Vélelmezhetően romániai forrású a makói kórházban kimutatott kanyarófertőzés – közölte Lázár János kedd este egy királyhegyesi lakossági fórumon.

Romániában több mint 3 ezer kanyarómegbetegedés történt 2016 eleje óta. Feltehetően a makói kórházban elláttak egy romániai beteget, aki akaratán kívül áthozta a fertőzést Magyarországra.

Már tíznél több olyan kórházi dolgozó van, akinél a kanyaró bizonyítottan fellelhető. A fertőzés miatt a makói kórházban zárlatot kellett elrendelni, az új betegeket a környékbeli intézményekben, így Hódmezővásárhelyen látják el – tudatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyarországon 1969 óta van kanyaró elleni védőoltás. Bár előfordulhat, hogy egy oltás nem nyújt tökéletes védettséget, a lakosság átoltottsága 90 százalék feletti – közölte, hozzátéve: nagy veszély nem fenyegeti a lakosságot.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Te sunyi lázaslézeresszarjankó minek jönnek ide Romániából a mi egészségügyünkbe kezelésre, menjenek otthon, az igazság az hogy ti csináltátok ezt is, hogy dögölnétek meg pl. kanyaróban!!!
Nessy
@papa.49: Ezeket a fránya vírusokat nem igazán érdeklik a határok. Elég egy turista, vagy rokon látogató, bárki, aki még nem is beteg, de már a lappangási idő alatt is fertőző.
Ez a jelenkor "átka". Repülővel pár óra alatt a félvilágot meg lehet fertőzni.
papa.49
@Nessy: De ha emlékszel a kezdetekre a makói kórház 10 alkalmazottja betegedett meg először, így szinte teljesen biztos hogy egy ,,ejtőernyős erdélyi,, hozta be hozzánk!!!
Aki idejön ingyen kezeltetni magát hozzánk, amiért mi fizetünk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.