Korábban a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nem akarta kiadni az információt az eladott jegyek számáról, mondván, ők nem látnak el közfeladatot, és nem kaptak pénzt a költségvetésből. Csakhogy a Vál-völgyi kisvasút 600 millió forint uniós támogatással épült meg.

Február végén a polgármester már azt mondta a sajtónak, nem titkosak az utasforgalmi adatok. Az Átlátszó ezt követően kereste meg Mészárost, hogy ígéretéhez híven küldje el a forgalmi adatokat. Kiderült:

2016. május 30. és 2016. december 31. között 23 779 menetjegyet váltottak.

Ebben nem szerepelnek a helyi óvodások, iskolások, helyi közösségek, amelyek jegymentességet kapnak. Néhány kedvezményezett csoport, pl. mozgás- és egyéb sérültek, meghívott vendégek szintén jegy nélkül utazhattak.

Mostmár tudjuk, hány jegy kelt el a felcsúti kisvasútra

Kiderült az is, hogy a nyári hónapokban, júliustól augusztus végéig ugrásszerűen nőtt a forgalom. Ekkor heti 1100-1700 fő utazott a kisvasúton, majd szeptember 1-től néhány százra csökkent az eladott jegyek száma.

December 3-4-én 1300 jegyet váltottak a mikulásvonatozók, az első tavaszi hétvégén, március 3-4-5-én 2090 jegyet adtak el, az utasokat az alcsúti kastélypark hóvirágnyílása vonzotta.

Azt a Nemzetgazdasági Minisztérium továbbra is titkolja, hogy a kormány milyen vállalásokat tett az EU felé a 600 millió forintos támogatásért.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Tehervonat. Nekünk teher, neki vonat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A felezőt be kell tenni!!!
Még akkor is erősen túl van becsülve a valós forgalom!!!
namihami
Hogyan győzte a nyomda ezt a rohamot? Vegyenek a kalauznak egy lyukasztógépet, mert ínhüvelygyulladása lesz az erőltetéstől. Vagy vegyenek fel még néhány kalauzt.
bencemacska
Bezzeg, ha a tulaj maga vezette volna!!!
Minden ott tolonganánk, hogy megnézzük a "játékát"!

P.s.: Olcsó(?) játék h... gy...k? Neki biztos, nekünk nem annyira!!!
Qqberci
Tehervonat. Nekünk teher, neki vonat...
coni
Gondolom a CÖF sok jegyet vett rá a pénzünkből.
Macskaszem
TAO pénzből kamu utasokra is futja. Icipici csepp a korrupció zavaros tengerében.
quadrocopter
A vasúti alkalmazottak egymás közt adták.vették a jegyeket, hoigy legyen mit kimutatni!
Zeta
Ez szép , de hogy jött ki, mert korábban nem voltak utasok
Most hírtelen napi 120a bevételek , hogy vannak elszámolva.
Blöff, blöff, blöff!
nezelodo
@quadrocopter: Lehet, hogy tanultak a szcientológusoktól, és a dolgozóknak "fizetett továbbképzésre" kell visszahordani a fizetésük jelentős részét! Majd csak elpanaszkodja egy túlfizetett bakter!
Jozefina
Mozgássérültek ingyen utazhatnak!!! Fel se tudnak szállni, mert nincs akadálymentesítve!!! Egyébként meg mészarosnak miból áll havonta őárezer jegyet megválltani???
kukac50
Az összes Fideszes politikust felraknám a vonatra, oda vissza utaztatnám aki megszavazta éhen szomjan addig ameddig levegőt vesznek.
elnyomott
Ezeknek a számoknak a fele sem lehet igaz - és akkor még visszafogottan fogalmaztam.
aremy
nagyon jó mozgáskorlátozottak is arra kíváncsi lennék hogy sikerült nekik feltornászniuk magukat mert az egézségeseknek sem egyszerű ja még a lőrike is háromszor futna neki!!!
bakegya
országszerte hóban fagyban kerékpárral közlekednek kéi három falu távolságban akár közmunkára is a ZEMBEREK-NŐK -FÉRFIAK FIATAL GYEREKEK -MERT NINCS AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS SE MÁR .Az EU-ból az orbán -mészáros,,,de már a simicskás lenyúlások idején kibaxtam volna a pályázatokból is.
SOK BŰNCSELEKMÉNY VAN ENNEK AZ ORBÁN MAFFIA CSALÁDNAK A KEZÉHEZ TAPADVA.mÁR A JÖVŐ KÖZGAZDÁSZAIT IS A TOLVAJ CSALÁDBARÁTSÁGRA OKTATHATJA.MENJETEK A FRANCBA A NACIONALISTA OLTÁRI NAGY HAZUGSÁGAITOKKAL SINRE TETTÉK EZEK A NARANCSKÖDÖSÖK A MAGYAROK NYAKÁT-EMLÉKEZZETEK A FELCSUTKAI VASÚT AVATÁSA KÖRÜL MI ZAJLOTT???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.