Ha ön nőnemű, a mai napon minden parlamenti párt és annak képviselői a kegyeit keresik, méghozzá egymáson túllicitálva. A kínálat széles: egymás sarkát tapossák, hogy épp az ő virágukat fogadja el.

Megcsodálhatja például Mesterházy Attila (MSZP) életének hölgyeit.

Vagy inkább fogadná el Gyurcsány Ferenc (DK) simogatását?

Vona Gáborért, a Jobbik elnökéért imádkozna?

Netán Németh Szilárd, a Fidesz rezsibiztosa virágainak örvendezne?

Szanyi Tibor (MSZP) mindezek helyett rendhagyó nőnapi közleményt adott ki, melyben azt írja:

Magyarországon sincs semmi ünnepelni valónk. Fájóan hiányoznak a nők életét segítő foglalkoztatási formák, folyamatos a nők kiszorítása a közélet fórumairól és ami a legszörnyűbb, a nők évente növekvő számban válnak családon belüli bántalmazások, erőszak áldozataivá. Egyre több gyermek éhezik vagy válik alultáplálttá, beteggé, s minden harmadik gyermek – főleg lány – úgy jut el a 18 éves születésnapjáig, hogy szexuális zaklatás elszenvedőjévé válik.

Ezeken semmi ünnepelni való nincs. Ezeket a tragikus társadalmi torzulásokat nem lehet virághegyekkel, gügyögő köszöntésekkel feledtetni. Noha egy-egy szál virág bármikor képes érzelmeket közvetíteni, de ma nem ez a fő feladat. A politikusok, a közélet szereplői ma épp elszámolással tartoznának, vajon mit tettek, hogy a parlamentbe, az önkormányzatokba több nő juthasson, milyen új rendelkezéseket foganatosítottak, amelyek a női/férfi egyenlőséget szolgálják, hol léptek fel az erőszak ellen.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én viszont kivétel nélkül minden HÖLGYNEK kívánok boldog napot, és azt hogy a megkülönböztet figyelem ne csak a mai napon övezze őket, hanem az év minden napján. Ezt kívánom tiszta szívemből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Nemzetközi nőnapot ült ma a világ. Ez alkalomból szeretnék gratulálni Mészáros Lölönek a
legújabb ötcsillagos szállodához, amit zsebre rakott. Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének ahhoz, hogy sikerült a kedves nejét benyomni Matolcsy Rómeó jegybankjának monetáris tanácsába úgy, hogy a hölgy a büdös életben nem foglalkozott monetáris politikával (gondolom, múlt héten az évadnyitón volt alkalom megbeszélni a dolgokat, Polt Péter is pont így csinálja). Nem utolsó sorban Balog Zoltán takonygerincű emberi errőforrást szeretném forrón meggratulálni, amiért a nőnapon sem bírta a szájszagú politikai propagandától távol tartani magát, és a nemileg ­agyilag homogén kormány egyik legkártékonyabb tagjaként muszáj volt ütnie egyet a társadalmi nemeken. Amely a kormány hazug, beteg, középkori rögeszméinek egyik legaktuálisabbika, és amelyet az igen jól kifizetődő közriogatás és sorosozás céljából emeltek be a közbeszédbe és köpködnek közös erővel az utóbbi időben. Érzésem szerint legalább ma jobb lett volna kussolni, tiszteletes. Nade, nem erről akarok most hosszasan értekezni, csak olvastam, hogy Balog Zoltán egykori lelkész és semmihez nem értő jelenlegi miniszter a Női lélek – nőként élek (édesjó istenem!) címet viselő konferencián férfiként és hozzáértőként azt is mondta – természetesen ugynebben az ünnepélyes nőnapi kontextusban, hogy Magyarországon páratlanul nagyvonalú a családpolitika."
nezelodo
Ez a közlemény akkor vinné a nap pálmáját, ha Kövér meg Orbán összeölelkezve mondta volna el, és ráadásnak elénekelnék a Fehérvári huszárokat. Jó a kezdéshez "Vágási Feri segítségét is kérhetnék, nehogy az Internacionáléra zendítsenek rá, reflexből.
Eladott Ország
@nezelodo: www.youtube.com/watch?v=eP-h4o1rYXc
Orbán Viktor magyar nótára mulat (Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok)
kukac50
Nőnap alkalmából Orbán ígéretet tehetett volna,hogy az azonos munkát végző vidéki hölgyek is annyi fizetésért dolgoznak mint a fővárosiak. Vidéken miért kevesebb a fizetés és a nyugdíj?
Eladott Ország
@kukac50: A kedves vezetők arra azért vigyáznak, hogy a fővárosban ne legyen balhé. Túl közel van hozzájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.