Fekete-Győr András szerint Gyurcsány Ferenc vállalhatatlan, és nem tudja, mit keres még a politikában. De Szanyi Tiborról sem volt jó véleménnyel a Momentum Mozgalom elnöke.

A 24.hu készített interjút Fekete-Győr Andrással, a Mometnum Mozgalom elnökével, amelyben a 106 egyéni képviselőjelöltön és sok más dolgon – ügynökakták, Paks II-ről népszavazás – kívül szó esett az ellenzéki pártokról, és esetleges újbóli összefogásukról.

Fekete-Győr szerint az összefogás már 2014-ben egyszer kudarcba fulladt.

A 24.hu a következő kérdést is feltette: "Gyurcsány Ferenc, Szanyi Tibor, Szél Bernadett, Karácsony Gergely és Juhász Péter egyformán vállalhatatlan?"

Gyurcsány Ferenc azért vállalhatatlanabb. Nem minden politikus hitevesztett és inkompetens, vannak rátermettebb, értelmes emberek is közöttük. Karácsony Gergely például szerintem hiteles és jó szándékú politikus

- válaszolta Fekete-Győr.

A Momentum elnöke egy újabb kérdésre – miért utasítják el Gyurcsány, vagy Szanyi közeledését olyan arrogánsan – a következőt válaszolta:

Bocsánat, de ők nem érdemelnek mást.

Nem mindenkivel szemben vagyunk arrogánsak – ha ez arrogancia –, de nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből. (...)

Gyurcsány Ferencnek nagy szerepe van abban, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett és kiépítette a NER-t. Szanyi Tibor pedig fideszes propagandalapoknak ad sértett interjúkat, ezzel magát minősíti.

Szerintem ezekkel az emberekkel szemben igenis keményen kell fellépni, fel kell hívni az emberek figyelmét, hogy ők valamit nagyon elcsesztek.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenn
Ami biztos:
- Gyurcsány elkúrta.
- Gyurcsány kijöhetett volna ebből, de valamit nem jól csinált, mert 2006-óta nem tud kijönni ebből.
- A DK egy rétegpárt, vagyis soha nem lesz elég erős leváltani ezt a rakás szart (hívjuk most orbán G viktornak), pedig az lenne a cél, és nem az, hogy ha minden jól megy a számításuk szerint, 10%-nyi DK-s politikus üljön a parlamentben.
- Az orbánt leváltani akarók többen vannak, de apatikusak, tehát fel kell rázni őket valahogy, hogy aktivizálódjanak, és kinyilvánítsák az akaratukat
- Az eddigi pártok eddig erre képtelenek voltak.
- Kell valami új... valami más, mint ami eddig volt.
(Én adnék egy esélyt a máshogy akaróknak, a friss vérnek, és most nem a csodavárás beszélt belőlem.
A gyerek eleinte botladozva jár, de sokan a MoMo-tól azt várják, hogy egyből sprinteljen, és 9,5 alatt fussa le a százat.
Ez nem így működik!)

- Csak az MSZP, vagy a Jobbik képes eltakarítani orbánt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Gyurcsány ma este az Egyenes Beszéd műsorban elszólta magát arról, hogy hogyan látja Orbán leváltásának a szükségességét: elmondása szerint akkor sem tanácsolná a fanatikusainak hogy szavazzanak más esélyesebb jelöltre, ha ezen múlna Orbánék megbuktatása.
Ezzel bizonyságát adta, hogy az ő első számú érdeke nem Orbánék leváltása, hanem a saját kis piti játszmái az ellenzéki térfélen.
Ezek szerint minden szava hazugság!
nevemnick
Nu, megvan a pártalapítás, indulhat az ellenzék teljes szétb@szása, a vezír utasítása szerint.
Lehet, hogy ezek az ifjoncok ugyanolyan gerinctelenek lesznek mint a az illegitim kormánypárt:
nusika
...nevet tévesztett...ezeknek is fóbiájuk van!!! leht, hogy narancsosak ezek is a "maszk" alatt??
Cefi
Fekete-Győr András: Gyurcsány eltakarodhatna már a közéletből.

...és mindenki, aki ma a parlamentben lopja a napot, a pénzünket, és az ország maradék becsületét. Tehát a kormánypárt és az ellenzék.
papa.49
@nusika: @nevemnick: Valami azt súgja igazatok lehet, ez lehet a legújabb terelő párt!!!
Ezért írtam a minap, hogy jövő tavaszig kiderül mi a céljuk!!!
nevemnick
@Béla333: azt gondolod, hogy az pár tízezer, max háromszázezer DK-ás megváltja a világot?
Orbán leváltásához kevesek a jelenlegi ellenzéki (p)ártok, és már nem is lesz alternatíva.

