Február elején indult az NB I-es és NB II-es szakemberek számára szervezett pályakarbantartói képzés, tudta meg a 24.hu. Az MLSZ megerősítette értesülésünket, szerintük

a felújított és újonnan épülő stadionok és pályák hosszú távú fenntartása és magas szintű üzemeltetése nagy lehetőség, de egyben komoly felelősség is a hazai sportszervezetek számára.

Így a labdarúgó szövetség célja a pályafenntartó szakemberállomány kiépítése. Ahogy írták, a labdarúgás egyik fontos feltétele, a megfelelő gyep biztosítása.

Az NB I-es és NB II-es klubok számára kiírt licencfeltételekben és az infrastruktúra-szabályzatban megjelentek a fűthetőségre és a vízelvezető rendszerekre, valamint az ezekhez szükséges szakember ellátottságra vonatkozó követelmények is. A 2017/18. évi licenc alapeljárás során az NB I-es és NB II-es kérelmezőknek a bajnokságban használandó stadion és edzési létesítmények karbantartásáért felelős szakemberrel kell rendelkezniük.

A pályakarbantartó szakembereknek pedig az MLSZ Szakmai és Felnőttképzési Intézete által szervezett pályakarbantartói tanfolyamon szerzett végzettséggel kell rendelkezniük. Az MLSZ már tavaly a FIFA és az UEFA közreműködésével megszervezett egy pályakarbantartó workshopot, itt született az a döntés, hogy

szükség van egy további, a hazai feltételeket, specialitásokat figyelembe vevő képzési programra is. Ehhez az MLSZ a maga eszközeivel, pénzügyi forrással, a FIFA-tól kapott szakmai támogatással minden segítséget megad.

A 24.hu információi szerint a képzés díja 200 ezer forint, az MLSZ az első kurzusra kedvezményes beiskolázási lehetőséget kínált a kluboknak, és a sportszervezetek éltek a lehetőséggel, közel 50 pályakarbantartó szakember vett részt az első oktatási napon. A kurzus áprilisban zárul, addig minden héten egy alkalommal, egész napos oktatáson vesznek részt a klubok képviselői, majd tavasszal vizsgát tesznek a tananyagból.

A tematika között megtalálható növényélettan, növényismeret, talajtan, a karbantartó gépek ismerete, növényvédelem, a mérkőzések előkészítés, pályafenntartás, költségtervezés-tervezés, környezetvédelem, valamint a FIFA-UEFA-MLSZ előírásokkal is megismerkednek a szakemberek.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Annyi kertészt képeztek mostanában , közmunkaprogram keretében, azok mért nem jók! Ja , mert itt csak a fűhöz kell érteni! Megint b@sszák a pénzünket! Elnézést , de ez már maga az őrület, mindent kitalálnak a lopáshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Annyi kertészt képeztek mostanában , közmunkaprogram keretében, azok mért nem jók! Ja , mert itt csak a fűhöz kell érteni! Megint b@sszák a pénzünket! Elnézést , de ez már maga az őrület, mindent kitalálnak a lopáshoz.
kiscsillag66
Mire kitanulják a karbantartást, addigra éppen megrohadnak a stadionok. Miért nem ezzel kezdték a dolgot??? Tehetségtelenek.
nyanya001
A kórházak lerohadnak, de az a lényeg, hogy a pályák jól karbantartottak legyenek.
Macskaszem
Kellenek a karbantartók, mert az üres lelátóknak nem tetszik ám a redvás gyep.
colibri
Röhej ez az egész! Mennyi pénzt emésztenek orbán buzi stadionjai, emellett a foci egy kalap szart sem ér. Mikor fogják már fel, hogy lyukas zsákba kidobott pénz az egész?
lenn
A vezetőségi tagok, az edzőgarnitúra, a gyúrók, a létesítménytakarítók, a pályakarbantartók, a biztonsági őrök, ja, és maga a focicsapat, együtt, többen vannak, mint a nézők.

"Azért, mert több templomot építesz, nem lesz több hívő."
quadrocopter
Végre, már alig vártam, hogy legyen szögletzászló karbantarói szak, pálya locsolási főmérnőki tanszék, fű novekedési szak, fútött pálya hőmérői felnőttképzési szak.Ez mind, mind nemzethy igény és úgy hiányzik, mint egy falat kenyér!
A geci még nem hintázik valamelyik fán?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.