Kedden a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, ami minden menedékkérő, köztük gyermekek kötelező fogva tartásáról rendelkezik az esetükben lefolytatott menekültügyi eljárás idejére.

A döntés értelmében a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” idején kizárólag a határon lévő tranzitzónában lehet menedékjogi kérelmet benyújtani, aminek jogerős elbírálásáig ott kell várakozni, elhagyni csak Szerbia felé lehet.

Az Orvosok Határok nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet Twitteren reagált a döntésre.A fotókon állításuk szerint olyan sebesült menekültek láthatóak, akiket a magyar határnál bántalmaztak, majd visszatoloncoltak Szerbiába.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
jaj ne már fényképekkel vitatkoztok a vakhit ellen! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"a törvények mindenkire vonatkoznak, a migránsokra is – ezt nem írhatja felül semmilyen emberi jogi, szépelgő handabanda."
Orbán Viktor mondata.Mert ezek a mondatot határvadász eskütételénél hangzottak el.
Na most ennek tudatában felmerülnek bizonyos kétségek nem?
verőce21
@karma1: Egy darabig még hazudozhatsz "humánusan befogadott migránsokról" és uszíthatsz a nálunk fennálló kormány ellen, de ne felejtsd el mindennek eljön határa.
Talán nem is olyan soká, kilőnek az Észak-Koreaiak Új-Zélandra féltucat neutronbombát - amit Kínától kölcsönkapnak elsejéig -, hogy helyet csináljanak ott betelepülő szinesbőrűeknek. Indiaiaknak, Bangladeshieknek, kínaiaknak, stb. De nem 4,5 millió lakosnak, hanem 45 milliónak. És Ausztráliában is 500 milliónak...
karma1
@Eladott Ország: Nagyon kenyes kerdes ez, az elintezes modja viszont nagyban emberi tenyezoktol fugg: attol, hogy ki hogy all ehhez a kerdeshez. Barhonnan is nezzuk, valoban nem olcso a befogadonak, de lehet talalni egy csomo jo megoldast, ha az ember akar.
En nem hiszek semmifele keritesben, plane nem abban, hogy orban a magyar hatarorokkel pont ugyanugy banik, mint a menekultekkel: mert senkit sem vesz emberszamba. Ha pedig igy probalja meg a kerdest kezelni, abbol csak az lesz, ami jelenleg is van: frusztralt, agyonhajszolt, rosszul taplalt, felkeszuletlen hatarorok a magyar oldalon, ugyanilyen frusztralt, faradt, depresszios menekultek a masik oldalon. Van, ahol tudjak ezt a kerdest kezelni, mert akarnak vele foglalkozni, de Magyarorszagon ebben a pillanatban a magyar is teljesen elhanyagolhato tenyezo, ha nem a fidesz oldalan all.
Ebben a pillanatban nincs megoldas. orbannak ez a legkisebb problemaja: neki sokkal fontosabbm, hogy meszarosnak mar 104 vallalkozasa van a neven, es hogy hogyan szerezze meg a hatalmat 2018 utanra is...
Eladott Ország
@karma1: Sajnos a kerítés kell, mert a migránsok vérszemet kaptak a jobb élet reményében és csak jönnek, jönnek és jönnek. Emlékeztetőül: A marseille-i vereség közben született Szepesi György szállóigéje: „Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok! Vagy olyan ez már mint a Lenini permanens forradalom elmélete, 1917. november 7.-én amikor a bolsevikok átvették a hatalmat Péterváron, és a bolsevikok lerohanták a Téli Palotát.
kukac50
Ez köszönhető Orbán gyűlölet kampányának!
gazdag dezső
Érje már meg mindenki azzal,hogy ide kérezkedni lehet szabályok betartásával,és aki valóban menekült azt be engedik.Aki erőszakosan hatol be az országba ,tiltott helyen a kerítést vagy más biztonsági berendezést az megérdemli ellenállása esetén a verést,vagy más bántalmazást!!! Ha kedves bevándorlást szerető,védő emberek lennének ott a határon,és őket dobálnák meg kövekkel ,és testi fenyegetés érné őket,akkor ugye ők sem hagynák csendben a dolgot!! Vagy dobjuk vissza kenyérrel a terroristákat??? Hát az ilyen emberek megérdemelnék hogy együtt éljenek velük! Igaza van annak aki azt írja,hogy Amerikában,de szerintem sok más országba az ilyen betolakodókat lelőhetik!!! Próbálja meg az a kedves bevándorlópárti ,betörni idegen országba legalább egyszer,és akkor megtudhatja,hogy mit kap ott érte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.