:D
Béla333
@nevemnick: 20.55
Nem, én azt gondolom, hogy a Feri hülyére veszi a jószándékú, Orbánékat szívből gyűlölő embereket azzal, hogy nem volt képes még csak kimondani se, hogy a Fidesz leváltása mindennél fontosabb a számára. Hogy ennek érdekében ha úgy látszik, hogy egy másik politikusnak/pártnak esélye lenne leváltani Orbánékat, ha mondjuk a DK is melléjük állna, ő nem akarja a saját fanatikusait "becsapni".
Hülye, de árulkodó szöveg volt!
Így innentől hiába jön az Orbánék leváltása mindennél fontosabb szöveggel!
human
Gyurcsánynak magának és a fékezhetetlen vehemenciájának köszönheti, hogy ő lett a mumus, amivel Orbán riogatni tudja az embereket. Kár, mert lehetett volna jó miniszterelnök is.
Borsodi
Én mind kettőt utálom,de Orbánt az eddig hatalmon lévő miniszterek között az első helyre teszem,és bárki lesz már nem fogja tudni űberelni. Összefogás nélkül meg nem is fogják leváltani ha egyáltalán akarják, vagy színjáték az egész.
coni
A Fidesznek is ez volt az egyetlen ismert programpontja, hogy a Gyurcsány, meg az elmúlt 8 év.,
2 Millió szavazónak ez elég is volt, de ha Botkának és a Momentumosoknak is csak ez van a tarsolyába ezzel már sok szavazatot nem lehet szerezni.
Kontraproduktív a gyurcsányozás, mert erősíti a szavazótáborát. Ő nem vette fel a kesztyűt, nem szállt be a sárdobálásba.
human
Nehéz belőni, hogy ebben az országban az észérvekkel vagy az érzelmekkel érdemes kampányolni. Olyan ez mint a szerelem. Senki nem úgy udvarol, hogy szeress belém, mert akkor feleződik a rezsi és családtámogatás lesz meg könnyeb lesz az időbeosztás stb. Ha valaki udvarol azt mondja amit a másik hallani akar. Örökké szeretni foglak, soha nem nézek másik nőre és mindig megdicsrem a főztödet. És bár az utóbbiakról talán mindketten tudják, hogy nem fedi teljesen a valóságot, de mégis inkább a szép ígéreteke miatt lesz szerelem és házasság. Aztán idővel vagy elfogadja az ember, hogy már nincsenek bókok vagy elromlik az egész és jön a válás.
verőce21
Megy a marakodás az SZDSZ politikai romjain.
bencemacska
Mindenki tudja, hogy, ha összeadjuk az összes Fidesz-KDNP-n kívüli szavazatot, akkor talán több lesz, mint a Fiedesz-é. De - a választási törvény preferenciái miatt - ez még nem jelent semmit, ettől még maradhat a 2/3-ad.
Amikor valaki kijelenti, hogy nem működik együtt az összes demokratikus erővel, az csak megélhetési politikus. Arra számít, hogy bekerül a parlamentbe, tudván azt is, hogy ott csak azért tartják, hogy kifelé bizonyítva legyen a "többpárti, képviseleti demokrácia"
Azaz a lényeg: a választók le vannak sz..va!!!
Perwool
Orbánnak a Kétfarkú Kutya párt miatt is gyógyszer adag emelésre volt szüksége!
Momentum mozgalom (ma már párt)jöttek a semmibő, sajtó nélkül, pénz nélkül, ilyen rövid idő alatt meghátrálásra kényszerítette Orbánt egy több ezer milliárdos mutyiba. Meghátráltatta, ami a jelenlegi ellenzék szégyene, neki nem sikerült!!Ügynöklista. Valahogy ezt sem akarja nyilvánosságra hozni a jelenlegi kormány.Csak azért, mert vaj van a fejükön. Ezek a fiatalok, koruknál fogva sem voltak, KISZ-ek, komcsik, besúgók! Miért is nem volt eddig elszámolás? Mert vannak bőven közös lopások, mint például a Gripen ügy, túlárazott útpályák, föld mutyi...lehetne reggelig sorolni. Miért nem bukott még meg Gyurcsány teljesen? Mert bukna Orbán is! Orbán azt szeretné, ha végleg eltűnne az ellenzék eljönne az álma az egypárt rendszer. Lehet, hogy Orbán még vissza sírja mikor az MSZP, DK... volt az ellenzék!
bencemacska
@Perwool: Irigylem az optimizmusod!!!
Én már nem bízom az újakban sem.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem bízom az MSZMP fiakban és a Fidesz barát fiakban sem. (Természetesen lányokra is vonatkozik!!-:)))
levarosbukta
Egyre rosszabbak ennek a fickónak a megnyilatkozásai. Csak így tovább aztán majd ti is eltűntök a süllyesztőbe, ezt akarjátok?
Sámannus
A népfront összefogott...Kis kötsögök úgy gondolják, apuci megengedte nekik hogy fletózzonak egyet.
Gyerekek horn gabika kevés lesz népszerűséget csinyáni.
coni
@Perwool: Már most egypártrendeszer van.
A neve:Fidesz-KDNP-LMP-MSZP-DK-Jobbik-MOMO
Egy párt mozgását nem az határozza meg, hogy mi a programja, jobb vagy baloldali, hanem, hogy ki pénzeli.
Perwool
@bencemacska: Egyszer csak eljön a változás ideje! Ők már a rendszerváltás után születtek, határok nélkül nőttek fel (nem Soros pénzén tanulta nyugaton). Nem a Népszabadság, Esti Hírlap a hírforrásuk.
Perwool
@coni: Igen igazad van, de addig amíg (2020) jőn az EU-s lóvé, kell az állellenzék, hogy Orbán tudja mutatni az EU felé itt demokrácia van.
Pedig!
Pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a sajtó, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal, de még a labdarúgó szövetség is!"
bencemacska
@Perwool: Én is reménykedem a változásban, de annyira távolodik, hogy már nem fogom élvezni!!!
Meg van az a rossz tulajdonságom, hogy ha valaki(k)ben nagyon reménykedem, akkor nagyon gyorsan és mélyen tudok csalódni!
A Fideszben nem csalódtam éppen ezért!
A rendszerváltásban viszont igen!
wagabund
ha megtudja ez a Fekete-Győr, hogy egyre többször emlegetik miniszterelnök-jelöltként Dobrev Klárát, akkor tökönlövi magát...mire ez a szerencsétlen megtanul gyurcsányozni, addigra már Dobrev a befutó...(még húzódozik...)
quadrocopter
Ércsuk! Tehát akkor ismét nem lesz gengszter-leváltás! Ugyanis az arrogáns kajmánnmal szemben minden ember számít, akér leszerepelt, akár nem!
F_Viktor
"Fekete-Győr szerint az összefogás már 2014-ben egyszer kudarcba fulladt."

Bandi öccsém, ha igazi politikus lennél, akkor tudnád, hogy valós összefogás nélkül szavazás útján esélytelen az ellenzék a kormányváltásra.
Bandi öccsém, ha igazi politikus lennél, akkor azon kellene gondolkodnod, hogy kijavítsd a 2014-es összefogás hibáit!

"...de nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből."

Kedves Bandi öcsém, ezzel a fityeszesre sikerül nyilatkozatoddal nagyon sok eddig veled szimpatizálót vesztettél el mind a baloldalról, mind a demokraták részéről.

Egy kicsivel több alázattal, szerénységgel talán még elérhetted volna azt az 5 százalékot.
F_Viktor
@Perwool: Írod:
(a Momentum) "Meghátráltatta, ami a jelenlegi ellenzék szégyene, neki nem sikerült!!"

Az ellenzéki pártok túl kockázatosnak tartották, hogy beleálljanak egy Olimpiaellenes kampányba, mivel tényleg sportnemzet, a sportolóira büszke nép a magyar.
Fekete-Győréknek ellenben nem volt vesztenivalójuk.
Nem véletlen, hogy a Momentum is csak a siker után alakultak párttá.
DE! E a sikerüket - ha megnézed a heti aláírásszámokat, jól látható - nagy részben köszönhetik a külső segítségeknek, pl. a kétfarkú plakátoknak.
human
@Perwool: Ha már fogalmaknál tartunk.
State capture = Az állam foglyul ejtése
"Az a társadalmi-politikai jelenség, amelynek során az eseti korrupción túllépve a szervezett alvilág módszeresen próbál befolyást szerezni a közhatalom felső szféráiban annak érdekében, hogy folyamatos hatással lehessen a törvényalkotásra és ennek révén a saját bűnös érdekeinek megfelelő szabályrendszereket hozzon létre. Meg kell különböztetni az üzleti érdekek törvényes képviseletétől, a lobbizástól, bár a gyakorlatban a törvényes és a bűnös befolyás-gyakorlás elhatárolása nehéz lehet."

Kormányunk ezt túlteljesítette mégpedig úgy, hogy nem a maffia szivárgott be a kormányba, hanem a kormány teremtette meg a saját maffiáját.
namihami
Ennek az újonnan villanó Bandigyereknek, szerintem, kicsit túl erős az egója.
Sz@r lehet ilyen tökéletesnek lenni. Borzasztó érzés lehet istennek lenni a rengeteg földhözragadt, egyszerű halandó között.
lenn
Ami biztos:
- Gyurcsány elkúrta.
- Gyurcsány kijöhetett volna ebből, de valamit nem jól csinált, mert 2006-óta nem tud kijönni ebből.
- A DK egy rétegpárt, vagyis soha nem lesz elég erős leváltani ezt a rakás szart (hívjuk most orbán G viktornak), pedig az lenne a cél, és nem az, hogy ha minden jól megy a számításuk szerint, 10%-nyi DK-s politikus üljön a parlamentben.
- Az orbánt leváltani akarók többen vannak, de apatikusak, tehát fel kell rázni őket valahogy, hogy aktivizálódjanak, és kinyilvánítsák az akaratukat
- Az eddigi pártok eddig erre képtelenek voltak.
- Kell valami új... valami más, mint ami eddig volt.
(Én adnék egy esélyt a máshogy akaróknak, a friss vérnek, és most nem a csodavárás beszélt belőlem.
A gyerek eleinte botladozva jár, de sokan a MoMo-tól azt várják, hogy egyből sprinteljen, és 9,5 alatt fussa le a százat.
Ez nem így működik!)

- Csak az MSZP, vagy a Jobbik képes eltakarítani orbánt.
eugen4402
Nálam határozottan jó pontot jelent az önbizalom megléte... Egy bizonyos határig. Amitől tartottam, bekövetkezett: ezek a remek lányok-srácok léket fúrtak egy agyrém-hajóra, ami még az ükunokáinkat is adósságba hajszolta volna. Ettől hirtelen megvilágosodtak: "Omnipotensek vagyunk!!!" ...De nem, kedves András. Nem vagytok mindenhatók, csak próbálkoztok valamivel, amiről elég halvány ismerettel bírtok... Persze, mondja néhány sértett társunk, hogy "Gy. F. hozta ránk a 2/3-os Fidesz-birodalmat". Megsúgom: nem csak Ő egyedül. És nem csak azt. Az Audi és a Mercedes régen valamelyik szomszéd ország GDP-jét szaporítaná, ha Gyurcsány akkor nem teremti meg a szükséges úthálózatot, infrastruktúrát, a nagyüzemi ipartelepítés feltételeit... Tudod mit árulnánk a világpiacon? Népitánc-együtteseket..! Mert az Gyurcsány nélkül is megy. Sok sikert, kedves András, még egy kicsit tanulni kellene, de az csalóka időtöltés ám: minél többet tanulsz, rájössz, mennyi mindent nem tudsz még. :-)
nezelodo
Na ezeknek is a legfőbb gondjuk a Fletó, 11 év elteltével, pedig akkor még ők hátul gombolósak voltak.. Alighanem túlzott volt a várakozás, ezeknek is a Habony írja a házi feladatát! Ki a franc az a Gyurcsány, hogy minden ellenzékinek látszó kezdő nyikhajnak az Orbán recept szerint kizárólag vele, a súlytalan vesztett politikussal van a baja? Mindegyik azzal kezdi az imáját, mint Orbán, hogyaszongya a "komcsitársaim közül a Gyurcsány nevűre kell figyelni"! Jól megjegyezték a szellemi vezérük intelmét!
evacica
Na ez a fiú nálam most mutatkozott ki, emlékeztet a fiatal Orbánra, még külső megjelenésre is!Ennek is a legfőbb problémája Gyurcsány, tényleg jó munkát végzet a fidesz a karaktergyilkosságban világviszonylatban első hely az övék! Bandikának is az önbizalma határtalan, mint Viktorkának volt és van. Tudjuk, hogy ez a fene nagy ego hova képes vinni az embert!Kétség kívül az aláírás gyűjtés sikeres volt, persze azért volt egy kis rásegítés azoktól a politikusoktól akiket most a francba küld!Nekem nem szimpatikus egy olyan párt aki a másikakat mocskolja és megakarja osztani még jobban az ellenzéket! Bandika szerintem túl nagy a kabát, ez így nem lesz jó!
Béla333
Mivel Gyurcsánynak fontosabb hogy a DK-t 5-10%-al bevezesse a Parlamentbe, minthogy leváltsák Orbánékat, így kell a DK-t ezentúl kezelni.
Tegnap az Egyenes Beszédben egyértelműen megtagadta, hogy ha cca 1 év múlva valamelyik párt/politikus esélyes lenne leváltani Orbánékat és ehhez kellene a DK segítsége, ő akkor felkérje a sajátjait ennek a pártnak a támogatására.
Az egész a hatalomról szól Gyurcsány/DK-nál, nem Orbán leváltásáról!
Yoda69
Kedves Momentum, csak mert volt egy sikeres kampany az olimpia ellen, meg nem kellene elbizakodottnak lenni. Meg kellene erteni az orban rezsim levaltasa a cel, ahhoz pedig teljes osszefogas szuksegeltetik. Az ilyen szovegek csak a fideSSt erositik.
szaboria1
Néha eljátszom a gondolattal vajon kik is ezek a fiatalok? Mert ugyan úgy jöttek üstökösként mint anno Orbánnék. Az is lehet, hogy őket használták fel erre a játékra, mert tudták nem nyerhetünk mi olimpiát. De így könnyebb volt kihátrálni ráadásul az eddig ezen címen elköltött milliárdokkal sem fognak elszámolni.
Béla333
A Momentum semmi olyan újat nem mondott, ami miatt így fel kellene horkanni.
Gondoljunk csak arra, hogy alig 1 hónapja a DK még olyan internetes akciót indított az olimpiai aláírásgyűjtés meghekkeléséért, amit csak a felháborodás miatt állított le.
Ezzel köszönt a Momentumra rá!
Miért kellene a Momentumnak elalélni a DK-tól, pláne hogy a jelek szerint Gyurcsányéknak nem Orbán leváltása a fontos, hanem a saját pártjuk Parlamentbe kerülése!
Így kell minden megnyilatkozását kezelni Gyurcsányéknak!
coni
@Béla333: Ez így igaz. Ahogy az LMP-nek is fontosabb volt 2014-ben hogy plusz egy helyet szerezzenek a Parlamentben minthogy Orbánt leváltsák. Ők is a szavazóikra hivatkoztak, hogy miattuk nem hajlandók összefogni az ellenzékkel. De én pl. mint LMPs szavazó tudom, hogy ez hazugság. A szavazók kormány váltást vártak (még az ördöggel is összefogva, mert ördög és ördög között nagy különbség van).
papa.49
@szaboria1: Látod ez nekem is megfordult már a fejemben, végül is kifog a szög bújni a zsákból, hiszen színt kell vallaniuk nekik is, de az eszem egyre inkább azt súgja ezek nem azok aminek hittük őket, ez csupán a legújabb ,,segélycsapat,, a fütyisznek, hogy az elaprózott ellenzéket, még tovább aprózzák!!!Még egy dolog érdekes ebben a történetben milyen gyorsan ,,belenyugodott,, a fütyisz az aláírásgyűjtés eredményébe, nem ,,harcoltak,, ellene, ismerve őket nem véletlen, hogy ilyen gyorsan elengedték a ,,koncot,,!!!
Nessy
Finoman fogalmazva egyik kutya, másik eb, az ellenzéki pártokat tekintve! Mindegyik meg van róla győződve, hogy egyik percről a másikra a 3 - 5 % támogatás 50 % lesz. Nem lesz! Viszont Orbánék VIP páholyból élvezik az előadást.
coni
@papa.49: Igen 4 ponton is rögtön gyanus volt:
1. Engedték nekik az olimpiai aláírás gyűjtést (nem voltak kopaszok) mert az már úgyis elúszott
2. A fideszes gyurcsányozás (ezzel árulta el magát Botka is)
3. nem akarnak kormányváltást 2018-ban
4. nem akarnak összefogni a demokratikus ellenzékkel, hanem tovább osztják őket
Az LMP-ben van egy két valóban ellenzéki kellemetlen figura (pl. Hadházy) aki ha nem megy el önként kénytelenek az LMP helyett egy másik ál ellenzéki pártot bejuttatni már a látszat miatt is.

Rájuk is igaz, hogy ne azt nézd amit mond hanem amit csinál. Első perctől volt valami zavaró természetellenesség bennük, mint amikor egy bábot mozgat valaki hátulról...
Béla333
@coni: 08.16
Nem, az LMP-nek a mai napig fontos Orbánék leváltása, de nem akarja a régi "elit"-et sem vissza!
Ha te valaha LMP-s szavazó voltál és ma már nem vagy az (ezt mondjuk kétlem, szerintem csak terelsz!), akkor tudhatnád, hogy az LMP véleménye semmit sem változott: le akarják váltani a Fideszt, de választási szövetségre csak azokkal tud elképzelni, akik tisztázták a szerepüket az elmúlt évtizedek politikai disznóságaiban. Tisztázta bárki a szerepét az Orbáni 2/3- ban? Nem4!
Te sem állnál (gondolom) össze tolvajokkal, hazugokkal, sikkasztókkal a magán életedben.
Ők sem! És nagyon jól teszik.
Én is LMP szavazó voltam és én helyeslem az álláspontjukat, ha ez marad, én továbbra is rájuk fogok szavazni.
A választók valóban kormány váltást várnak, az LMP pont ezt szeretné.
Nem úgy mint a DK, akinek csak a Parlamenti bekerülés a fontos, nem Orbán leváltása!
papa.49
@coni: Végül is igaz az is a pacák egy ,,hót fütyiszes,, környezetből jött, nem is igen támadta a fütyisz csak úgy szőrmentén, tessék,lássék módon...Aztán az aláírások nagyon nagy százalékban hitelesek lettek...Gyorsan párttá alakultak.. Végül kijelentik csak a Gyurcsány nélkül tudják elképzelni az ellenzéket... Ha ezt folytatják csak egy lesz az indulók közül, nekem ezzel a nyilatkozattal már megváltozott a véleményem róluk...
NEM Ő RÁJUK VÁR A NÉP!!!
Béla333
Nagyon helyes, ilyen alakulatokból kellene még több!
Nem kellenek a már leszerepelt, hazug, tolvaj, a hátunk mögött a Fidesszel összejátszó ál pártok, olyanok kellenek akik megváltoztatják azt a dagonyát, amit ma politikának hívunk.
Remélem a MOmentum ilyen lesz!
elnyomott
Én első perctől mondom, hogy ezeknek közük van a Fideszhez, csak a széthúzást, a kis pártok szaporodását kezdték el, hogy a szavazatok morzsolódjanak.
Egyébként a Facés oldalukon feltettem néhány fontos kérdést (kérdeztem, hogy az alaptörvényen mit változtatnának, hogy hogy állnának neki a korrupció felszámolásának) a válaszuk az volt, hogy az ilyen kekecek miatt, mint én tart ott az ország, ahol tart.
Szóval magyarán lehazaárulóztak. Nálam leszerepeltek. Megint nem tudom, kire fogok szavazni. :-(
elnyomott
@Béla333: Remélni lehet, de azért az eszedet is használd. :-(
Ludmilla
egyelőre Gyurcsány több támogatót mondhat magáénak,mint a fideszes berkekből érkező F.Gy.A.
nezelodo
Úgy lesz ez a társaság ellenzéke a fidesznek mint a jobbik. Ráadásul ezek segítettek kimászni Orbánnak az olimpiának nevezett kakiból, amivel évekig hülyítette a sportkedvelő híveit, és mellékesen lenyúltak jó pár milliárd közpénzt. További hozadékként meg rá lehet kenni a többi ellenzékire, hogy ellopták az álmát. Ahogy elnézem csak az utóbbi egy hét Orbán beszédeit, sokkal nagyobb a baj, mint az álmai ellopása.
Béla333
@elnyomott: 08.51
Szoktam! Az előbbi beírásod alapján te nem használod!
Az alaptörványen nem változtatni, toldozni-foldozni kell, hanem újat csinálni. Ahhoz meg 2/+-os támogatás kell. Ennyit meg gondolom még te is tudsz!
Miért nem kérdezted meg tőlük, hogy milyen elképzelésük van a világbéke megteremtésével kapcsolatban?
glorianna
@Béla333: Vagy Gyurcsányék hamarabb észrevettéék, hogy mi a Momo lényege... A csuda tudja, nekem egyre inkább az az érzésem, hogy a Momo egyszerű fidesz-kreatúra, olcsóbb és kevésbé gyanús, sőt, talán hetékonyabb is, egyetlen pártot létrehozni egy kerek esztendővel a választások előtt, mint egy-két hónappal a választások előtt létrehozni 30-35 kamu pártocskát.
A noolimpia sikere - így utólag nézve - a fidesz sikeres kihátrálása az olimpiai jelentkezésből. Így a kormánypártok megőrizték az olimpia iránti "elkötelezettségük" látszatát, noch dazu jól "megbüntethetik" a fővárost a feltétlenül szükséges beruházások elhalasztásával. Hármas metró helyett van várbaköltözés, reptéri gyorsvasút helyett ligetbeépítés :S
elnyomott
@Béla333: Igen, én is pont azt a választ vártam volna tőlük, hogy újat csinálni. Ehelyett kekecnek neveztek és a továbbiakban ekézek.
Hidd el, epedve várok én is valami igazi pártot - de ezek sajna nem azok.
De te csak reménykedj, addig is jó neked.
coni
@Béla333: Nem minden az aminek látszik, szerintem Te se.
Amíg a Te utópisztikus társadalmad megvalósul Magyarországon milliók fognak éhenhalni, megfagyni, vagy végérvényesen lecsúszni.
Már ha egyáltalán komolyan gondolod amit mondasz. Nézz utána az interneten hogy miből állít 106 képviselőt a MoMo.
Első lelkesedésemben/messiás várásomban én se vettem észre kik állnak az LMP mögött.
Ha visszakeresed a hozzászólásaimat 2010-ben lelkesedtem az LMP-ért. Fiatalok, értelmesek, kulturáltak voltak komcsi-allűr nélkül. De ők a trójai faló nem a migránsok...
Peller Anikó
Igazatok lehet, az olimpiáláson már látszott Párizs támogatása, tehát a geci vesztésre állt és igen könnyen a lovak közé dobta a gyeplőt.

Előszöris nem akadályozták a népszavazási kezdeményezést, már eleve ennyi "támogatás" is elegendő volt ha csak a kopaszok által megakadályozott kezdeményezésre gondolok.

Ha végképp nem megy valami akkor hátralépnek (internet, vasárnapi zárvatartás), mint ahogy most is történt. Nem hülyék ezek hanem gazemberek. Kár, hogy lopnak. Úgy értem mindent.
magyarbakancs
"Fekete-Győr András: Gyurcsány eltakarodhatna már a közéletből"
Igaza van!! Gyurcsánynak köszönhetjük ezt a vastag fost a nyakunkba amit Fidesznek mondanak.
Amíg Gyurcsány a baloldalon kever addig a Fidesz hálaadó imát mondhat a bazilikában.
3dwhite
Ha sikerül neki elkergetni a Ferit, megérdemel 5%-ot.
Katalina62
@Béla333: mindenkinek a hatalomról szól!
lusta
Ez nagyon szép, hogy Gyurcsány takarodj! Valaki homályosítson már fel engem és még nagyon sokunkat, akik nem Gyurcsány hívők, csak gondolkodók, ugya miért? Konkrétumokat kérnék, nem lózungukat. A papagájkommandó süketelését kérném mellőzni.
Pont ezért, mert a kis fiatalok felültek a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk lózunkszekerére, nagyon sok potenciális szavazót ellöktek maguktól. Beállatak abba az ellenzéki sorba, ahol a másik ekézése a menő, ahelyett, hogy a hatalmon lévők eltávolításáért dolgoznának.
Béla333
@glorianna: 09.02
Hogy ki miben hisz, az a magánügye! Itt mindenki csak azt hiszi a Momentumról, hogy...
De már ekézik ezerrel!
Mit tett eddig? Megakadályozta, hogy az ország egy értelmetlen giga beruházásba fogjon: az Olimpiába.
Ugyanakkor, amikor a DK és az MSZP rendre az Olimpia mellett szavazott!
Akkor ki tett többet ezért az országért?
Béla333
@coni: 09.14
Mi abban az utópisztikus, hogy szigorú ellenőrzés alá kell vonni a politikusokat, hiszen saját kontrollt nem képesek kialakítani.
Lopnak orrba-szájba egészen addig, amíg a társadalom nem mondja azt, hogy eddig és ne tovább!
Hogy ez utópia lenne? Neked!
Az meg hogy ez az elképzelés milliószámra éhező embereket hozna létre, meg hogy emiatt megfagynak az színtiszta riogatás, hazugság, terelés, mellébeszélés!
Ne szégyelld, ne sejtess itt dolgokat oszd meg mindenkivel, hogy ugyan kik mozgatják az LMP-t szerinted?
glorianna
@Béla333: Az olimpia megrendezésének jogát valószínűleg nem kapta volna meg Mo. Ezzel szemben az MSzP és Gyurcsány qrva erős "ellenszélben" kormányzott évekig. MSzp+SzDSz 2002-2010 között volt kormányon, Gyurcsány 2004-2009 között volt miniszterelnök. Egyetlen pár hetes megmoccanást hasonlítani 8, ill. 5 év kormányzással nem kis csúsztatás. Ráadásul a Momoék mocorgását voltaképpen senki sem akadályozta komolyabban, míg a 2002-2010 közötti ellenzék igencsak durván feküdt keresztbe minden komolyabb jobbítási szándéknak.
Béla333
@magyarbakancs: 09.18
Pontos a meglátásod!
Ráadásul nézd vissza Gyurcsány tegnapi Egyenes Beszéd nyilatkozatát: nem tudta kimondani, hogy van olyan fontos Orbán leváltása, hogy ha 1 év múlva bárkinek esélye lenne erre, akkor ő a DK-s fanatikusokat felszólítaná az illető támogatására a Fidesz leváltása érdekében.
Csak hazudozik, terel, másoktól vár lemondást, ő semmit sem akar tenni a Fidesz eltakarítása érdekében.
Igaza volt annak a sok szakértőnek, politikusnak akik azt mondták, hogy Gyurcsány már rég lemondott 2018-ról számára most az a fontos, hogy minél több konkurrens pártot eltakarítson az ellenzéki oldalról, hogy ő lehessen az ellenzék vezető ereje.
Önző, hazug, szemét hozzáállás! Szemét egy politika!
Béla333
@glorianna: 10.39
Hogy mi lett volna, azt nem tudhatod! Mutass egy olyan bejegyzésedet cca 1 hónappal ezelőttről, ahol ugyanezt mondtad!
Ellenszélben kormányzott Gyurcsány és az MSZP? Ne nevettess!
Miféle ellenszél az, ahol a hátunk mögött meg tudnak állapodni az ellopott adóforintok elosztási arányában? Ez volt az MSZP/Gyurcsányék jobbító szándéka?
Béla333
@lusta: 09.54
Figyelj Lusta! Ilyenkor szoktatok pánikszerűen elmenekülni!:
Miért kellene eltakarodni a régi korrupt, tolvaj politikusoknak?:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

Nem tőled kérdezem, csak akkor, ha DK-s fanatikus vagy:
1./ Mennyi lehetett a normál vállalási ár, ha Gyurcsány 40% lefaragása után állította le Kókát?
2./ Hol van az a pénz, amit akkor fizettünk ki, amikor nem dolgozott még Kóka az ügyön?
3./ Ha észlelte a milliárdos lenyúlást, akkor tett-e bármit is ez ellen Gyurcsány?
4./ Tett-e feljelentést, ha nem tett, miért nem?

