Villamossínre parkolták, ezzel több száz ember utazását akadályozva? Legyél gyorsabb, mint a közteresek lopóautója, és megúszod a büntetést.

Még februárban történt, hogy egy autós a sínekre parkolt a Frankel Leó utcában, míg beugrott felíratni egy receptet az orvoshoz. Több villamos emiatt hosszú percekig vesztegelt egy helyben, mivel az autó akadályozta a közlekedését – olvasható az Index cikkében

Mire a lopóautó előkerült, a szabálytalanul álló kocsi gazdája is visszatért a járműhöz, a közterület-felügyelők pedig nem büntették meg a sofőrt.

Az eset egyik szemtanúja nem hagyta annyiban, és levelet írt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak, hogy miért nem büntették meg az autóst, aki több tucat ember utazását akadályozta.

A férfi ezt a választ kapta a közteresektől: a gyors reagálású szállítójármű 15 perc alatt ért a helyszínre, ahol már csak egy közlekedő gépjárművet látott, és a riasztás okaként megjelölt szabálysértést már nem tapasztalta. Bár észlelték, hogy nem messze a BKK munkatársa egy kocsit állít félre, aminek vezetőjéről megtudták, hogy ő volt a szabálysértés elkövetője. Ezért figyelmeztetésben részesítették, de tettenérés hiányában más lehetőségük nem maradt. Utólagosan ugyanis már nem lehet szankcionálni.

Vagyis nyugodtan parkolhat bárki bunkó módon, mások utazását akadályozva, ha gyorsabb, mint a lopóautó.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ebben az országban a felelősségre vonásnál nem az a lényeg, hogy mit csinált, hanem hogy ki csinálta.
quadrocopter
Nyilván nem Szabó 13 József boltik eladó kocsija volt!

Amúgy meg körömcsipesz, bicsak, szög és minden, ami karcolási emlékeket hagy a fényezésen általában meghozza a józan poarasztit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.