Három ortodox templom felújítását és egynek az építését támogatja a kormány 2,4 milliárd forint értékben. A megállapodást erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója csütörtökön írta alá Budapesten.

Balog: Magyarországon Szent István óta nem épült annyi templom, mint az elmúlt tíz évben

A megállapodás aláírása előtt Balog Zoltán elmondta, hogy a budapesti Petőfi téri, a miskolci és a tokaji ortodox templomot újítják fel, az új templom pedig Hévízen épül majd fel.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy

Magyarországon Szent István óta nem épült annyi templom, mint az elmúlt tíz évben. Az új templom építése azt szimbolizálja, hogy Magyarországot egyszerre szeretnék a nyugati és a keleti kereszténység örökségén építeni.

Balog Zoltán arról is beszélt, hogy egy állam az egyházak támogatásával nemcsak egy intézményt támogat, hanem olyan társadalmi értékeket is, amelyek nélkül egy szekuláris állam sem tud létezni. Az állam és az egyház együttműködése az emberi közösség érdekében történik – tette hozzá. A miniszter azt mondta, a most létrejött megállapodással egy olyan közösséget szeretnének erősíteni, amely sokat szenvedett, súlyos üldözésnek és megpróbáltatásnak volt kitéve, de nemcsak túlélte ezt az időszakot, hanem újra virágzásnak is indult.

Tyihon podolszki püspök köszönetet mondott Istennek és a magyar államnak a szerződés létrejöttéért, valamint Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért támogatja a keresztény értékeket Magyarországon.

Úgy fogalmazott, hogy a templomok felújítása szakrális feladat is, mivel a renoválással nemcsak az épületek állapotát, hanem az emberek lelkét is megóvják. Tyihon podolszki püspök azt mondta, a támogatásra úgy tekint mint ajándékra, mint a magyar nép nagylelkűségének bizonyítékára.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mondjuk ez az állítás úgy marhaság, ahogy van! Bár abban, hogy az adófizetőktől ellopott pénzből abban már lehet valami! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Mondjuk ez az állítás úgy marhaság, ahogy van! Bár abban, hogy az adófizetőktől ellopott pénzből abban már lehet valami! =))
Borsodi
Stadiont akart mondani,de ő se tudja már mikor, hol mit mondjon.legjobb lenne ha nem is mondana semmit.
Szókrakész
Ja.
Pont két olyan mega-giga építkezési láz, ami a kutyának nem kell.

Stadion és templom.
Ahogy a stadionoknál is.
Hiába nőtt a létesítmények száma, attól még foci nincs.

