Most jött ki a 2017-es Michelin-kalauz, ami szerint Budapesten egy étterem elvesztette a korábban megkapott Michelin-csillagot. Így már csak négy helynek jár a rangos minősítés – írja a Világevő.

A Tantitól elvették a 2015-ben szerzett csillagot, ez először fordult elő magyar étteremmel. A Tanti Pesti István vezetésével kapta meg a csillagot, de ő néhány héttel az elismerés után Tatán nyitotta meg Platán nevű éttermét. Pesti után Heiszler Olivér vette át a konyhát, neki sikerült megtartania a csillagot, őt pedig Eszenyi Dániel követte 2016 nyarának végén.

Michelin-csillagos maradt ugyanakkor a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx.

Elvesztette Michelin-csillagát egy magyar étterem

Bib Gourmand elismerést kapott a Petrus, a Fricska és a LaciKonyha. Ez utóbbi kategóriában az ár-érték arányban vizsgált, jó áron minőségi ételeket kínáló éttermeket díjazzák. Az ajánlott budapesti éttermek között van még a Salon, a Baraka, a Babel, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, a Fausto's és a Tigris is.

Az első magyar Michelin-csillagot a Costes kapta 2010-ben, a másodikat egy évvel később az Onyx. Ezután 2014-ben a Borkonyha, 2015-ben a Tanti és 2016-ban a Costes Downtown is kapott egy-egy csillagot.

A Michelin-kalauzban a három csillag a csúcs, az ilyen éttermek miatt megéri külön külföldi utazást szervezni – és általában kell is, hiszen fél évre előre tele vannak foglalásokkal.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez is egy nagy humbukk!!! Valentin Nap II. és még sorolni lehetne!
namihami
Tragédia!!!
Hogyan fogjuk ezt a katasztrófát épésszel túlélni? Már látom a lelki szemeimmel, ahogy megy föl a kötél ára, az öngyilkosok miatti megnövekedett kereslet miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.