Két éve még hazaárulással vádolta meg Semjén Zsolt az Indexet, miután írtak a magyar állampolgársággal kapcsolatos visszaélésekről, most Lázár János elismerte: a kormány tudja, hogy üzletelnek az állampolgársággal.

Elismerte Lázár János, hogy a kormány tud a magyar állampolgárság-bizniszről, az ahhoz kapcsolódó visszaélésekről – olvasható az Index cikkében.

Az állampolgársághoz egyszerűsítve lehet hozzájutni, ha a kérelmező valamely felmenőjét papírokkal tudja igazolni, de akkora volt a kiskapu a rendszerben, hogy a cikk szerint ezrével, de lehet, hogy tízezrével jutottak magyar állampolgársághoz illetéktelenek és bűnözők.

Lázár János, a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatalt felügyelő miniszterhez Mesterházy Attila szocialista képviselő írásbeli kérdéssel fordult, az erre adott válaszban pedig a fideszes politikus a következőket írta:

Nem megkerülve a kérdését tájékoztatom, hogy a Kormánynak valóban van tudomás a arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal

- olvasható a válaszban, de azt hozzátette Lázár, hogy a sajtóban féligazságok jelentek meg. 

Lázár szerint a nyomozások azt mutatják, hogy több esetben ügyintézők közbenjárásával történtek a bűncselekmények, de már több megyei rendőrkapitányságon folyamatban vannak nyomozások az érintettekkel szemben.

A miniszter azt állítja, olyan rendszer került bevezetésre, ahol minimálisra csökkent a visszaélés lehetősége, viszont annyi hír jelenik meg a sajtóban az állampolgárság-mutyiról, hogy a szolgálatok kiemelten figyelik az ilyen ügyeket. Ha pedig kell, megteszik a szükséges lépéseket – írta Lázár Mesterházynak.

Két éve, mikor az Index elkezdte több cikkben felgöngyölíteni az állampolgárság-biznisz ügyét, akkor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még arról beszélt a parlamentben, hogy valószínűleg hazaárulás állhat a cikk mögött.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mocskos szemétládák MIT TETTEK ELLENE???
Takarodjatok a büdös picsába, nem vagytok alkamasak legfeljebb ,,golyófogónak,,!!!
Ezt így lazán beismeri, és még nem ég Pest???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Desischado: Mivel minden fütyiszes nagyfaszfej tudott erről mindet bebaszni a kaptárba, a kulcsot meg elveszíteni, oszt. jónapot!!!
bence
Meggyőzni minden embert , hogy saját érdekükben menjenek el végre minden szavazni , de az x - et még véletlenül sem a fideszre húzzák ! Talán így megszabadulhatunk tőlük !
Habár amilyen szemetek , még erre is kitalálnak valamit !
solidedge
A kormánynak annyi bűnöző volt a haverja és ismerőse, hogy hagyták üzletelni őket.
Horizont
@solidedge: sőt még ők is beleszálltak :(
kukac50
A kormány olyan törvényeket szavaz meg ami lehetővé teszi a bűnözést, persze pénzért teszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok