Nőnapon tüntettek a Magyar Orvosi Kamara székháza előtt a hálapénz ellen, borítékokat dobva az intézmény postaládájába. A Kamara elnöke is egyetért abba, hogy a hálapénzt be kéne tiltani.

A Másállapotot a szülészetben Facebook-csoport egy tagja írta meg, hogy a főorvos a sürgősségi császármetszés után 160 ezer forintot kért tőle, mondván, „neki van egy költsége”. A kommentelők közt többen számoltak be hasonló történetekről.

Orvosi Kamara: be kéne tiltani a hálapénzt

A Másállapotot a szülészetben szerdára, nőnap alkalmából flashmobot hirdetett a hálapénz ellen a Magyar Orvosi Kamara Szondi utcai székházához, arra biztatva a résztvevőket, hogy vigyenek üres borítékot a kamara postaládájába.

Azt követelik, hogy lépjen fel az orvos ellen, Azt is elérnék, hogy ne kelljen hálapénzt fizetni, hiszen az emberek fizetik a társadalombiztosítást.

Az érintett szülő az RTL Klub Híradójának azt mondta:

A szülés után az orvos meglátogatott és elkezdte firtatni anyagi vonzatát a műtétnek. Mondta, hogy van egy műtéti bérleti díj, és van még egy műtéti tip is, amit szeretne, ha rendeznék.

A Kamara elnöke elmondta, az orvos ellen már folyik az etikai vizsgálat. Éger István szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha betiltanák a hálapénzt:

Tisztességes jövedelmet kell az államnak garantálnia, hogy itthon maradjanak. A paraszolvenciát be kell tiltani, nincs más megoldás. Ha ez megtörténik, akkor pedig nem csak a hálapénzt elfogadó orvost, de az azt adó beteget is meg kell majd büntetni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Jogos követelés. Csak azokban az országokban ahol nincs hála pénz van tisztességes fizetés. Így a sorrendre mindenképpen figyelni kellene mert nem ritka hogy egy takarítőnő jobban keres mint egy borravalómentes övezetben dolgozó orvos, aki mégiscsak 10 évvel többet töltött a padban és nagyobb felelősséget vállal.
Jozefina
Már évek óta ez a téma és sehol semmi eredmény!!! A magyar orvos vérében benne van a pénz utáni vágy! Még akkor is elfogadná, ha ötszörösére emelnék a fizetését!!! Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson betegnek és orvosnak egyaránt másként kellene gondolkodni, arról nem beszélve, hogy az egészségügyi ellátás, szolgáltatás szinvonalát a Hegyeshalmon túli szinvonalra kellene emelni!!!
aremy
@Jozefina: nem el várja a hálapénzt csak követeli és előre.
Nessy
@aremy: Tisztelet a kivételnek! Én találkoztam ilyen orvossal!
Eladott Ország
Talán meg kellene fizetni az orvosokat. Ez nem jutott még eszébe a kormánynak? Mi indokolja továbbra 2017-­ben is, a hálapénz alapú alulfinanszírozott egészségügyi rendszer fenntartását. Azon túl, hogy létminimum alatt élőknek – annyi minden más mellett – az egészségügyi ellátás is teljesen fölösleges.
aremy
@Nessy: a kivétel akiket nem lehet szám szerűsíteni mert alig vannak
elnyomott
Ha valamit be kellene tiltani, az az orvosi kamara!
Szerintük minden rendben az egészségügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.