édesanyját és annak élettársát.

A 34 éves férfi 2011 óta külön élt édesanyjáéktól, azonban továbbra is azt várta el, hogy rokkantnyugdíjas édesanyja fizesse számláit, önálló otthonának fenntartási költségeit, fedezze megélhetését. Az anyának heti két alkalommal kellett 4000-4000 Ft-ot a fiának átadni.

Mivel az édesanyjáék nehezen tudtak kisebb összegeket is kifizetni, 2014-től a férfi egyre agresszívabbá vált: bemászott a zárt kapun, édesanyját többször bántalmazta, a fejét ütötte, az orrát eltörte, sárral megdobálta, a sértett élettársát is ököllel bántalmazta, édesanyjáék házát is kővel dobálta, ablakát betörte.

A vádlott 2016-ban folyószámlát is nyitott, hogy a sértettek arra fizessék be a követelt összegeket, amit a sértettek félelmükben meg is tettek, mert ilyen alkalmakkor a vádlott legalább nem kereste őket személyesen.

Az elkövető a sértetteket rendszeresen szidta, kiabált velük, megöléssel fenyegette őket.

Az ügyészség a vádlottal szemben 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat. A vádlottal szemben kiszabható büntetés mértéke 2 évtől 8 évig terjedhet.

(Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Számtalan már kisnyugdíjas szülő éhezik inkább mint hogy a gyermekét,vagy munka nélküli gyermekét segítse,ne lássa éhezni.(ZSAROLÁS NÉLKÜL IS ADJA AZ UTOLSÓJÁT IS EGY JÓ SZÜLŐ A GYERMEKÉNEK)sZÁMTALAN FELELŐSSEN GONDOLKODÓ ÉS ÉLŐ FIATAL TÖBBEK KÖZT EZÉRT IS NEMN ALAPÍT CSALÁDOT,VAGY KÜLHONBAN KERESI MEG A MEGÉLHETÉSI KÖLTSÉGEIT.
Nekem is van még két felnőtt korú gyermekem akiket havi 50+50 ezerrel támogatok ,hogy a szerény lakásfenntartásukat fizetni legyenek képesek-havi száznegyven az egyik látástól mikulásig nyakig érő terhelés alatt kapaszkodhat az íróasztalába,a másik százhúsz havi nettó munkabérből éhezhetne,mert képes volt vidékre költözve,igen ám de vállalkozást kényszerült volna indítani- azt el halasztattuk vele-mert egy KATÁT ILYEN KEZDŐ BÉRREL NEM LEHET ELINDÍTANI-GYÓGYÍTÓ terápiára ma magyarországon az állami intézmények nem alkalmaznak szakembert,csakkk számla ellenében,NINCSENEK STÁTUSZOK-MIBŰ -HA NINCS SZÜLŐI HÁTTÉR-a pályakezdő pályázatokat fideSS HAVEROKNAK OSZTOGATJÁK CSAKKK,30-év alattiaknak-emer legyen a talpán az a fiatal aki egy tudományos ismereteket alkalmazni képes VÉGZETTSÉGET ,30 alatt fel tud mutatni-ÉS MÉG ITTHON IS MARAD!!!
A diákhitelüket, tandíjat a másoddiplomákkal együtt már letudtuk-EZT IS SZÁMTALAN ISMERŐS CSALÁD A MAI NAPIG NYÖGI TAPASZTALATOM SZERINT.
Még szerencse ,hogy több gyermeket nem vállaltunk,mert akkor már minket jó szülőket is orbán vicctornak kellene eltartani családbarátságosan!!!-Mellesleg ismerve az ország felét ilyen segélyezettek vannak ,de azok csókosok.
LÁTVA A CSALÁDOKAT NEM IS TUDOM SOKAN MIBŐL ÉLNEK FALVAKBAN,DE A VÁROSOKBAN MÉG ROSSZABB A HELYZETE A BETEG TEHETETLEN KIS NYUGDÍJBÓL NYOMORGÓKNAK.VÉLEMÉNYEM SZERINT EZÉRT IS OLYAN ENERVÁLT A POLITIKÁVAL SZEMBEN A MAGYAR NÉP.Nélkülözünk AZ ORSOS SZABADSÁGHARCBAN-addig,addig,míg KIFOSZTJA A mészáros-VICCTOR és a nemzet vője A FELZÁRKÓZÁSI KASSZÁT IS ÉS BARAKOKBA,DE STADIONOKBA nemzetbiztonsággal TERELIK AZ ÖREGEKET ÉS A Z ORBÁN TRIBÜN PÁHOLYA ALATT FOGUNK...
wagabund
@papa.49: felmentik, mert az ügyvédje betegnek nyílváníttatja.. aztán folytatódik minden tovább...
papa.49
@wagabund: Sajnos igen itt az utcánkban is él egy 82 éves hölgy akik a ,,kisfia,, megver időnként ellopja a nyugdíját, és senki nem tud segíteni rajta, a nejemnek szokott panaszkodni a néni...
eszegfu
Természetesnek tartom, hogy az ember támogatja addig a gyerekét, amig az bajban van és amig birja anyagilag... no meg fizikálisan is, hiszen a nyugdijból nem tudja, tehát mellette dolgoznia kell. Ahogy @bakegya is irja... bizony szégyen, hogy felnőtt gyerekeink csak "szülői háttérrel" tudnak akár "elindulni", akár megélni is... és ez nem a mi szégyenünk! Ellentétben a cikkben szereplő 34 éves emberrel, aki talán nem is akart dolgozni, de igénye volt külön lakásra, stb. és ahelyett, hogy ő támogatta volna rokkant édesanyját, még "befenyitve" tőle vett el... csak remélem, hogy nem lesz ügyvédre pénze és jól sittre vágják...
GeoCravker
@papa.49: Anno dolgoztam falun. Még az átkosban, de ez ma már mindegy. Akkor is volt hasonló eset. Aztán a csemete egyszercsak elmaradt a faluból. A pletyka az volt, hogy az utcabeliek egyszer megbeszélték vele a kocsmaajtón kívül a viselkedési normák mibenlétét. Azt nem mondták, hogy a rábeszélés nyomán mennyivel nőtt az országos géz és gipsz fogyasztás.
papa.49
@GeoCravker: Jó megoldás, alkalmazni kéne mostanában is, de mikor a kihívott rendőr csak a fejét vakargatja, és semmit nem tesz, mert NEM TEHET akkor ott baj van nagy baj...
GeoCravker
@papa.49: A rendőr talán nem is kellene. De a közösségek is atomizálódtak. mert már annyi lövészárok van az emberek között, hogy másból sem áll a préri.
papa.49
@GeoCravker: A rendőrt azért említettem mert a példának felhozott esetben az idős hölgy kihívta a rendőröket, mikor nem találta aznap felvett nyugdíját, az alkoholista seggfej fia meg azt mondta a rendőröknek ,,a mama elfelejtette hová tette a pénzt,, ...Ebben az országban az ilyen aljadékok nyugodtan lébecolnak a kutya se bántja őket...
Dr plágium
És az ilyen utódoktól várjuk el, hogy segítsék a rászoruló szüleiket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.