Végrehajtást rendeltek el Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen, emiatt havi 142 ezer forintból kell kijönnie. Ehhez képest nemrég Münchenből egy focimeccsről jelentkezett  - olvasható a Blikk cikkében.

Végrehajtást rendeletek el Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen, a havi nettó 527 ezer forintos képviselői fizetéséből a Blikk szerint 384 ezer mehet el a végrehajtás miatt, és a politikusnak csupán havi 142,5 ezer forintból kell kigazdálkodnia a megélhetését.

A lap szerint Simonka 85,9 millió forintos kezesség miatti fizetési kötelezettséget vallott be legutóbbi vagyonnyilatkozatában, hogy ezt ki tudja pengetni, ahhoz még minimum öt ciklusban (vagyis 20 évig) kellene képviselőnek lennie, hogy csak a tőketartozást törleszteni tudja.

Mindehhez képest nem látszik a Blikk szerint, hogy a képviselő összehúzta volna a nadrágszíjat, nemrég Münchenből egy Bayern-meccsről posztolt képet a Facebookra, de a franciaországi foci Eb-n is részt vett.

"Simonkát az egyik csődbe ment cége miatt üldözik a hitelezők, a politikus ugyanis több hitelért kezességet vállalt. A fizetésén kívül egy használt furgonját tudták elárverezni, a házát (...) átjátszotta az unokahúgának, és tőle bérli vissza havi 60 ezer forintért" – olvasható a cikkben. Utóbbiért az Együtt fedezetelvonás miatt feljelentést is tett.

A lap próbálta utolérni a képviselőt, hogy miként is oldja meg a nehéz helyzetét, de Simonka nem válaszolt a megkeresésre. A politikus ellen két nyomozás folyik a Blikk információi szerint.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Normál esetben a NAV már szétszedte volna...meg a behajtó is azthiszem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Az országgyűlési hivatal vonja tiszteletdíjából a végrehajtást...

Nem értem, hogy ha valakivel szemben felmerül, hogy embert ölt, kiskorúval szexuális viszonya volt, összeverte az asszonyt, vagy gazdasági büncselekményt követet el miért nem függesztik fel amíg tisztázza a helyzetet. Már ha tudja..vagy legalább ráfogja a kommondorra.
Perwool
@Eladott Ország: 11:13 Nem Zsiga Marcel volt?
Zsiga Marcell valóságos gazdasági fenomén - képes megélni 47 ezer ft.-ból - de nyilván csak egy-két napig.
Desischado
Kiváncsi lennék, mekkora a valódi pénze! Ezek a szemetek vígan lopnak, mi meg jámboran tűrjük! matolcsy meg a zsiga marcel maguk próbálják ki élesben, hogy mire elég 47 000 ft ma!
Eladott Ország
@Perwool: Az internefigyelő Matolcsyt ír, de én is úgy tudom, hogy Zsigamarcel mondta.
kukac50
Mért nincs még börtönben Farkas Flóriánnal és Kis Szálárdal együtt?
Aki ezeket védi azoknak is börtönben a helye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.