„Tökéletesen lenulláztatok egy embert, egy társulatot, egy életet, egy művészi hitvallást, ambíciót. Gőgösek vagytok. Gyávák. Lehet, hogy el se olvastátok a pályázatot, nem is kell. Jordán 73 éve a pályázat. De ezt ti leszartátok.”

Ezt írta „jegypénztárosként” Gáti Oszkár, a győri Menház Színpad vezetője, mindenese közösségi oldalán a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatáról, amelyet újra kiírnak.

Korábban Jordán Tamás mellett tüntettek, a színház társulata őt támogatta, a Nemzet Színészei is mellé álltak, de Gáti szerint a kutya éppen a kollégáknál van elásva, nem a polgármesterhez kellett volna fordulniuk.

A színház élére ketten pályáztak: Dér András filmrendező és az alapító Jordán Tamás. Dér visszalépett, miután pályázata nyilvánosságra került. – írja a 24.hu.

A Vasárnap Reggelnek Eperjes Károly, az igazgatói pályázatot véleményező szakmai bizottság tagja azt mondta,

ƒ„morális támadás történt, amivel az egyik pályázót hátrányos helyzetbe hozták. Szerintem a bizottság bölcs volt, amikor elnapolta a döntést. Hogyan lehetne egy olyan helyzetben szakmai döntést hozni, amikor az egyik felet megfélemlítették és visszaléptették még a verseny előtt?”

Ő is elismerte, hogy politikai döntést hoztak.

„Mindenben politika van, csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz politika. Ezen hosszan lehetne elmélkedni, de szerintem az mindenképpen rossz politika, amikor egy döntésből kikerül a morál.”

Gáti Oszkár a történtekkel kapcsolatban ugyanakkor azt írta Eperjesről.

„A Kossuth-díjas színész úrnak csípte a szemét, hogy egy másik kiemelkedő művész, aki létrehozott ezt-azt, még mindig igazgatni akar, fel akarja nevelni a „gyerekét”? Ő hordta a szíve alatt, megszülte és neveli tíz éve. Még öt év és nagykorú lehet? Vagy el kell venni tőle, mert most gyömöszöli bele a rosszaságot?

Szami! A Kossuth-díjnak nemcsak színészileg kell megfelelni, hanem morálisan is, tükörbe nem csak akkor kell nézni, amikor felragasztjátok a bajuszt és a szemetek alá 100 éves ráncokat festetek, ne adj’ isten parókát húztok a fejetekre.”

Gáti Oszkár megszólítja Dér Andrást is, aki szerinte a kakukk gúnyáját húzná magára, mint egy rossz színész, és beülne a tutiba.

„Egész mostanáig nem akartál igazgatni, ki hitette el veled, hogy értesz hozzá? Erőt, kitartást nem kaptál, csak egy bizonytalan bizonyosságot.

Az igazi színház – Gáti Oszkár szerint – az önkormányzat két és fél órás ülése volt. Azt végignézte, arról csak csendben jegyzi meg,

„jó volt, színház volt, igazi vásári komédia, és egyben komoly királydráma. Felvonultak a különböző műfajok összes szereplői, az intrikus, a rezonőr, a drámai szende, a hős, a naiva, a bolond, a király, a szolga, a gyilkos, a hóhér. A szép magyar beszéd nem mindenkinek sikerült.”

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Minden nagyrabecsülésem Gáti Oszkáré !!! Övé volt az egyetlen igaz szó, az egyetlen olyan, ahol a megszólaló tudja is miről beszél.
A többinek marad az osztozkodás a szégyenen.
human
Minden tiszteletem azoké, akik manapság megtehetnék, hogy hallgatnak, fülüket farkukat behúzzák, de nem teszik. Vállalják, hogy szavaikért a hatalom majd egyszer utánuk nyúl és abban nem lesz köszönet. Irigylem a bátorságukat.
quadrocopter
A Vas megyei hordának nem tetszik Jordán, szarházi kultúrbarbárok! A kábszeres cimbikét is kimentették a szarból, erkölcstelen férgek!
panellproli
Eperjesről kezdetektől tudni lehet hogy fidesz s... nyaló,ugyan olyan szemforgató, szenteskedő, de a viselkedésében Krisztus tagadó, mint akikhez dörgölődzik.Ezek mind eladták a lelküket az ördögnek a suska és boldogulás reményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.