A déli határon húzott második kerítéssel gyakorlatilag nullára lehet csökkenteni a Magyarországra illegálisan érkező migránsok számát – hangsúlyozta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Mint mondta, Németországban, amelyre a legnagyobb számban zúdult a tömeg, már látszik a változás a migrációval kapcsolatban, ugyanakkor e témában érintett szervezetek "szakmányban gyaláznak minket", mégpedig nem létező tényekre, vagy jogrendszerek túlértelmezésére alapozva ezt.

A magyar határra érkezők vagy nem háború elől menekülnek, vagy már átutaztak több biztonságosnak tekinthető államon, így igencsak korlátozott módon élhetnek csak a magyar és az európai jogrendszer nyújtotta lehetőségekkel – jegyezte meg a kormányszóvivő.

A paksi erőmű bővítésének brüsszeli jóváhagyása kapcsán Kovács Zoltán azt emelte ki, hogy a beruházás az olcsó energia záloga Magyarországon és a térségben. Az ugyanazon élelmiszerek nyugat- és közép-európai minőségének eltérésével kapcsolatos kérdésre úgy nyilatkozott, "felvetődik annak a lehetősége, igénye vagy szüksége", hogy az élelmiszerek után más termékek esetében is vizsgálják a kérdést.

Az teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy alsóbbrendű vagy kevesebbre tartott fogyasztók legyenek az Európai Unióban, amely oly büszke arra, hogy az integrációban pontosan ezeket a gátakat próbálja lerombolni – jelentette ki.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Egy harmadik kerítésen pedig még a madarak se! A negyedik pedig maga a Kánaán! ( a hordás drótkereskedőnek!)
solidedge
Ezzel remélem a migránsokkal való riogatás is megszűnik. (Címzettek: Magyar Idők, 888, Riposzt, MTV, kormányszóvivő.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.