Az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex keretében Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi vendégtisztek sem találtak kivetnivalót a határon dolgozó rendőrök és katonák munkájában – közölte Bakondi György kedd este az M1 aktuális csatornán.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: a külföldi tisztek jelentést írnak az itt töltött időről, és ezekben a dokumentumokban egyszer sem említik, hogy a magyar rendőrök és katonák agresszívan lépnének fel a menekültekkel szemben.

Emlékeztetett arra, hogy amennyiben egy illegális migráns a meghallgatásakor bántalmazására tesz utalást, az ügy automatikusan az ügyészségre kerül. A főtanácsadó azt mondta: eddig nyolc ilyen esetet vizsgáltak, de egyiknél sem bizonyosodott be, hogy a határon szolgálatot teljesítők bántották volna a menekülteket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nyilván nem előttük verik a menekülteket!
F_Viktor
Mivel a Frontexes "vendégtisztek" nem Belgrádban, hanem a szegedi "vendégtiszteknek" fenntartott irodákban eszik a kaviáros szendvicseket, így nagy rálátásuk nincs mi történik a határzónában.
karma1
@F_Viktor: En is pont erre gondoltam: ok tutira nem abbol a peneszes szarbol kapnak, amit a magyar hatarorokkel etetnek meg...
Ja, es azt forditanak a "vendegtiszteknek", amit akarnak... Valoszinu, hogy a jelenteseket is angolul toljak az orruk ele, amit azok okosan bologatva elfogadnak, es a sajat szavaikkal atirjak, es majd azt tovabbitjak a feletteseiknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.