25 milliárd forinttal ígért a vetélytársak alá a Közgép, mégsem ők építhetik meg az M4-es autópálya hajdú-bihari hosszabb szakaszát a román határig.

Hiába ígért 25 milliárd forinttal a többi versenytárs alá a Közgép, mégis hoppon maradtak az M4-es autópályával – olvasható a hvg.hu cikkében.

"Az autópálya építésére a Közgép az olasz Itinera SPA-val közösen adott be pályázatot, ebben 25 milliárd forinttal olcsóbb munkát kínáltak, mint a versenytársaik. Csakhogy az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra (NIF) Zrt. úgy döntött, hogy ennyi pénzből nem is lehet kihozni a munkát, ezért érvénytelennek minősítették az ajánlatot. Így a Hódút, a Duna Aszfalt és az A-Híd nyerte el a munkát, nettó 83 milliárd forintért. A vesztes fél azonban megtámadta a döntést – de a döntőbizottság a NIF javára döntött" – áll a cikkben.

Ugyan a Közgép bíróságon még megtámadhatja a döntést, az a szerződéskötést nem befolyásolja, legfeljebb majd később akadhat meg az építkezés, ha a bírók az alulmaradt fél javára döntenek.

A vetélkedés az M4-es autópálya hajdú-bihari hosszabb, 26,5 kilométeres szakaszáért folyt – összesen 30 kilométeren kötnék össze az M35-ös autópályát a román határral.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Lefordítom érthető nyelvre. Miután Lajosomnak már nem kell tejelnie a g nap után,, nyugodtan adhatott 25 milliárd forionttal molcsóbb ajánlatot. Miután a fijjugg ebből nem láttak volna semmit sem, így Pénztáros Lölőnek kellett mindenképpen nyernie.
Az egybites 300 forintos budiforradalmároknak szeretném megemlíteni, hogy az Alföldön, csaknem 4 milliárdért fog 1 kilométer épülni. Most tessék szépen a tükör elé állni és köpni arra, aki a zemúttnyóccév túlárazott autópálya építés miatt hörgött.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Persze, hogy nem, mert a nekik járó 25milliárd nélkül nem lehet ebben az országban építeni! =))
nevemnick
Ezért a demokrata (civilizáltabb) országokban 3.14csán rúgták volna a pályázatkiírókat. Sőt...
justhpeter
Gyakorlatilag kilométerenként 1 milliárddal olcsóbb a vesztes ajánlat. Vajon a fidióták tényleg ennyire idióták ?
Mobil123
@justhpeter: dehogy idióták!!csak kell a pénz nekik és simicska már tömi őket. :-)
lusta
Lefordítom érthető nyelvre. Miután Lajosomnak már nem kell tejelnie a g nap után,, nyugodtan adhatott 25 milliárd forionttal molcsóbb ajánlatot. Miután a fijjugg ebből nem láttak volna semmit sem, így Pénztáros Lölőnek kellett mindenképpen nyernie.
Az egybites 300 forintos budiforradalmároknak szeretném megemlíteni, hogy az Alföldön, csaknem 4 milliárdért fog 1 kilométer épülni. Most tessék szépen a tükör elé állni és köpni arra, aki a zemúttnyóccév túlárazott autópálya építés miatt hörgött.
namihami
Ezek szerint az Orbán ugyan g..i, de a (volt) barátja viszont hülye. Nem is kicsit. Mégis, mire számított?
lampa laz
Lajos, most már ideje lenne kinyitani azt a "mikulás zsákot" ami a 30 évre elegendő muníciót tartalmazza ez ellen a g... ellen, mert eddig a csuti áll nyerésre ellened és ezt nem hagyhatod.
papa.49
A közgép NEM NYERHET, oszt. jónapot!!!
quadrocopter
Így bánnak (el) a közpénzzel!

Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!
hetöndöe
@lampa laz: Nem meri,mert ő is sáros nyakig.Azért meg nem fogják felmenteni,mert csak régebben lopott.
staro2
Ha a pályázók közt feltűnik a Duna-Aszfalt,akkor nincs több kérdés.
A szent tehénnek nyerni kell és nyer is.oszt jónapot !
lampa laz
@hetöndöe: ezt Lajos mondta és gondolom nem a múltbéli közös üzleti kapcsolatukra utalt vele, hanem a csuti egyéb zűrös ügyeire gondolt. Furmányos gyerek ez, majd kitalálja, h hogyan győzze le ezt a gét, ahogy ő nevezi.
human
Tudta jól Lajos, hogy nem fog nyerni, viszont ha Polt Péter főügyészt egyszer leváltják egy nem fideszesre, akkor elő lehet venni ezeket az eseteket. Pontosan ezért nem hiábavalók azok a feljelentések sem amiket Polt Péter visszadob, mert remélhetőleg később visszahullik rá a sok mocsok.
lusta
Mai összehasonlító hír.
A lengyeleknél Zakopane felé menő autópálya építésére most hirdettek eredményt. Bruttó 6,8-7 milliárd forintért építik az utat. Lesz egy 2,06 km hosszú alagutas szakasz is, azt a 3 km-t bruttó 22 milliárdért építik. Na, nálunk az Alföldön csekély 4 millIárdért. Magyarország jobban teljesít a LOPÁSBAN.
coni
@lusta: Biztos, hogy 3km lesz a pálya?
karma1
@lampa laz: NINCS Mikulas-zsak! Eddig en is azt hittem, es ennek a tendernek az elvesztese miatt en a Simics (mar nem becezem, nagyfiu o), helyeben a nemzetkozi versenybirosaghoz fordulnek. Ha nem teszi meg, akkor nem is erinti ot ez olyan melyen, csak indult, hogy izelgethesse a nagy G-t...
En mar regen lemondtam a Mikulas-zsakrol, ugyanis annak mar regen kellett volna durrannia. A fide$$ meg nem amortizalodott le elegge, ha Simics nem morzsolja, orli tovabb, akkor NINCS semmifele aduasza...:o(((((
Es en egy nagyot csalodtam most.
lusta
@coni: Az ottani pályaszakaszt több részre osztották. A 3 km-es szakasz az alagúttal együtt egy olasz cég nyerte, ők már a varsói metró építésénél is közreműködtek. A másik általam említett 2 szakaszt, meg 2 másik cég/konzorcium csinálja.
szaboria1
@staro2: Pedig igen szarul dolgoznak DUNÁSOK. Két éve felújított aszfaltjuk már tavaly is kátyús lett mostanra tiszta repedéses. Az 5 évvel ezelőtti Közgépes aszfalt még mindig bírja a strapát. Ráadásul a város központjában van ami forgalom szempontjából sokkal forgalmasabb mint a mellék út.
lampa laz
@karma1: én arra számítok, h ősszel amikor majd erősödik a kampány, akkor lépni fog.
Ezzel a 25milliárddal -kevesebbért is megépíthető- is "üzent", mert ha ennyivel olcsóbban is megépíhető ez a szakasz akkor ez azt jelenti, h ezt a pénzt megint lenyúlják. Hasonlóan a vizes vb, Puskás stadion, 56-os emlék év, az olimpia néven futó lopások, stb. Ezekbe is öntik a százmilliókat, nem várt kiadás fedőnév alattt, h aztán a közismert valakik vagyonát gyarapítsa.
karma1
@lampa laz: Kedves, a profeta szoljon Beloled! Barcsak ez tortenne! Mikor is lesznek a valasztasok? 2018 aprilis, majus?
lampa laz
@karma1: még nem tudjuk mikor lesz választás, mert párnap múlva, 13-án fogja megválasztani magának a saját köztársasági elnökét a fidesz. Annak meg a zorbán majd megmondja, h mikorra írja ki.
bakegya
Türelem...út helyett kell a vasút a kínaiaknak,azok sokkal többet osztanak vissza a vicctornak!
A TÓNI MEGVETTE MÁR A HELIKOPTERT IS - AZ ORSOST MEG ODA VISZIK MAGÁNRÖPÜLŐVEL AHOVA AKARJA!
A magyar autós meg szálljon ki a kocsiból,menjen gyalog,vagy kenyérgőzzel hajtson biciklit!!!
Elvégre mi már "atombiztos" ország vagyunk!!!
wagabund
25 milliárddal kevesebbet ígérni úgy, hogy a maradékból is elkészíthető a szakasz?

..aztaqurvaéletbe...ez már olyan sok, hogy el sem tudom képzelni, hányan osztoznak rajta(belőle)?

az ellenzéknek is jut?
papa.49
@wagabund: Hát persze a 30 % ka!!!Ahogy a ,,kalapos hölgy,, mondta!!!
Zeta
Csak az ország, az berek érdeke nem számít!
lusta
Hát, azt hiszem eldobom az agyam. Ezt a Csepreghy gyereket hallgattam, melyben azt mondá Antóniának, hogy Simicskát az uniós előírások miatt kellett kizárni. Ugyanis KIRÍVÓAN ALACSONY ár miatt kellett kizárni a közgépet. Az egész interjú egy hatalmas nagy hazugözön.
www.atv.hu/videok/video-20170308-csepreghy-nandor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.