A kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony áramárakat a paksi atomerőmű-beruházás révén – jelentette ki Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikereként értékelte, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy a projekt elől ezzel minden uniós jogi akadály elhárult, 2017-ben és 2018-ban megkezdődhet a fizikai előkészítés és az építkezés első lépései.

A vizsgálat eredménye alapján az orosz technológia mindenben megfelel az uniós és nemzetközi biztonsági követelményeknek, Magyarországnak joga volt szerződést kötni, a fűtőanyag-beszerzés megfelel a jogi szabályoknak és a műszaki feltételeknek, a szerződések nyilvánossága és a titkosítások szintén megfeleltek, az állami támogatás pedig összeegyeztethető a normarendszerrel – sorolta a tárcavezető. Azt is hangsúlyozta, hogy a bizottság állásfoglalása is a beruházás megtérüléséről ad számot.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Az utolsó kivándorló majd ne felejtse el Paks2-t lekapcsolni...!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Kívánom, hogy legyen olyan szerencséd Johannes, hogy megérd azt az egy emberöltőt, hogy az ük-ükunokáim jól szétrúghassák a hátsódat.
bencemacska
"Hatvan évre rendeződik az ország áramigénye"
És mindenki jól fog élni:
A gazdagok gazdagabbak lesznek, tudják működtetni a kastélyaikat, nem lesz áramhiány.
A szegények meg akkorra éhendöglenek.
adrenalink
Az utolsó kivándorló majd ne felejtse el Paks2-t lekapcsolni...!
Eladott Ország
"Ehhez az kell, hogy tíz év múlva (amikor Viktorovics még mindig csak 63 éves lesz, és az első új blokk is működik már) az áram ára 55 euró/Mwh fölé emelkedjen a régióban. Erre olyan körülmények között kell számítani, hogy tavaly a hazai ár 41, Szlovákiában 32,4,
Németországban és Csehországban pedig 29,45 euró volt. Tehát a dolog kétesélyes, mint
minden, amit az elvtársak nem a saját bőrükre játszanak: vagy bejön a fantasztikus stratégia,
vagy a kutya nem fogja megvenni a tőzsdén a Paks 2-­ben termelt baromira drága áramot.
Hacsak nem sokkal olcsóbban adjuk majd, mint amennyibe az előállítása (a megtérülését is
beszámítva) kerül majd. Ha nem is vesszük figyelembe, hogy milyen kurva nagy bajok vannak a Paksra szánt reaktorral a biztonsági színvonalát és a kétséges működőképességet illetően (jó lesz az ide, az orosz gyarmatra), akkor is van okunk bőven a nyugtalanságra. De persze nem nyugtalankodunk mi, vagy hát elég sokan nem, mert azt se értjük, vagy hát ők nem értik, hogy mi a fasz van. Megmondom, mi van: a magyar kormány nyélbe ütötte az évszázad üzletét, nulla kockázat mellett. Ha bejön, akkor hurrá van, ha nem jön be, akkor a magyarok majd kinyögik, az évi 285 milliárd nem a világ. Legfeljebb nem 285 lesz, hanem a duplája. Vagy a triplája."
quadrocopter
Paks 2-ér emelkedtek a napelem-árak! Csak mondom! A világ normálisabb felén állami - és adózási támogatás van a lakossági napelemes tendszerekre - Gecisztánban naná, hogy nincs!
lusta
60 év. Nézzünk egy kicsit vissza. 60 éve az USA második atommeghajtású tengeralattjárója, az USS Seawolf lett üzembe helyezve. Az MTV elkezdte az adásait .Először tették közzé, hogy a dohányzás bizony rákot okoz. Szputnyik-1 Föld-körüli pályára állt. München 1 milliós város lett. Már akkor megjósolták, biztosra vették a napelemeket, az internetet, a mobiltelefonálást, az elterjedő hibridhajtást, a szupergyors vonatokat, stb.. Tehát menjünk akkor vissza még 60 évet. 1897. Akkor is ilyen magabiztosn kijelentették, mi lesz 60 év múlva. Rövidebb távlatokban sem sikerült megjósolni az eseményeket. mire a falevelek lehullanak. Ugye ezt is milyen jól látták.
Na, ennyit a 60 éves előre megjósolt eseményekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.