Két éve még hazaárulással vádolta meg Semjén Zsolt az Indexet, miután írtak a magyar állampolgársággal kapcsolatos visszaélésekről, most Lázár János elismerte: a kormány tudja, hogy üzletelnek az állampolgársággal.

Elismerte Lázár János, hogy a kormány tud a magyar állampolgárság-bizniszről, az ahhoz kapcsolódó visszaélésekről – olvasható az Index cikkében.

Az állampolgársághoz egyszerűsítve lehet hozzájutni, ha a kérelmező valamely felmenőjét papírokkal tudja igazolni, de akkora volt a kiskapu a rendszerben, hogy a cikk szerint ezrével, de lehet, hogy tízezrével jutottak magyar állampolgársághoz illetéktelenek és bűnözők.

Lázár János, a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatalt felügyelő miniszterhez Mesterházy Attila szocialista képviselő írásbeli kérdéssel fordult, az erre adott válaszban pedig a fideszes politikus a következőket írta:

Nem megkerülve a kérdését tájékoztatom, hogy a Kormánynak valóban van tudomás a arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal

- olvasható a válaszban, de azt hozzátette Lázár, hogy a sajtóban féligazságok jelentek meg. 

Lázár szerint a nyomozások azt mutatják, hogy több esetben ügyintézők közbenjárásával történtek a bűncselekmények, de már több megyei rendőrkapitányságon folyamatban vannak nyomozások az érintettekkel szemben.

A miniszter azt állítja, olyan rendszer került bevezetésre, ahol minimálisra csökkent a visszaélés lehetősége, viszont annyi hír jelenik meg a sajtóban az állampolgárság-mutyiról, hogy a szolgálatok kiemelten figyelik az ilyen ügyeket. Ha pedig kell, megteszik a szükséges lépéseket – írta Lázár Mesterházynak.

Két éve, mikor az Index elkezdte több cikkben felgöngyölíteni az állampolgárság-biznisz ügyét, akkor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még arról beszélt a parlamentben, hogy valószínűleg hazaárulás állhat a cikk mögött.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mocskos szemétládák MIT TETTEK ELLENE???
Takarodjatok a büdös picsába, nem vagytok alkamasak legfeljebb ,,golyófogónak,,!!!
Ezt így lazán beismeri, és még nem ég Pest???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Beismerték, és nem történik semmi?! Már ezreknek kéne az utcán lenni. Egy maffia banda ül a nyakunkon, MERT HAGYJUK! DE MEDDIG MÉG?!
papa.49
@Desischado: Mivel minden fütyiszes nagyfaszfej tudott erről mindet bebaszni a kaptárba, a kulcsot meg elveszíteni, oszt. jónapot!!!
bence
Meggyőzni minden embert , hogy saját érdekükben menjenek el végre minden szavazni , de az x - et még véletlenül sem a fideszre húzzák ! Talán így megszabadulhatunk tőlük !
Habár amilyen szemetek , még erre is kitalálnak valamit !
solidedge
A kormánynak annyi bűnöző volt a haverja és ismerőse, hogy hagyták üzletelni őket.
kukac50
A kormány olyan törvényeket szavaz meg ami lehetővé teszi a bűnözést, persze pénzért teszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.