A gyorséttermi lövöldözés ügyében a büntetés időtartamát csökkentette, ugyanakkor börtön helyett fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék pénteken S. Ábelt, aki ellen egy tervezett egyetemi lövöldözés miatt is indult korábban eljárás.

A gyorséttermi lövöldözésért a Budai Központi Kerületi Bíróság 2015-ben első fokon lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt 5 év börtönre ítélte S. Ábelt, akit korábban más eljárásban 22 rendbeli emberölés előkészületével is megvádoltak.

A Fővárosi Törvényszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint másodfokon 4 év 6 hónap fegyházra változtatta S. Ábel büntetését.

A törvényszék súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát, enyhítőként pedig a vádlott beszámítási képességének enyhe fokú korlátozottságát és egyéb betegségét – írta a törvényszék.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...tehát a betegek enyhe korlátozással gyilkolászhatnak? Az elkövető,ha beteg,nemde intézeti
elzárást igényelne,egy életre? Abban az esetben,ha nem az,akkor ez arányos ítélet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Valami hihetetlen felsőbbrendű szellemi szubsztancia uralkodik felettünk.
Józan ésszel ki hinné el, hogy akár Pécsett, akár Pesten ilyen könnyen fegyverviselési engedélyt kaphatnak enyhén "szoftverhibás" egyetemisták...
Édes Istenem, nem kell minden baromságot ellesni az USA-tól. Ja, hogy azt könnyebb..?
aremy
ha beteg ez a tetű akkor miért házi őrizetbe volt és nem dilikezelőben??ja és harmadjára csak sikerül valakit meg ölnie?
dr. prédikátor
Azt is melléje kéne csukni aki fegyvertartási engedélyt adott neki!
namihami
Magyarul: ha hülye, akkor lövöldözhet?
Lehet, hogy többek között erre van az a nagy lőtér-fejlesztésre kiírt állami támogatás? Legyen hol két hamburger között egy kis pufogtatásnak helye? És ott, mivel nyíltabb a tér, talán el tudunk futnia golyók elől? Lám, lám, ez a kormány mégiscsak nekünk, értünk van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.