Megépülhet a Chelsea új stadionja, miután London polgármestere, Sadiq Khan a városvezetés áldását adta a projektre – írja a BBC.

A klub a jelenlegi stadionjuk, a Stamford Bridge helyére építheti fel az új arénát, ami az eddiginél 15 ezer hellyel nagyobb, 60 ezer fős befogadóképességű lesz, és a tervek szerint már a 2021/22-es szezonra elkészülhet.

A Chelsea stadionja is kevesebből épül, mint az új Puskás stadion

Költsége 500 millió font, ami jelenlegi font/forint árfolyamon számolva 179 milliárd forint. Így még mindig olcsóbb, mint az új Puskás stadion, aminek az olimpiai pályázat lefújásával párhuzamosan ugrott meg a költsége bruttó 190 milliárd forintra.

A londoni projekt fontos része, hogy a Chelsea 12 millió fonttal fektet be közösségi projektekbe, többek között munkavállalói és készségfejlesztő programokba, valamint 3,75 millió fontot szánnak megfizethető lakhatást biztosító urbanisztikai projektekre is.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

panellproli
Ott nincs pénztáros lencike, aki 60 % felárat kérjen a hanyagul elvégzett munkáért, mert a szegény miniszterelnöknek, "aki sosem volt gazdag , ma sem az", kell egy kis vagyont gyűjteni nyugdíjas napjaira.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vonotok
Na nem is tolvaj banda építi a Chelsea új stadionját. Mért nem bizzák a Felcsuti " Keresztapára " mindjárt duplájára emelkedne a költség.
justhpeter
A Puskás stadion ma már 296 milliárdnál tart. És semmihez nem hasonlítható lesz. De ha már a Chelsea stadionját említették, ott általában telt ház van. Igaz, ők a halódó nyugaton vannak.
eugen4402
Ez nem érv!
Puschkasch Ferit mindenki ismerte az egész világon. Miss Chelsea-nek hány rajongója volt..?
namihami
Már miért ne lehetne a Puskás ""aréna"" sokkal drágább? Ha csak a magyar válogatott és a Chelsea közötti futballtudást vesszük alapul, akkor a mi Arénánk akár 500 milliárdot is megérne.
Azért nem is mernek idejönni, egy jó kis sörmeccset lezavarni a mi fiainkkal, mert félnek a leégéstől. A komoly meccsekről pedig már szó se essék.
Béla333
@justhpeter: 13.38
Várjál még ezzel a semmihez nem hasonlítható jelződdel, mert ahogy drágul a stadion, úgy csökken a szinvonal, a méret:

"Az új Puskás-stadion: 200 milliárdért kapunk kevesebbet
Egy biztos, az új Puskás-stadion épülete lényegesen kisebb lett annál, mint amiről szó volt, miközben az ára még lényegesen nagyobb: "
index.hu/sport/futball/2017/03/07/puskas_ferenc_stadion_190_milliard_koltseg/
justhpeter
@Béla333: Igen, de ma még 106 milliárdot kapott a Puskás, így 296 milliárd a jelenlegi végösszeg.
qxy
egy stadion büféjét vettem meg anno Oda jártak a focisták inni . mint ááálat. Az egyik.- nem tudott teljesítenimert az ellenőr meg csípte a villamoson. Másnap a sluszkulcs ott volt a kezébe. Utána azért volt gyenge, mert a főbérlője, cseszegeti. Másnap a lakáskulcs ott volt a kezébe. Ott isznak és nagy pofával.- kocsi, lakás, minden faszikám. Mi a faszért hajtsak? Na adtam neki a köcsögnek. Lehordtam és az asztalra vágtam a panaszkönyvet. Ha tudsz írni is akkor firkálj bele pont pont vesszőcskét is te barom.Inkább igyál büszkék lehetnek a szurkolók.
De hány ilyen meg még ilyenebb van. Ez a Magyar foci.
El mondtam nekik, ha focit akartok látni vasárnap a lakó telepen egy láda sör a tét de kettőt veszünk mert a vesztes is szomjas. Na az foci. Mert azért megyünk mert szeretünk focizni Ti meg , azért mentek mert??? na innen folytasd barátom.- és csend lett.
lusta
@Béla333: Hogy is mondta Fürjes elvti? Blöf.
panellproli
Ott nincs pénztáros lencike, aki 60 % felárat kérjen a hanyagul elvégzett munkáért, mert a szegény miniszterelnöknek, "aki sosem volt gazdag , ma sem az", kell egy kis vagyont gyűjteni nyugdíjas napjaira.
kamazuka
A Cselzi stádiont közpénzből építik?
Borsodi
Ezért tart itt az Ország lapátoljuk a pénzt Orbán hobbijára,tömi a zsebeket közben hitegeti a népet.Szomorú,hogy nincs senki aki megállítaná ezt a pazarlást.A Törököket megtudtuk Orbánt mért nem?
3dwhite
Csak réz a mosdó kilincs, nem aranyozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.