Nem vette fel a kapcsolatot a magyar polgári légiirányítással egy Indiából Londonba tartó utasszállító péntek délelőtt, és a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Boeing 787-800 9 óra 42 perckor lépett be Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással.

A magyar készültség elfogta a repülőgépet és elvégezte az azonosítást. Az utasszállító 9 óra 55 perckor rádiókapcsolatot létesített a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal, és folytatta útját London felé.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Magyar Gripenek elfogtak egy Boeingot a légterünkben"...

igen, tudom hogy működik ez az elfogás, de ennek ellenére a cím mosolyra fakaszt...

itt a krimóban kérdezi egy cimbi: ez úgy működik, hogy a vadászpilóta átkiabál a másiknak: állj meg a qurvanyád, mert átmegyek!...erre a másik elnézést kér...aztán mennek reggelizni?

valahogy így...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
mennyit fizetett a kormány a pilótának, h kreáljon egy légtérsértést?
wagabund
..."Magyar Gripenek elfogtak egy Boeingot a légterünkben"...

igen, tudom hogy működik ez az elfogás, de ennek ellenére a cím mosolyra fakaszt...

itt a krimóban kérdezi egy cimbi: ez úgy működik, hogy a vadászpilóta átkiabál a másiknak: állj meg a qurvanyád, mert átmegyek!...erre a másik elnézést kér...aztán mennek reggelizni?

valahogy így...
Jozefina
Azért 13 perc az elég jó idő lehet!!!
verőce21
Én úgy emléxem, már nem ez az első távol-keletről Londonba tartó repülőgép, amelyik nem jelentkezik be a légiirányításunknál.
Már nem jegyeznek bennünket magyarokat a térképen? :)
teuton
@verőce21: 1. India miota Tavol-Kelet?
2. MO mar regota csak Azsia, amiota Orban szerint az azeriek a testverek... Diplomaciailag pedig Oroszorszag feregnyuvanya...
nevemnick
@wagabund: El kellett volna téríteni Szerbia felé, oszt a két kerítés közül valamelyik csak megállította volna.