A templomnál detto elmondható.
Hiába a sok, túl sok templom, attól még nem lesz emberswégesebb az emnber.
Sőt, nyugodtan kimondható, hogy egyre gyarlóbbak lettek.
Már köze nincs se az egyháznak, se az embereknek Istenhez, vagy akár csak Jézus eredeti, valós, nem cenzúrázott, átírt, ...tanaihoz
lampa laz
A rohadt anyjukat, hiszen gyűjtik a perselypénzt, ne miseborra költsék, hanem felújításra, ha nem elég vegyenek fel bankhitelt.
Equus
még büszkélkedik is azzal, h a világ legnagyobb ÁFÁ-ját mire herdálják el. Normális???
Nessy
csak tudnám kinek, minek épül ennyi templom! Ha hét közben, vagy mise időn kívűl bemenne az ember egy templomba, akkor két eset van:
1. Zárva van
2. Fizetni kell, nem is keveset.
Akkor miről beszélünk? Ugyanolyan kihasználatlanok, mint a stadionok!
quadrocopter
és a tapsorkánt a kórházak, oktatási intézmények produkálják!
simmering73
A pléhbános összetéveszti a templomokat a stadionokkal.
karma1
Ennek az ajtatosmanonak most mitol lett nagyhirtelen szofosasa?
quadrocopter
@karma1: Gondolom, ez a f*szkalap is natúr ostyán tengődik!
Zeta
Holnap majd jön a tűzzel vassal való megkeresztelés. Mit akarnak ezzel bizonyítani? Kinek?
Ettől még nem válnak jó kereszténnyé?
Még emberré sem?
1magyar
A hülyítés házai! A kórházakra nem ad pénzt az unió? Azt nem gazdaságos építeni?
1magyar
Olyan kormány kellene amely nem stadiont,templomot, luxuspazarlásokat részesít előnyben a kórházaknál és az emberek jóléténél, de a muszlimokat sem engedi be.
eugen4402
@1magyar: Lassan majd nézd meg, hogy a legnagyobb magyar vállalatok, hogyan "tűnnek át" arab bandavezérek és szaúdi hercegek tulajdonába. Most még csak "érdekeltségük" van egyikben-másikban... Az ifjú házasok nemcsak megtanultak saját lábon állni, hanem önállóan járnak-kelnek a közel-keleti üzleti életben. Egy "okos bácsi" mindenhol akad, aki bölcs tanácsokkal szolgál...
1magyar
@eugen4402: Akkor ezek szerint az unio és Orbánék is az arabokat, muszlimokat akarják telepíteni, szaporítani helyettünk?
eugen4402
@1magyar: Nézz utána. Nagy-Britannia azóta lett kupleráj, mióta arab és orosz milliárdosok felvásárolták. Gondolj bele, sok-sok évtizede gyűltek az araboknál az olaj-milliárdok, aztán némelyik európai, amerikai egyetemen "kiokosították" őket, hogy pénz pénzt fial, elkezdték befektetni...és tudjuk jól, a gazdasági hatalom után a politikai hatalom megszerzése lesz a következő lépés...
Csak ezzel a Baloggal nem tudok kibékülni. Most dicsekszik, vagy bocsánatért könyörög..?!? Azt a vérfagyasztó mosolyt tudnám legalább elfelejteni, amivel a butaságát igyekszik leplezni.
emerencia
@1magyar: ma 07:02-re
Az én városomban is sok új templom épült, nap mint nap látom bővülni őket kívülről. (Nem az én vallásom de még ha az lenne, akkor is csak legfeljebb turistaként lennék kíváncsi rá.) Csodálatos csilivili egészségügyi épületeket is adtak át kb. egy éve. A minap magam is megbámulhattam mikor az egyikben jártam, segítséget remélve. Egy fehér köpenyes névtelen cerberus elzavart, majd menjek vissza jun.30-án, ha megérem...
karma1
@emerencia: Atyavilag! Ez borzaszto!...:o((((
papa.49
@karma1: Akkor ez figyeld szemészeti vizsgálatra jelentkeztem tegnap, szolnoki rendelő intézetbe a válasz szó szerint ,,Hívjam 2 hét múlva, de már csak augusztusra van hely,, na ez a magyar egészségügy!!!
Nessy
@emerencia: na látod, oda legalább bejutottál, és még fizetni sem kellett (per pillanat).
A templomokba vagy nem be sem jutsz, vagy csak jó pénzért.
Viszont jól nézhettél ki, ha a junius 30.-i dátumot kaptad! Kinézte belőled, hogy megéled. Ne haragudj a morbid megjegyzésért!
Sajnálom a rossz hír közlőit! Mert akik miatt itt tartunk, azok nem állnak szóba a mezei pacienssel.
karma1
@papa.49: Na, tavaly a balesetem utan en is csak 2 honap mulva kaptam az elso szakvizsgalatra idopontot, amivel sikerult velem jol kib@szni, ugyanis ezt a serulest 4 napon belul MEG KELL MUTENI, igy en most kb. 2 evig szenvedhetek a keletkezett izomszakadassal, es akkor sem biztos a teljes gyogyulas.
De itt legalabb a muszerezettseg jo, viszont nagyon keves az orvos, az apolo - itt melyen delen nem akarnak munkat vallalni, pedig itt egy orvos NAPONTA annyit keres, ami Neked a havi nyugdijad. HIVATALOSAN, mert halapenz nincs, nem is ismerik ennek a fogalmat.
Nessy
@papa.49: Lesz még rosszabb is! Annyira nincs pl. szemész szakorvos, hogy csak az tartja még életbe az egészet, hogy egy orvos három helyen is rendel. Az időpont amúgy is csak a napra vonatkozik. ha három órán belül szabadulsz, akkor szerencséd van! És nem csak a szemészeten.
emerencia
@karma1: Ez úgy történt, hogy én kérdeztem meg tőle, hogy mi van akkor, ha már nem élem meg ezt a napot. Arról én nem tehetek. Ez volt a válasz. Ezután a háziorvosnőmhöz fordultam segítségért mert aggasztóak a tüneteim és a munkanapi 10-12 óra acélcipőben igencsak igénybe veszi a tűrőképességemet. Ő azt mondta, hogy nem utalhat be sürgősségivel mert tőlem súlyosabb betegségben szenvedő emberek is hónapokat várnak. Addig is szedjem a magam által kitalált, még akciósan is jó drága recept nélkül kapható gyógyszert. Orbán fasisztoid rendszerében ettől sokkal nagyobb tragédiák is előfordulnak. Nekem "csak" fájdalmakkal küszködve kell kibírnom néhány hónapot ellátatlanul. Addig is alkalmazom a multiknál vásárolt eszközöket az egyik tünetem elfedésére. Próbálkoztam megfelelő orvosi eszköz beszerzésével de azt csak szakorvos írhatja fel. Oda pedig nem juthatok be. Nem nagy ügy így hatvan felett...
eugen4402
Tiszta szívből együtt-érzek Veled, és cseppet sem vigasztal. hogy Te, @papa.49, és még sokan mások a NER-által megreformált eü. Golgotáján jöttök velem az szerpentinen felfelé, cipelitek Ti is betegségetek terheit. Maradt itthon néhány lelkiismeretes doki, és néhány nővérke. Őket sajnálom... Rajtuk tényleg NAGY a NYOMÁS...!!!
eugen4402
@emerencia: Bocsi, akkora hülye vagyok, elfelejtettem Neked címezni a fenti kommentet.
emerencia
@Nessy: Egy vasárnap súlyosbodtak az előző betegségem tünetei. Az előző szakorvoshoz nem mehettem vissza mert ő nem írhatja ki nekem azt az eszközt amit javasolt. Kinéztem a kórház honlapjáról, hogy hová kellene mennem. Azt írták, hogy nem kell beutaló. (Pár éve vittem oda a szüleimet, beutaló nélkül ellátták őket még aznap délelőtt, időpontkérés nélkül.) Onnan is elküldött egy üvegfal mögött ülő kislányka. Egy hét múlva visszamentem és a tőlem rutinosabb betegek tanácsára közvetlenül beadtam a papíromat. Az orvos nem látott de az asszisztensnővel kiüzent, hogy egy másik szakrendelésre kell mennem. Így tudtam meg, hogy egyáltalán milyen szakterületen várhatok segítséget. Ez már beutaló köteles a csilivili épületben melyet megkaptam a háziorvosomtól de az időpont június 30.
emerencia
@karma1: Úgy látszik ez a halogatósdi világjelenség. Nem irigyellek mert mikor eltört a bokám mindenki azt mondta, hogy szerencsés vagyok mert egy izomszakadás sokkal kegyetlenebb, fájdalmasabb, elveszíthettem volna miatta a munkámat. A mostani bajommal csak az a problémám, hogy november óta húzódik és nagyon súlyos betegségek jelzője lehet. A fájdalmat megpróbálom átvészelni. Ki kellene vizsgálni, hogy mi lehet a háttérben. (Még fertőző betegség sem kizárt.) Hátha szerencsém lesz és a végén kiderül, hogy csak beképzeltem magamnak az egészet...
emerencia
@eugen4402: Valamelyik nap egy vadidegen hölgy észrevette, hogy húzom a lábam. Asszisztens és fel volt háborodva, hogy az első szakorvos ahova sikerült beadni a papíromat, elküldött látatlanul. Azt mondta, hogy ő nem lenne nyugodt a helyemben és kérjem a háziorvosomtól a másik szakorvoshoz a sürgősséget. Kértem de nem kaptam meg. :-(
Nessy
@emerencia: Azért a fájdalmat nehéz "beképzelni". Én nagyon sajnálom a volt kollegáimat, mert nehéz azt mondani a betegnek, hogy jöjjön egy hónap múlva. Persze, ma már nekem is ezt mondják, hiszen sok éve nyugger vagyok!Ez a nagypéntek meg sokunknak betett. Azt hiszem jó pár hetet várhatunk a "feltámadásra".Még szerencsém van, hogy bár drégébban de a háziorvos is felírhatja a kardiológia gyógyszeremt, amit életem végéig kell szedni, egy nap nem maradhat ki, de évente papír kell hozzá. Néha a jogalkotónak fogalma nincs arról, amit törvénybe foglal.
papa.49
Ezzel foglalkozna a vigyorgó páter nem a templomokkal!!!
papa.49
@Nessy: Mivel addig nem várhatok elmentem egy magánrendelésre 15 ezerért, de legalább megtudtam műteni kell a szemem, az is lesz vagy 200 ezer!!! Csak a kérdés felmerül akkor miért is fizettem az sztk. t???
lenn
balog zoltán, te pedofil kinézetű, hormonzavaros, bőrbeteg, kis csíra.
Olyan, hogy KDNP nem létezik.
Kb 15-en szavaznának rátok az egész világon.
Szerintem NAGYON kevesen vagytok.
Szerinted is, KDNP-s?.
lenn
balog, te sem hiszel Istenben, akkor mit vársz másoktól?
balog zoltán, te pedofil vagy?
Mert úgy nézel ki az arcod hámlása miatt.
balog zoltán, hámlik az arcod - CSÚNYÁN.
Kéne ezzel kezdeni valamit.
Nekem van receptem a teljes gyógyuláshoz - egyfajta gyógynövénykeverék, de ingyért nem árulom el neked - mert nem érdemled meg.