Hasonló téma van még bőven, először ezen menjünk végig!
Nos! Kapisgálsz már valamit?
advocat
Ezért nem zárom a szívembe a Momentumot! Ők a Fidesz olimpiaeltakarító pártja. (Mert pénz az annyi nincs? Mennyi is lesz a csak focira alkalmas Népstadion?) Így mégsem a Fidesz mondott nemet, és még joggal "háboroghat" is. Csak aki ezt beveszi!!!
kiscsillag66
Ez a társaság már teljesen átvette a fidesz szövegét. Eddig szimpatizáltam velük, de most már nem.
JAJMÁR
A MM elnöke beszélt sokmindenről: Paks2, ügynökakták... stb. Miért nem ezeken van a hangsúly?
Mert az újságíró feltett egy személyeskedő kérdést és csak erről tudósít.
Propeller!
JAJMÁR
Ehnye már!
De a Momentumnak el kell utasítania a múlt rossz gyakorlatát mindenestül.
Béla333
@JAJMÁR: 11.07
Nézd meg az ide írogató DK-sokat! Egy emberként mintegy varázsütésre kezdték el a Momentumot ekézni, sározni! Egy csepp kétely nincs bennük, hogy bizony lehet, hogy ebbe vagy abba igazuk lehet! Erre írta azt Bartus, hogy ez egy fanatizált közösség, gondolkodás nélkül! Teljesen ugyan olyanok mint a Fideszes fanatikusok.
Katalina62
@Béla333: ha nem lennél ennyire elvakult, akkor azért az is meghallottad, volna, hogy Gyurcsány azt is mondta, hogy bármelyik pártnak lehetősége van a DK híveit elvinni! Ez is egy lehetőség!
glorianna
@Béla333: Keress vissza te - lelkesedni nem szoktam, legkevésbé politikusok vagy politikuskezdemények iránt.
Az ellenszél a színfalak előtti cirkuszolást jelenti. Emlékszel pl. Satura? A "vekkeres forradalomra"? A kordonbontásra? A tanksétáltatásra? A következetes pofázásra arról, hogy van pénz dögivel, csak a kormány nem akarja odaadni a szegényeknek? A 300 forintos népszavazásra? Gyurcsány sem a sajátjai, sem a fidesz számára nem volt akkor sem elfogadható - ui. ő (akkor már) nem a politikából élt, míg az összes többi igen. Az egy másik kérdés, hogy Gyurcsány alkalmatlan volt (és maradt) miniszterelnöknek. De nem azért, amit a karaktergyilkolászók hadoválnak róla.
Ja, és aki nem hajlandó rajongva tapsolni a Momo performanszának, az már mind DK-s??? Ennél azért komplikáltabb a világ körülöttünk...
Ludmilla
az,aki orbánt baromi tehetséges politikusnak tartja,húzzon,de mielőbb,fekete-győr andrás!
Béla333
@Katalina62: 11.21
Gyurcsány azért kérkedett ezzel, mert tudja, látja, hogy a DK-nak nem gondolkodó, kritikus, demokrata érzelmű hívei vannak, hanem fanatizált kevéssé sem gondolkodó rajongói.
Mint egy rock sztárnak!
Az ilyeneket ész érvekkel nem lehet meggyőzni...
Macskaszem
Ha valakinek takarodnia kell, nálam orbán van első helyen, Gyurcsány annyira kis pont már, hogy semmi jelentősége jelen van-e vagy nincs.
Egyébként is, akinek a legutóbbi elmúttttttnyócév után még mindig csak egy kiadós gyurcsányozásra futja, menjen a fenébe.
Béla333
@Katalina62: 11.21
Még egy: Ahogy Orbán is tisztában van azzal, hogy milyenek a fanatizált Fidesz hívők, úgy Gyurcsány is tudja ezt a sajátjairól.
Nagyon hasonlóak a két oldal fanatikusainak a tulajdonságai, például amiben közösek, az az, hogy egyik sem szereti a demokráciát és nagyon vágynak a hatalomra!
Mindegyiküknél ha eléjük teszel egy zöld színű valamit, képesek arról azt mondani hogy más színű, ha a vezetőjük ezt várja el. Ahogy a Fidesz hívőket sem lehet meggyőzni arról, hogy Orbán nem jó dolgokat tesz vagy csinál, ugyanúgy a DK-sokat sem lehet megingatni abban, hogy Gyurcsány bármit is rosszul tesz vagy tett!
A Fideszes is inkább lássa romokban az országot, de Orbán az maradjon hatalmon, a DK-s is inkább pusztuljon minden más párt vagy politikus, de Gyurcsánynak nyomulni kell, neki a hatalom kell!
Na ezért kell mindkettőnek eltakarodni a színről! Csak ártani tudnak!
Béla333
@lusta: 09.54
Miért van az szerinted, hogy már az első ügyet sem lehet érdemben megbeszélni egy Gyurcsányt érintő témában? A többi hasonlóról nem is beszélve!
Te is (bár beírásod szerint nem vagy Gyurcsány hívő??!!) ahelyett hogy ahogy egy semleges demokrata érzelmű emberkével meg lehetne beszélni egy igen fontos kérdést/ügyet, inkább elmenekülsz a kérdés elöl?!
Csalódtam benned, azt hittem, tényleg nem vagy DK-s, de a jelek szerint tévedtem!
Katalina62
@Béla333: Sok mindenben igazad van, de a hitelességedet, nagymértékben rontja, hogy vicsorogva ugrasz minden cikkre amelyikben Gyurcsánynak csak a nevét is megemlítik! Ha az Lmp-t valaki kritikával illeti akkor leharapod a fejét! Gyurcsányról továbbra is az a véleményem, hogy követett el nem is kevés hibát, de tisztességtelen mindent az ő nyakába varrni! Nem lesz már komoly tényező, pótcselekvés az ellenzék részéről ennyire ekézni! Ja és szerintem az LMP, és minden más párt legalább ennyire ragaszkodik a pozíciójához!
Perwool
@F_Viktor: "Az ellenzéki pártok túl kockázatosnak tartották, hogy beleálljanak"
???, minek is vannak akkor???, Hogy a saját javadalmukat megszavazzák?
Jól elvannak "ellenzékben", semmi felelősség, dől a lé...
Érdekes azért, hogy addig amíg csak a Fidesznek "tartottak" be fasza gyerekek voltak, Most, hogy az összes "ellenzékről" mondják meg a véleményüket taknyos gyerekek lettek. Holott itt senki senkivel nem akar összefogni, mindenki saját maga akarja leváltani a Fidesz.
Gyurcsány is megvilágosodott? Még kormányon volt, lett volna lehetősége, megcsinálta?Az tuti, hogy Gyurcsány nem lesz még egyszer miniszterelnök. DK, Gyurcsány egyedül viszi a hátán az egész pártot. Ki van még ott név? Egyébként nekem Gyurcsány egy arrogáns, nagyhangú politikus. Persze vannak jó meglátásai, de mint fentebb írtam, miért csak ellenzékben nyílik ki a szemük?
Perwool
@human: Ha, Al Capone élne sírva könyörögne a részletekért.
Béla333
@Katalina62: 12.52
Nem csak ahhoz a cikkekhez szólok hozzá, amelyikben Gyurcsány szerepel, a többihez is.
Igaz, a DK-s fanatikusokkal szívesen akaszkodok össze, ugyanis a védhetetlent is védelmezik, igaz gyakran otromba módon!
Ha valaki ésszel és értelemmel kritizálja az LMP-t, nem érdekel! Akkor védem meg őket, ha mocskolják őket, pláne ha semmivel alá nem támasztott dolgokat akarnak rájuk nyomni.
Ha érted, hogy mit akarok mondani.
Schiffer ragaszkodott a pozíciójához? Tudod mit nyilatkozott Hadházy? Ha nem lesz kormányváltás 2018-ban, akkor otthagy mindent és visszamegy Szekszárdra. Éppen az LMP-nél nem láthatsz olyat, hogy a végsőkig ragaszkodnának a pozícióikhoz. Akkor miért mondasz ilyet? (Pont az ilyen igaztalan vádaskodás az, amit nem tartok korrektnek, ilyenkor szoktam megvédeni őket. Mert szerintem ez nem így van!)
Egyébként meg már ezerszer elmondtam: nem vagyok LMP tag, csak szimpatizálok az elképzeléseikkel. A véleményem a sajátom!
JAJMÁR
@Béla333: Nem raknám a szavazókat "skatulyákba". Szerintem is vannak a Gyurcsánynak jobb mondásai, - de sajnos sokszor populista ő is - erőteljesebben oda-oda mondogat, és ez tetszetős.
Ami nem, - valahol hallottam, és azóta figyelem ilyen szemszögből - hogy sokszor segítséggel "bátor". Ritkán józanságból. Hiába, nehéz a sorsa :-)
coni
@Béla333: "Mi abban az utópisztikus, hogy szigorú ellenőrzés alá kell vonni a politikusokat, hiszen saját kontrollt nem képesek kialakítani."

Azt hittem ez számodra is kiderült már. Amióta az LMP ezzel hülyiti az embereket sokszorosára nőt az ellopott pénzek összege és most fog épülni egy ráfizetést termelő atomerőmű cirka 10000 Milliárdért (ez lesz a végösszeg).
Kérlek mondj egyetlenegy konkrétumot amit az LMP-nek sikerült elérnie ezzel a különutas politikával. Lehetőleg valami pozitívumot.
Az hogy 2050-re amikorra már teljesen kifosztották az országot "szigorú ellenőrzés alá vonjátok a politikusokat" az országon már nem segít, max. addig lébecoltok az adófizetők pénzén.
Természetesen van néhány LMPs politikus akikben továbbra is 100%-ig bízom, de azok már a PM-ben politizálnak, ugyanazért amit fent leírtam.
Béla333
@JAJMÁR: 13.17

Lehet hogy igazad van, de itt pl. egy érdemi, értelmes vitát DK-ssal nem lehet lefolytatni!
Elmenekül, elkezd személyeskedni, mocskolódni, stb.
Gyurcsánynak volt már egy kisebb "munkahelyi balesete" is már, amit erre vezettek vissza!:
Béla333
@coni: 13.23
Miért is lenne az hülyítés, hogy az LMP a politikusi korrupció visszaszorításáért küzd?
És miféle kifacsart dolog az, hogy azt mondod, azért nőtt sokszorosára a politikusok által ellopott közpénz, mert az LMP ez ellen küzd?
A Paksi erőmű építést is az LMP-re akarod tolni?
Elmentek otthonról?
Ha megnézed akár Hadházy korrupcióellenes munkáját, már nem kérdeznél olyan lükeséget, hogy van-e értelme az LMP politizálásának?
Én még azt is pozitívumként értékelem bennük, hogy nem hagyják magukat bemocskolni, jó programot tettek le elénk, és legfőképpen ezzel a politikával sikerült elérniük, hogy még mindig itthon vagyok a családommal együtt és hogy van kire szavazni!
Ennél nagyobb dolog kell?
Ha azon méred le egy párt igazát, hogy hány % szavazója van, akkor megint csak melléfogtál az LMP-ből kivált Párbeszédesekbe helyezett bizalmaddal, hiszen ők valahol 1%-on állnak!
Katalina62
@Béla333: szerintem,Schiffer a háttérből irányít, mert taktikáznak ők is a fennmaradásért, de ez talán nem baj! Az meg, hogy Hadházy vereség esetén lemond, még nem jelenti azt, hogy az LMP-nek nem ugyanolyan fontos a pozíciója mint bármelyik parlamentben lévő pártnak. Egyik sem kivétel,és ne legyünk álszentek ez az ő szempontjukból nézve érthető, de nekünk nem feltétlenül elfogadható!
Sámannus
@Béla333: "Mivel Gyurcsánynak fontosabb hogy a DK-t 5-10%-al bevezesse a Parlamentbe, minthogy leváltsák Orbánékat, így kell a DK-t ezentúl kezelni."
Ez nem így van. Mivel a MoMo a jobboldalon is keresi a támogatókat, joggal tekinthetjük őket az LMP riválisának. Így őket Gyurcsány bázisa kevésbé érinti. Tekintsük az eddig megmerevedett szavazóbázisokat adottnak, akkor a Fekete célja nem fedi le a DK bázisát.
A beszólása inkább orbán-vona szavazóinak szól.
bencemacska
@szaboria1: ma,07:24
Ez a gondolat nálam is felmerült! Úgy látszik nem vagyok vele egyedül!
coni
@Béla333: "A Paksi erőmű építést is az LMP-re akarod tolni?"

Mielőtt az LMP bead egy népszavazási kérdést illene elolvasnia magát a szerződést. Róna Péter megtette és kiderült, hogy nem is nemzetközi szerződés ami létrejött a két fél között. Szerinte (is) teljesen más, egyértelmű kérdést kellett volna beadni. Lásd vonatkozó HVG cikk.

Látszólag az ellenzéki képviselők csak dísznek (elég drága dísznek) ülnek a parlamentben.
magyarbakancs
@Béla333: Minden szavaddal egyet értek amit írtál nekem.
kiscsillag66
Elég nekünk a fidesz, nincs szükség még egy undorító pártra. Nagyon nagy lett a mellényük már, ideje, hogy valaki szűkebbre szabja.
dr. prédikátor
A legújabb közvélemény kutatás alapján a nagy mo mo népszerűsége az 1 az az egy százalékot
sem éri el!!!És ezek akarnak politikusokat elzavarni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.