Decemberben jelent meg a hír, hogy Kálmán Olga otthagyja az ATV-t, és a Hír TV-hez igazol. Ezután sokáig nem nyilatkozott, miközben sorra jelentek meg róla a hírek és álhírek a kormánypárti sajtóban. A csendet nemrég az Indexnek adott interjújával törte meg, most pedig a 444 kérdéseire válaszolt.

Az Egyenes beszédtől némileg eltérő fókuszt ígér Egyenesen címmel, március 13-án induló új műsorával.

Azt mondja az igazi dolgokkal szeretne foglalkozni, megpróbálnak kilépni a felelgetős politikából.

„Ha a jegybankelnök azt mondja, hogy ürgebőrbe varrt búvárok mikorfilmeket adtak át, és így akarták az amerikai ügynökök megbuktatni a kormányt, akkor nem kötelességünk ezzel foglalkozni. El tudom engedni. Ha lenne lehetőségem megkérdezni Matolcsy Györgyöt, akkor tudnék segíteni abban, hogy a néző tisztán lásson. Abba a játékba viszont már nem akarok belemenni, hogy mindenféle bizottságokat összehív-e az ellenzék, és ezeken mi történik. Ezt a témát egy 0:40-es anyagban rendezném le a híradóban, egyszerűen ott a helye. Arra már nem akarom fecsérelni a drága időt egy hírháttérműsorban, hogy ki milyen zöldséget beszél. Ennél ott fontosabb dolgunk van.”

Mint mondja, ezeknek a gumicsontoknak a bedobása épp abból a célból történik, hogy induljon el a felelgetős politika, este hívják be a vendéget, mindenki foglalkozzon ezzel, és, például ebben az esetben mindenkinek égjen be az agyába, hogy a bűnös nyugat meg akarta buktatni a kormányt. Ettől szeretne elszakadni, akkor is, ha erre az ellenzék nem képes.

Az ATV-vel kapcsolatban azt mondja, nem volt rajta vállalhatatlan nyomás:

„Ha a munkámmal és a habitusommal összeegyeztethetetlen dolgok történtek volna az ATV-ben, akkor otthagytam volna, nem tudtam volna béklyó alatt dolgozni. Nem volt olyan nyomás, ami vállalhatatlan lett volna.”

A 444 arra vonatkozó kérdésére, hogy mi van abban az esetben, ha a HírTV ismét irányt vált, így reagált:

„Ha az a kérdés, hogy mi van, ha Simicska és Orbán kibékülnek – ez nem fog megtörténni.”

A lebegtetett pénzügyi ellehetetlenüléstől sem tart:

„Az csak kormányzati sugallatra létrejövő pletyka, hogy csak 2018-ig van pénz.”

A kormányzati médiagépezet annál ijesztőbbnek tűnik a számára:

„Nem arról volt szó, hogy egy-egy magányos blogger elkezdett gyalázni, hanem egy kormányzati gépezet lépett működésbe. Több száz kollégánk dolgozik ebben a gépezetben. (...) Ilyen gépezet, mint most még soha nem működött. Ez egy központilag irányított médiarendszer, ami a társadalom összes rétegét el tudja érni. Azt is, aki bulvárra vágyik, azt is, aki csak reggel bekapcsolja a rádiót, este meg kikapcsolja.”

A záró kérdés arról szólt, ha az interjú estjén lenne lehetősége interjút készíteni Orbán Viktorral, mit kérdezne tőle:

„Azt hiszem megkérném, meséljen arról, hogy ő hogyan érzi magát ebben az országban.”

- mondta Kálmán Olga.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
@Béla333: Hol tetszett élni az elmúlt években?Az emberek hülyítésében az ellenzéki média mit tud azon túl tenni,hogy tényfeltáró riportokat,cikkeket jelentet meg.Persze ha maga ezeket nem olvasta,nézte,akkor potyára dolgoztak.De ha a valódi hülyítésre kiváncsi, olvassa a kormánypárti sajtót,hallgassa a köztv-t és rádiót,hallgassa,nézze az országgyűlési közvetítést interneten,külön felhívnám a figyelmét a miniszterelnök és a főügyész válaszait egy-egy botrányos ügy kapcsán.Matolcsy válaszait nem ajánlom,az orvosi eset.Persze sokat segítene,ha leírná,mit kellene tennie mondjuk K.O-nak,aki egyébként nem a kedvencem,mert én a politikában egy másféle műfajt kedvelek,de ő azért tette a dolgát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nem az a kérdés, hogy kibékülnek-e, hanem az, ki lesz a következő abban a hosszú sorban, amelynek az elején a Princz G áll, és a vége felé a Simlicska, de nem ő az utolsó, megint pénzemberek sorolnak a végén... A napszámos Józsi nem állhat a sorban, tőle nincs mit elvenni.
coni
@Béla333: A Te utópisztikus társadalmad nem létezik. Egy szocializmusból való hirtelen átmenet a kapitalizmusba igazságtalansággal jár. Tekintve hogy nincs és nem lesz olyan párt amelyik nagy tömegeket meg tud szólítani és talpig becsületes abból kell főzni ami van. Te személyes ügynek tekinted a politikát, én társadalminak. Ha 2014-ben hagytátok volna, hogy Bajnai vezetésével leváltsák a kormányt akkor Millióknak sokkal emberibb élete lenne az elkövetkező évtizedekben mint így, még akkor is ha időnként néhány politikus a saját gesztenyéjét is sütögetné. Ha nagy tömegek tiltakoznának akkor az általad hiányolt szervek se mernék az asztal alá söpörni az egyértelmű lopásokat.
Az a pénz amit az Uniótól kapunk az a mi Marshall segélyünk (bár annál jóval nagyobb összeg), egyszeri és pótolhatatlan. Ezt az összeget vettétek el az országtól amikor áttételesen ugyan de a Fideszre szavaztatok.
(Gondolom az meg sem fordult a fejedben, hogy a Parlamentbe bejutni csak mocskos pénzzel lehet és az se gyanús hogy volt LMP-sek szállingóznak át a NER-be. Ez nem baj, csak kérlek ne állítsd hogy aki az LMP-ben megfordult az automatikusan egy szent.)
Béla333
@coni: 10.47
Nem állítottam ilyet!
De azt igen, hogy ők legalább egy tisztább, becsületesebb közéletért küzdenek. Ők fordították messze a legkevesebb pénzt a választási kampányra és az elszámolásuk is nyilvános volt, nem úgy mint a többieknek!
A NER-be szállingózott már DK-s, MSZP-s is és igen, LMP-s is!
Azért ahhoz nagyfokú pofátlanság kell, hogy a politikusok, így a Fidesz lopkodásáért az LMP-t tegyed felelőssé! Olyan kifacsart a gondolkodásod, hogy biztos politikus vagy, mert normális ember így nem gondolkodik!
Ne azok a felelősek a jelenlegi helyzetért szerinted, akik 1994 óta egymást váltogatják kormányon, egymás disznóságait elsikálják, ahelyett hogy kivizsgálnák, hanem az LMP, mert ezekkel a korrupt, tolvaj alakulatokkal nem hajlandó választási szövetségre lépni?!
Miért nem politizáltak úgy az elmúlt évtizedekben az MSZP/DK politikusai, hogy ne alakulhasson ki ez a helyzet? Miért nem zárták ki a soraik közül akik lopkodni kezdtek? Miért nem tettek ezekben az ügyekben feljelentést?
Ha arra a politikára, arra a közéleti tisztaságra amit az LMP hirdet csak akkora támogatottság van, amit az LMP részesedése mutat, az nem az LMP hibája szerintem.
Ők ezt tudják, ezt akarják, ha nem kell a társadalomnak, akkor nem lesz! Ennyi!
Maradnak a lopkodós pártok és politikusok, az ország meg csúszhat tovább lefelé a lejtőn!
adrenalink
@kukac50: 09:19-re Na és kivel beszéli meg a kínos kérdéseket, mert kormánypárti nem megy a Hírtv-be? Az ernyedt ellenzékkel? Marhára hiteles lesz! Érdekes, nyóc évig punnyadtak, ha nem éppen egymást fúrkálták, de most mindenki tudja a tutit...
coni
"Ha arra a politikára, arra a közéleti tisztaságra amit az LMP hirdet csak akkora támogatottság van"
Egy zöld párt hagyományosan környezettudatos országban is nehezen szerez kétszámjegyű támogatottságot. A legutóbbi közvéleménykutatás szerint (Political) az LMPs szavazók tartják a legkevésbé problémásnak Paks 2-t (ez megdöbbentő). Ez azért van mert az LMPs szavazók nagyobb része protest szavazó, soha nem szavazna egy zöld pártra ha lenne más választása is. Nekem rengeteg ismerősöm szavazott az LMP-re akik az egész zöldpolitikát hülyeségnek tartják (én nem). De 2014 után elpártoltak az LMP-től mert látják hogy nulla a befolyása a politikára, mindegy hogy ott vannak vagy sem (persze ez az egész ellenzékre igaz). Így vagy külföldre mentek vagy 2018-ban már nem szavaznak, mert szerintük a jelenlegi felállás marad hosszú időre a választási rendszer miatt, akár szavaznak, akár nem, marad a bohóc ellenzék a parlamentben hosszú időre. Hadházy az egyetlen aki beismeri, hogy ennek az ellenzéki politikának nincs értelme, jobb ha kiszáll. Neki van más megélhetése is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.