Vágod, hogy miért kevés az önzőség a társadalmi kapcsolatokban?.

"Én nem kérek, de nem is adok!"

Vágod, geci, hogy hova vezet az önzőség?
Equus
@Nessy: legalább vécé lenne bennük
justhpeter
Lassan már az archeológusok kutatják, hogy Balog mikor mondott egy igaz szót.
Szókrakész
@Nessy: Nem kell ide szemészet.
Ha a hónap végén a fizetésedből még látsz valamit, akkor jó a szemed.
Nessy
@Szókrakész: Ezért van szükségem szemüvegre! :-))
Szókrakész
@Nessy: Nekem vagy 20 diopriás kell lassan.
de ilyen multifunkciós.
Közel, távol, jövőbe, erszénybe, zsebbelátó.
1magyar
@eugen4402: lásd London polgármestere.
1magyar
@emerencia: Egy e-mailt írj az eü. miniszternek,kérdezd meg mit tenne a helyedben?
cs.n.
Tehát azt állítja, hogy ezer év alatt nem épült annyi templom, mint tíz év alatt. Ez hülye ez?
eugen4402
@1magyar: Is. De se vége, se hossza nem lenne a felsorolásnak, hadd hivatkozzak a Harrods áruházra. Ez 15 évig Mohammed Al-Fayed tulajdona volt, 2010-ben eladta egy katari milliárdosnak. Szállodák, légitársaságok, fociklubok, üzletláncok már semmi se angol (brit) tulajdon. (És hát Al-Fayed fia, Dody könnyedén elérte Diana hercegnőt...)
nevemnick
Egy hazugsággal több vagy kevesebb, nem számít ennek a vastagnyakúnak.
Grafix69
Balogh Zoltán takarodj a francba a mocskos álszent semmirekellő esztergályos képeddel . Az ég szakadna rád meg a társaidra akik ilyen erkölcstelen harácsoló életet éltek és tesztek tönkre emberek millióit , hogy ilyen hatalmas baromságokat tudjatok nyilatkozni , te parazita. Edd meg a templomaidat , ha nincs rád semmi szükség , te tehetségtelen népnyúzó csuhás ,ingyenélő mocsok , aki a semmiből hirtelen előkerültél , és soha nem szenvedtél semmitől és te pofázol az igaz hitről , hogy rohadnál meg Semlyén barátoddal együtt aki csak a vezér valagát meg a pöcsét szopkodja.
Borsodi
@Grafix69: Csak ismételni tudnálak,Botox arcú így tud érvényesülni,igaz ahány templom annyi stadion is épült,Inkább a kórházakra,egészségügyre kellett volna költeni,nem templomot építeni és stadionokat.Úgyis pokolra kerültök!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.