Szigorítaná a politikusi vagyonnyilatkozatok rendszerét az LMP.

Az LMP szigorítaná az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának a kitöltését – jelentette ki Szél Bernadett az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

LMP: Akár börtön is járhatna a hamis vagyonnyilatkozat után

Ez azt jelenti, hogy nem a képviselők "fantáziájára" bíznák, hogy milyen vagyonelemeket írnak be, hanem az objektív adatbázisokból kellene ezeket átemelni – közölte a párt társelnöke.

Ugyanakkor az Állami Számvevőszék ellenőrizhetné a nyilatkozatok valóságtartalmát és ha valakiről kiderül, hogy hazudott, akár börtönbe is kerülhetne – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Szerinte erre azért van szükség mert mára szappanoperaszerűvé vált, ami a parlamentben a vagyonnyilatkozatok terén történik, mindez pedig a politika presztízsét rombolja.

A továbbiakban arról szólt: abban reménykedik, hogy a magyar emberek meg tudják akadályozni Paks II. építését, ezért kezdeményeztek aláírásgyűjtést egy népszavazás érdekében.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Jó ötlet. Ezután pedig az üres Országházat bérbe lehetne adni rendezvények megtartására.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@volvós: A fasznak...nem kell mentelmi jog. Példát kéne mutatniuk nem ilyen szarságok mögé bújni...Ez az állpot ami most van ez tarthatatlan. Nincs felelősségre vonás.
justhpeter
@Hellcat: A mentelmi jogát én is eltörölném. Amúgy is csak a képviselői tevékenysége során elkövetett dologra vonatkozik. Tehát a parlamentben mondjon amit akar, ha viszont jogelleneset tesz, mehet a hűvösre nyugodtam. természetesen a dutyiból nincs visszatérés csak a normál civil életre.
papa.49
@1magyar: Ha egy valaki tartozik 1000 ft nál nagyobb összeggel azon behajtják a képviselők nyugodtan alhatnak még a nyilvánvaló hazugságokért se vonják őket felelősségre!!!
Györe-Juhasz Eva
Szèl Bernadett egyre szimpatikusabb,annak ellenére, hogy" nem foglalkozom nőügyekkel."
Csak így tovább Bernadett.
quadrocopter
A horda már visítozik, pedig mit mondott a csongrádi hordavezér? " Mert mi van, ha nem írok be
300 milliót? Semmi!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.