:D
Lepényleső
Felvette az a kapcsolatot a polgári repüléssel,csak mire befejezte mondandóját már csehül
kellett beszélnie.
fekete
Sajnos, semibe sem veszik MO-t.Orban hiaba toprog Brusszelbe!
Tekla
Persze Izraeli gépek bejelentkezés nélkül érinthették a BP-i leszálló pályát , aztán büntetlenül elhagyhaták az országot. Azt hiszem , nem is polgári gépek voltak !!!
verőce21
@teuton: (15:37) Az előző valahonnan Thaiföldről jött.
Hamarosan Németország is "Oroszorszag feregnyuvanya" lesz! Már most energiafüggő az oroszoktól. Az első lépcsőfok...
Tekla
@Horizont: Pár évvel ezelőtt tele volt vele minden híradó, mert a facebookosok elkezdték boncolni.
namihami
@Tekla: Kurucinfo? A következő, 100%-ban hiteles forrás a Juliska néni a sarki fodrász búrája alól. Tán még nagyobb a hitelessége.
teuton
@verőce21: Leragadtal valahol a 90es evekben? Az oroszok örülhetnek, hogy valaki megveszi tölük az olajat es gazt, lesz belöle devizabevetelük! Hasonlitsd össze az elelmiszerarakat az oroszoknal az utobbi 3 evben, es az energiarakat! Aztan arrol sem hallottal, hogy Iran ellen nincsenel szankciok mar, szabadon -es olcson!- szallitanak olajat? Arrol mar nem is beszelek, hogy a nemet energia 25% mar alternativ. es 2022-tol nem lesz atomerömü. Az europai energiapiacon ugyanis az elektromos energia egyre olcsobb...
verőce21
@teuton: Ez a sok nem helytálló baromság amit felsoroltál, hogy jön ahhoz, hogy "Magyar Gripenek elfogtak egy Boeingot a légterünkben"?
aremy
kétszer háromszor vissza kísérnék a Ferihegyre őket ott egy két órás vegzálás után engednék az eredeti útirányukra mindjárt már bukaresttől a magyar forgalmi irányítókkal akarnak majd értekezni.
teuton
@verőce21: Nem helytallao baromsag? Tenyekkel, adatokkal meg tudod cafolni? Egyebkent pont keverted ide Oroszorszagot, aminek semmi köte a gripenekhez...
verőce21
@teuton: "Egyébként" ismét hülyeségeket beszélsz, mert te hoztad előbb sértő példának az "Oroszorszag feregnyuvanya" megjegyzést.
Szabad megkérdeznem, hogy normális vagy?
(a lájk véletlen, a mobiltelefon nem hibája)
terlasz
@verőce21: Mi az, hogy elfogták? Talán, inkább figyelmeztették a kapcsolatfelvételi kötelezettségükre.
teuton
@verőce21: Önmagad lajkolod? Egyebkent a tenyek es adatok megint elmaradtak... Ez a szelsöjobb stilusa... Szoval külföldre kenyszerült magyar gazdasagi menekültek hazautalasai, orosz es EU penz nelkül hogyan is nezne ki a magyar gazdsag/GDP?
verőce21
@teuton: (08:16) ...a mobiltelefonom hibája.
A hazugságaidat nem szükséges cáfolni, mert akkor ráadásul arról beszélünk, amiről te akarod.
Másrészt az én kijelentéseim nem igényelnek bizonyítást, mert azok axiómák.
verőce21
@terlasz: (01:45) Ugyanezt írtam én is az eredeti (12:32)-es bejegyzésemben, de minek írogatsz félálomban?
moiszikf
@Horizont:
Az viszont érdekes, hogy: "a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen."
Kizárólag a HIVATALOSAN katonai szövetséges (NATO) országok gépei végezhetnek feladatot Mo. légterében, azt is csak előzetes tervezés és egyeztetés után. Izraellel nem állunk szövetségben. Nem szövetséges katonai gépek be-, vagy átrepüléséhez lényegesen több kell, holmi homályos "diplomáciai engedély"-nél. Katonai vonatkozásban szerintem ilyen nem is létezik.
teuton
@verőce21: Latom, az olvasasaert nem fizetnek. En csak kerdeztem, abban mi a hazugsag? ja, magadra gondoltal megint, mint ahogy magad lajkolod?Valaszolni persze nem tudsz, hiz arra nem futja a tudasodbol es azert nem fizet senki...
Tekla
@Horizont: @namihami: Mért miből tájékozódtok Ti ? 1986 -ban minden lapot meg vásároltak a közel-keletiek. Ők nem fogják ezeket a híreket megosztani!!! A kuruc infón fen van minden cikk származása. Teljesen hiteles, utána lehet nézni mindennek. Persze a nem magyar, de magyar nyelven közzé tett média, nem fogja osztani az ilyen infót. A Velencei tóra tervezett főváros ( king city) építésről is csak Budaházy után tudott az ország. Ezek olyanok mint a bíróságaink , semmi közük a valósághoz.
Tekla
@moiszikf: Köszi a segítségedet, ezen a linkeden megnézheti akinek kuruc infó fóbiája van. Egyébként a gépekre festett felségjelzés és a nagy követ beismerése, elég kéne legyen szerintem @Horizontnak is.
terlasz
@verőce21: Nem ezt írtad, de nem is erre a bejegyzésedre reagáltam. Nem is igazán neked szól (hanem a szokásosan idióta címadónak) csak vágytam rá, hogy megszólíthassalak. ;)
Tekla
@Horizont: Moiszikf segített kereset egy olyan cikket ami nem kuruc infós , ezt köszöntem meg és ajánlottam figyelmedbe.
De ha disznó dolgokról a valóságot akarod meg tudni , akkor a kuruc infó jó oldal. Meg ismétlem, minden cikknél ott van a forrás megjelölés, vagy a link , hogy honnan vették.
Nekik jobban hiszek mint a "vasnépe magyar hírlapnak és a Dörmögő Dömötörnek együtt. " :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.